Deze features willen we in GTA Online voor de PS5 en Xbox Series X zien!

Article
zondag, 10 april 2022 om 10:00
screenshot 2022 04 07 132533f1649330753
GTA V en GTA Online zijn nu officieel gelanceerd voor de PS5 en Xbox Series X. Dankzij hun verbeterde hardware kunnen ze een stuk meer aan dan de voorgaande consoles. Wij hopen dan ook dat deze features komen naar de next-gen versie van GTA Online.

Open gebouwen

Al sinds de release van Grand Theft Auto V op de Xbox 360 en PlayStation 3 kunnen spelers een enorme wereld verkennen. Van de grote stad in het zuiden tot aan de woestijn in het noorden, er is van alles te beleven in Los Santos. Het is alleen jammer dat er zo weinig gebouwen zijn die spelers van binnen kunnen bekijken, helemaal is de volgebouwde stad. Slechts een aantal gebouwen hebben een interieur.
Dat Rockstar daarvoor gekozen heeft is niet zo heel vreemd. Het kost immers enorm veel rekenkracht om gebouwen niet alleen neer te zetten in de wereld, maar ze ook een invulling te geven. Een rekensommetje die wel behoorlijk lastig wordt voor de oude consoles waar GTA Online op draait.
Maar dat is niet langer het geval voor de PS5 en Xbox Series X. De next-gen consoles van Sony en Microsoft hebben genoeg rekenkracht aan boord om gebouwen met een interieur snel in te kunnen laden. In Ratchet & Clank: Rift Apart kunnen spelers zelfs razendsnel door dimensies reizen. We hopen dan ook dat Rockstar meer open gebouwen toevoegt aan de wereld van GTA Online op de next-gen consoles.
gta online caya pericof1649330549

Nieuw gebied op de map

Zoals gezegd is de speelwereld van GTA Online zeer groot, maar ondertussen kunnen spelers al bijna negen jaar lang rondbanjeren door het gebied. Ervaren spelers kennen Los Santos dan ook op hun duimpje en het is niet zo vreemd om na zo’n lange tijd wel eens nieuwe gebieden te willen zien. Wij hopen dan ook dat Rockstar die gaat toevoegen in 2022.
Het zal bovendien ook niet de eerste keer zijn dat de ontwikkelaar komt met een nieuw gebied. Met de Cayo Perico Heist-uitbreiding werd namelijk niet alleen een nieuwe overval toegevoegd aan de game, maar een compleet nieuw eiland. Naast criminele zaakjes konden spelers ook even lekker ontspannen op Cayo Perico, onder andere in een nachtclub. Als Rockstar kan komen met nog meer van dit soort updates, dan maakt het de spelers van GTA Online zeer tevreden.
gta online franklinf1646386443

Meer verhaalmissies

Al meteen toen Grand Theft Auto V uitkwam, heeft Rockstar aangekondigd dat er geen uitbreiding zal komen voor het singleplayer-verhaal. Maar dat betekent niet dat er geen extra verhaalmissies uitgebracht kunnen worden voor GTA Online.
En dat heeft Rockstar recent dan ook precies gedaan. Met The Contract update ontmoeten spelers weer Franklin en Lamar, waarvoor ze een aantal missies moeten voltooien in co-op. Wij zullen geen nee zeggen tegen nog meer van dit soort updates. Het zal misschien alleen een beetje verwarrend worden met de continuïteit van de tijdlijn van GTA V en GTA Online.
gta online vliegtuigf1649330825

Exotische vliegtuigen

Dankzij de extra kracht van de PS5 en Xbox Series X zou niet alleen de wereld van de game aangepast kunnen worden, ook de objecten in de game kunnen wat meer… over-the-top worden. Zo heeft Rockstar in de laatste aantal updates al een flink aantal voertuigen op vier wielen toegevoegd, maar wij zouden ook graag nieuwe vliegtuigen en helikopters aan GTA Online toegevoegd zien worden.
Denk bijvoorbeeld aan nieuwe gevechtsvliegtuigen om het luchtruim onveilig mee te maken. En als we helemaal gek willen doen, geef spelers de mogelijkheid om een vliegdekschip te kopen om alle vliegtuigen makkelijk op te slaan. Met nieuwe voertuigen kunnen spelers ook weer lekker los gaan in de GTA Online Content Creator voor nieuwe game modi.
gta 5 los santosf1648131512

Los Santos Pro Skater

Naast de bekende criminele activiteiten, kunnen spelers ook wat meer brave hobby's uitvoeren in Los Santos. Denk bijvoorbeeld aan een potje tennis, golf, darten of base jumping. Spelers vragen alleen ook al een tijdje om andere sporten en activiteiten in GTA Online.
Zo zou een potje biljart of poolen in een bar niet misstaan, maar één sport leent zich perfect voor de wereld van Los Santos: skateboarden. Laat spelers een board kopen en de mogelijkheid geven om die zelf te customizen en vervolgens los te gaan in de urban wereld. In de stad en omliggende gebieden in GTA Online zijn genoeg mogelijkheden om je helemaal uit te leven met een skateboard en ook dat geeft creatievelingen weer veel opties in de Content Creator. En het is natuurlijk weer een compleet andere manier om de wereld van GTA Online te verkennen.