Wat is jouw beste game van het jaar? - XGN Doe Mee

Article
zaterdag, 28 december 2019 om 15:00
releasedatum sekiro shadows die twice bekendgemaakt 137465f1649927339
De laatste dagen van 2019 en het decennium van de '10's zijn ingegaan en dan begint er een nieuw tijdperk. Wij bij XGN.nl hebben al teruggekeken naar de beste games van dit decennium, maar wij bakenen de vraag nu wat af op dit jaar: wat is jouw beste game van het jaar? Welkom bij de XGN Doe Mee!
In de dagen voor Kerstmis ging onze vraagstelling over jullie verwachtingen van de nieuwe BioShock. Uitgever 2K Games kondigde twee weken geleden namelijk aan dat er een nieuwe telg in de franchise gaat verschijnen en dat de ontwikkelaar van dienst het nieuwe Cloud Chamber is. DavincstyleGames hoopt op een terugkeer van het horrorelement, zoals in het eerste deel:
Het horrorelement was wel ietwat aanwezig in BioShock, maar de game draaide niet om het schrikeffect, maar de atmosfeer. Iemand dan angst inboezemen is iets anders, maar de Doe Mee begrijpt het punt dat DavincstyleGames aankaart. BioShock Infinite had wel een paar levels die iets meer in de trant van de originele BioShock lagen, zoals het Comstock House.
Maar goed, van BioShock en een nieuw deel gaan wij naar het afgelopen jaar. Er zijn natuurlijk weer tal van games uitgekomen, zoals Death Stranding, The Outer Worlds, Star Wars Jedi: Fallen Order, Apex Legends en Borderlands 3. En dan hebben we het nog niet over de honderden kleinere titels gehad. Maar van alles wat dit jaar is verschenen:

Wat is jouw beste game van het jaar?

Welke game is volgens jou dé titel die iedereen dit jaar moet hebben gespeeld? Is het toch echt Sekiro: Shadows Die Twice met zijn genadeloze moeilijkheidsgraad of het meeslepende Control? Of misschien wel het simpele, maar enorm leuke Untitled Goose Game?
Laat het ons hieronder weten wat jouw beste game van het jaar is en vertel er ook even bij WAAROM dat zo is! Zien wij jullie volgende week terug bij een nieuwe XGN Doe Mee. Een fijne jaarwisseling gewenst, let op met het vuurwerk en dan ziet de XGN Doe Mee jullie in 2020 weer!