Wat is PC Game Pass? - Alles wat je over de dienst moet weten!

Article
zondag, 27 maart 2022 om 12:00
pc game passf1648052426
In vrije korte tijd is Xbox Game Pass een begrip geworden in de game-industrie, maar Microsoft heeft sindsdien ook PC Game Pass gelanceerd. Wat houdt die dienst precies in? Wij leggen er alles over uit!

Enorme bibliotheek aan games

Er is een einde gekomen aan de hoofdprijs betalen voor games. De PC Game Pass is namelijk een bibliotheek aan games die je zonder restricties kan downloaden en vervolgens onbeperkt kan spelen op je PC, zolang je abonnement loopt. PC Game Pass is dan ook goed te vergelijken met streamingdiensten als Netflix of Disney+, maar dan voor games!
Nu klinkt dat wel heel aantrekkelijk en misschien zal je denken dat de bibliotheek van PC Game Pass vrij klein is, maar het tegendeel is waar. Je krijgt namelijk meteen toegang tot maar liefst meer dan 100 ijzersterke games, van grote blockbusters als Forza Horizon 5 en FIFA tot aan pareltjes van kleine ontwikkelaars, zoals Hollow Knight en Stardew Valley. Er is voor ieder wat wils wel iets te vinden!
forza horizon 5f1635864043

Nieuwe releases

Een grote bibliotheek aan games klinkt wel leuk, maar je wil natuurlijk ook aan de slag met de nieuwste games die op de markt komen. Gelukkig kan je met PC Game Pass ook regelmatig aan de slag met nieuwe releases. Elke maand komen er namelijk nieuwe games toe naar de dienst van Microsoft.
Dat niet alleen, je kan vanaf dag één meteen de nieuwste titels spelen die ontwikkeld zijn door studio's die vallen onder de vlag van Xbox. Zo stond Forza Horizon 5 al meteen op releasedag op PC Game Pass en kan je ook Starfield gelijk spelen wanneer de nieuwe RPG van Bethesda later dit jaar uitkomt.
Omdat Xbox Game Studios steeds verder wordt uitgebreid, bijvoorbeeld door de overname van de enorme uitgever en ontwikkelaar Activision Blizzard, blijft het aanbod op PC Game Pass ook steeds verder groeien. PC Game Pass is dan ook een deal van jewelste.
pc game pass ea playf1648052765

EA Play zonder extra kosten

Als je een abonnement hebt op PC Game Pass, dan krijg je niet alleen toegang tot de games en titels van Xbox Game Studios. Het bedrijf is namelijk een samenwerking aangegaan met Electronic Arts, ook wel bekend als EA - de uitgever van onder andere FIFA, Battlefield, Mass Effect en The Sims.
Iedereen die een abonnement neemt op PC Game Pass, krijgt daardoor automatisch en zonder extra kosten een EA Play-lidmaatschap. Deze exclusieve club houdt in dat je meerdere EA games helemaal kan spelen, games en DLC met korting kan aanschaffen en dat je sommige games al voor release kan spelen. Zo kan je gratis en langdurig kijken of de nieuwste EA game iets voor jou is en als dat daadwerkelijk zo is, dan heb je meteen een mooie voorsprong op de rest van de spelers.
pc game pass gamesf1648052750

Zacht prijsje

Een grote bibliotheek aan games om te spelen, aan de slag met nieuwe releases vanaf dag één, een EA Play-lidmaatschap, alles bij elkaar opgeteld zou je denken dat een abonnement op PC Game Pass goud geld zal kosten. Gelukkig is dat niet het geval, het komt niet eens in de buurt.
Voor je eerste maand PC Game Pass hoef je maar één euro te betalen. Nee, dat is geen typefout. Ben je tevreden met de dienst en je abonnement verlengen, dan hoef je vervolgens slechts 9,99 euro per maand te betalen. Je kan dus of een nieuwe game kopen voor de volle pond of jezelf verwennen met maar liefst een half jaar PC Game Pass. En dan heb je ook nog eens kans dat die nieuwe game op de PC Game Pass staat!

Populair Nieuws