Wat in het Amazon Prime aanbod is de moeite waard?

Article
maandag, 13 april 2020 om 11:00
amazonprimef1628271147
Heb je inmiddels zo veel thuis gezeten dat je Netflix hebt uitgespeeld, de collectie videobanden weer hebt afgestoft en alle fotoboeken van de familie twee keer bekeken? Dan is het misschien tijd voor een nieuwe streaming service! In dit artikel maken wij het Amazon Prime aanbod alvast wat duidelijker voor je.

Deze series zijn de moeite waard

The Grand Tour
In een ver, ver verleden keken we allemaal nog naar televisie met een vaste programmering had. Dat is nu natuurlijk onvoorstelbaar, maar als je op een willekeurige avond wel eens naar Veronica zapte was daar vaak het BBC-programma Top Gear te zien, een met veel humor doordrenkte show over auto’s, waarvoor je eigenlijk helemaal geen affiniteit met motorvoertuigen hoefde te hebben om het leuk te vinden. Het ging namelijk vooral om de drie presentatoren die over de hele wereld met elkaar verschrikkelijke lol beleefden.
In 2015 werd een van de vaste presentators, Jeremy Clarkson, ontslagen. Dit leidde op zijn beurt tot het opstappen van zijn twee co-hosts Richard Hammond en James May. Niet veel later zijn ze alledrie aan de slag gegaan bij Amazon om daar een autoprogramma te maken: The Grand Tour. Dus vond je ooit Top Gear leuk: geef dit een kans tussen het Amazon Prima aanbod. Het is Top Gear, maar dan met meer budget en minder restricties.
The Office
Cultserie The Office US is nooit in Nederland op televisie op streamingdiensten te zien geweest, tot nu! Gebaseerd op een oorspronkelijk Britse BBC comedy liep deze sitcom van 2005 tot en met 2013 en groeide uit tot een van de grootste series in de Verenigde Staten. De serie speelt zich af in een fictief papierbedrijf in het kleine stadje Scranton en weet tussen allerlei absurde situaties exact de punten aan te snijden van het kantoorleven waar we ons allemaal in kunnen herkennen.
De humor, die je vaak extreme plaatsvervangende schaamte laat voelen, wordt ook afgewisseld door het nodige zoetsappige, verdrietige of aangrijpende moment. Dit zorgt voor negen seizoenen tussen het Amazon Prime aanbod waar je zo doorheen kijkt.
Bonustip voor als je The Office al hebt gezien maar snakt naar meer in dezelfde stijl: de serie Parks and Recreation is van dezelfde makers als The Office en is ook te vinden in het Amazon Prime aanbod.
The Boys
Tussen alle humor is er natuurlijk ook wel wat donkerders te vinden in het Amazon Prime aanbod: de superheldenserie The Boys kan je misschien voorzien van de nodige actie, bloed en geweld. The Boys is gebaseerd op een comic-serie met dezelfde naam van onder andere Garth Ennis. Hij schreef ook jarenlang voor Marvel’s The Punisher, dus hij weet wel van wanten op het gebied van geweld.
The Boys heeft ook een mooie twist op het ‘standaard’ superheldenverhaal: de serie volgt een groep vigilantes die juist superhelden aanpakt die hun krachten misbruiken. Erg stijlvol en bomvol charisma: The Boys is een serie in het Amazon Prime aanbod dat je niet mag missen. Mocht je het eerste seizoen af hebben: de tweede is onderweg en verschijnt naar verwachting later dit jaar.

Deze films zijn de moeite waard

Alle 90´s films die je hartje begeert
Iets waar het Amazon Prime aanbod die van Netflix overtreft is op het gebied van films. Niet alleen moderne klassiekers maar ook de jaren negentig zijn uitermate goed vertegenwoordigd. Films als Heat, Forrest Gump, The Matrix, Fight Club en Dante's Peak zijn maar een kleine greep uit de beschikbare titels.
Zeker op het gebied van films loopt Netflix wat achter op Amazon Prime, dus als je een zwak hebt voor films ten opzichte van series zit je bij Amazon goed.
They Shall Not Grow Old
Regisseur Peter Jackson, bekend van ondere andere The The Lord of the Rings en King Kong, maakte in 2018 een hele bijzondere film: They Shall Not Grow Old. De twee uur durende documentaire bestaat voornamelijk uit meesterlijk gerestaureerde beelden van de Eerste Wereldoorlog en wordt op organische wijze verteld door veteranen die ook daadwerkelijk hebben gevochten in de oorlog.
De film is aangrijpend, realistisch en schroomt niet om harde feiten uit de weg te gaan. Dit gaat gepaard met ingekleurde en gerestaureerde beelden zodat je de Eerste Wereldoorlog in beeld ziet als nooit tevoren. Een echte uitblinker in het Amazon Prime aanbod.
Franchises te boven
Tussen het Amazon Prime aanbod zitten ook de nodige franchises. Je vindt The Lord of The Rings, alle Matrix-films, de Indiana Jones franchise en ook: alle acht Harry Potter-films. Mocht je dus zin hebben in een weekendje doorpakken kun je je prima vermaken met allerlei verhalen in meerdere delen, van Mission Impossible tot The Hangover.

Verborgen parels

Deze films zul je misschien niet snel terugvinden in de spotlight, maar zijn zeker de moeite waard!
Apollo 11
De maanlanding is inmiddels alweer 51 jaar geleden. Gelukkig hebben we de beelden nog! Nog nooit eerder vertoonde beelden om precies te zijn. Apollo 11 laat de eerste maanlanding van 20 juli 1969 van begin tot eind zien door middel van prachtig gerestaureerde high definition beelden die je een nieuwe waardering geven voor deze mijlpaal voor de mensheid.
Fantastic Mr. Fox
Regisseur Wes Anderson ken je misschien van The Grand Budapest Hotel of Moonrise Kingdom, maar de beste man heeft ook een groot zwak voor stop motion animatie. Een van zijn fantastische stop motion films is Fantastic Mr. Fox, welke is gemaakt in een bijzonder charmerende stijl met prachtige poppen en decor. De film wordt gekenmerkt als een kinderfilm, maar heeft ook voor de volwassen kijker genoeg onder de leden.
The Night Manager
Hugh Laurie is voornamelijk bekend als de sarcastische dokter uit House, maar in 2015 speelde hij de bad guy in The Night Manager, een spionageverhaal van John le Carré. De miniserie bestaat uit zes afleveringen en is dus prima te kijken in een weekendje. Met Tom Hiddleston in de hoofdrol en Oscar-winnares Olivia Coleman zit de rest van de cast ook zeker wel goed. Mocht je willen weten waarom men Tom Hiddleston als de volgende Bond aandraagt: dit is waarom!
Hebben we nog must-sees gemist tussen het Amazon Prime aanbod? Laat het ons weten in de reacties!

Populair Nieuws

Laatste Reacties