De 5 beste features van de MSI Stealth GS77

Article
zondag, 27 maart 2022 om 11:00
msi stealth gs77f1647355063
Gaming laptops komen er in allerlei soorten en maten. Dit jaar komt MSI met een nieuwe variant, genaamd de MSI Stealth GS77. De vijf beste features van de MSI Stealth GS77 zetten we voor jou op een rijtje.

Professioneel design

De naam van de MSI Stealth GS77 is vrij toepasselijk, want op het eerste gezicht lijkt de MSI Stealth GS77 geen gaming laptop. Het design oogt strak, dun en relatief zakelijk, waardoor je de draagbare computer al snel overal mee naartoe neemt. Met 2,8 kilogram is de laptop nog wat gewichtig, maar wel gemakkelijk in een rugzak te dragen.
De Stealth GS77 is voorzien van een zwarte afwerking. Alleen via het logo wordt een extra kleur toegevoegd via de zilveren draak van MSI die kenbaar maakt dat je een MSI-laptop hebt. Pas wanneer je de laptop openklapt, word je verrast met extra kleuren. Deze zijn alleen niet op de behuizing te zien, maar via het RGB-toetsenbord.
msi stealth gs77 1f1647355071

Krachtig onder de kap

Zodra je de Stealth GS77 opstart snap je dan ook direct de naam. Stiekem is het strakke model namelijk gewoon een keiharde gaming laptop voorzien van onder andere RGB-verlichting in het toetsenbord. Het is de enige manier waarop je qua uiterlijk doorkrijgt dat de Stealth GS77 een gaming laptop is. Wat je namelijk niet direct ziet, is dat de laptop onder de kap voorzien is van extreem goede hardware.
MSI heeft gekozen voor een 12e generatie Intel Core i9-processor in combinatie met een NVIDIA GeForce 3080 (Ti) videokaart (al kun je ook voor de 3070 (Ti) of 3060 kiezen). Zo heeft iedere gebruiker meer dan genoeg kracht om in hoge kwaliteit te genieten van de nieuwste games, maar daarbij stopt het plezier niet. De Stealth GS77 kun je namelijk voorzien van maximaal 64GB RAM-geheugen en kan qua opslaggeheugen uitgerust worden met twee M.2 SSD’s.
msi stealth gs77 2f1647355080

Spectaculair scherm

Die prachtige specificaties onder de kap wil je natuurlijk in de praktijk goed benutten. Gelukkig helpt de Stealth GS77 daar goed mee. Er zijn verschillende opties als het aankomt op de schermkwaliteit, waarbij je kunt kiezen tussen een hogere resolutie of framerate. De opties zijn als volgt:
  • 1080p FullHD met 360Hz
  • 1440p QHD met 240Hz
  • 4K UltraHD met 120Hz
Onze voorkeur gaat uit naar de 1440p QHD-variant, gezien dit de meest gebalanceerde optie is. Het scherm is, ongeacht de keuze, namelijk 17,3 inch. Je kunt dan wel kiezen voor de 4K-optie, maar op een scherm van die grootte zie je minder snel alle details die 4K biedt, terwijl je wel duidelijk het kwaliteitsverschil ziet als je voor de QHD-variant kiest. Uiteraard is de FullHD-optie ook erg sterk, maar die is wel meer gericht op de eSporter die de hoogst mogelijke refresh rate nodig heeft.
msi stealth gs77 3f1647355087

Lekker uitbreidbaar

Je kunt de laptop ook aansluiten op een ander scherm. MSI heeft ervoor gezorgd dat je meer dan genoeg poorten hebt, waaronder een HDMI-poort die tot 4K 120Hz gegevens doorstuurt. Ook kun je voor 8K kiezen, maar dat gaat wel met slechts 60Hz hand in hand. Uiteraard houdt het niet op bij de HDMI-poort, want de Stealth GS77 is voorzien van nog veel meer opties.
Zo kun je ook genieten van een koptelefoon-ingang, een LAN-poort, 2USB-poorten, een USB-C 3.2-poort en een USB-C met PD charging. Uiteraard is er ook nog een plekje voor de stroomtoevoer. De laptop kan dankzij een flinke 99 Whr-accu een tijdje mee zonder stroom, maar een optie om op te laden is voor een laptop natuurlijk gewoon een vereiste. Voor de MSI Stealth GS77 gaat het specifiek om een 240W-adapter die je aan kunt sluiten op de laptop.

Ideaal voor werkzaken

Aan alle kanten valt op dat de MSI Stealth GS77 voorzien is van kwaliteit als het aankomt op gamen of om de basis te vormen van je ultieme gaming setup in huis. Toch is de laptop wel nog een stukje veelzijdiger. De Stealth GS77 is namelijk ook goed te gebruiken voor werkzaken. Zo kun je door de kracht onder de kap genieten van prestaties waar content creators van smullen.
Programma’s als Photoshop of editing-software kan de laptop moeiteloos draaien, maar ook bij videogesprekken is de laptop handig te gebruiken. Een webcam zit namelijk ingebouwd die een beeldkwaliteit van 1080p aflevert in 30 frames per seconde. Zo ben je overal toonbaar voor zakelijke belletjes voor als je lekker vanuit huis werkt of ergens op locatie snel een call in moet duiken.
Dit artikel is in samenwerking met MSI.

Populair Nieuws

Laatste Reacties