Wat is de Ubisoft Club? - Spaar punten voor exclusieve voordelen

  Je zit met een controller in je zweterige handen voorovergebogen voor de televisie. Waarom wil die eindbaas van Ghost Recon Wildlands nou niet dood? Plotseling heb je hem en dan verschijnt ineens het logootje van Ubisoft Club in beeld. Je hebt een beloning! En nu?

  Lees ook in deze serie:

  1. Wat is de Ubisoft Club?
  2. Wat zijn Ubisoft Club Units en hoe spaar je ze?
  3. Wat zijn Ubisoft Club Uitdagingen en hoe werkt het?
  4. Wat is een Ubisoft Club Account en waarom heb ik het nodig?
  5. Wat zijn Ubisoft Club Beloningen?
  6. Wat is Ubisoft Club XP en wat kan ik ermee?

  Bij Ubisoft is het mogelijk om beloningen te verdienen met gamen, want de uitgever heeft daarvoor een speciaal platform ontwikkeld genaamd Ubisoft Club. Of je nou Assassin's Creed Origins speelt of Rayman Legends, met praktisch alle Ubi-games kun je tijdens het spelen XP, Insignes, Beloningen en Units verzamelen.

  Dat zijn een hoop termen! Het is begrijpelijk als je door de bomen het bos niet meer ziet en daarom hebben wij deze serie artikelen in het leven geroepen waarin we je alles in detail vertellen over de Ubisoft Club en Ubisoft Store, zodat je er het meeste uit kunt gaan halen.

  Wat zijn de voordelen van de Ubisoft Club?

  De Ubisoft Club is een platform dat jou als speler beloont met allerlei interessante extra’s. Door het simpelweg spelen van Ubisoft games verzamel je als lid Units, Insignes, Beloningen en XP. Kortom de Ubisoft Club is een spelers Club. Je spaart als lid automatisch voor onder andere:

  • Extra (exclusieve) in-game content zoals wapenskins in de vorm van beloningen (lees meer)
  • Kortingen in de Ubisoft Store
  • Toegang tot beta's van nieuwe games zodra die beschikbaar zijn

  De Ubisoft Club biedt vele extra uitdagingen om games nog iets interessanter en vooral leuker te maken, lukt het jou bijvoorbeeld om niveau 40 in Assassin's Creed Origins te halen? Dan krijg je daarvoor een Insigne en 500XP, maar ook nog eens 30 Units, mooi meegenomen, nietwaar? En je vrienden zullen ook nog eens jaloers zijn!

  Wil je meer weten over hoe je puntjes bij elkaar kunt sprokkelen? Lees dan: Wat zijn Ubisoft Club Uitdagingen?

  Hoe kun je lid worden?

  Om te kunnen profiteren van de voordelen heb je een Ubisoft Account nodig. Eenmaal aangemeld ben je automatisch en volledig gratis lid van de Ubisoft Club.

  Op de website van de Ubisoft Club kun je direct een account aanmaken. Bovenaan zie je dan ‘word lid van de club’ staan en het enige dat je hoeft in te vullen is je e-mail, leeftijd en een coole gebruikersnaam. Misschien MaSter0fUbiPointZz?

  Groter is de kans dat je allang een Ubisoft Account hebt aangemaakt, zeker als je regelmatig Ubisoft games speelt. In dat geval kun je gewoon inloggen met je e-mail en wachtwoord (of reset je het wachtwoord indien je dat vergeten bent). Zo kom je direct in het Ubisoft Club dashboard, waar je onder andere de voortgang van al je games kunt zien en je niveau, XP en verzamelde Units. En vergeet niet de toffe beloningen te checken die je gratis met Units kunt kopen.

  De Ubisoft Club is ook geïntegreerd in nieuwe games, waar je direct je behaalde XP, Units en beloningen kunt inzien of unlocken, en de beschikbare klassieke uitdagingen en week-uitdagingen voor de game kunt bekijken. Iedereen boven de leeftijd van 13 jaar kan meedoen, en wil je om welke reden ook later je account deactiveren, dan is dat mogelijk via de klantenservice.

  Lees meer over de Ubisoft Account: Wat is een Ubisoft Club Account en waarom heb ik het nodig?

  Verschil tussen Ubisoft Club, Uplay en de Ubisoft Store

  Nog steeds enigszins verward door al deze terminologie? Laten we even terugblikken naar het verleden en onduidelijkheden wegnemen.

  Voordat je een déjà vu krijgt: de Ubisoft Club heeft inderdaad een voorganger genaamd Uplay (Rewards/Win) gehad die veel gelijkenissen toonde. Dit oude systeem is in 2005 stilletjes overgegaan in Ubisoft Club, dat rechtstreeks geïntegreerd is in recente games op verschillende platformen. Bij sommige oudere titels kun je nog Uplay zien staan, maar dit heeft verder geen effect op je progressie. Alles komt tegenwoordig terecht in de Ubisoft Club. Uplay mag je verder dus vergeten.

  De Ubisoft Club is ook verbonden aan de Ubisoft Store, wat een compleet ander platform van Ubisoft is. De Ubisoft Store is namelijk de online winkel van Ubisoft waar je games, extra content en collectibles kunt vinden en kopen. Ubisoft heeft hier regelmatig leuke kortingen.

  Wat nog interessanter is, is dat je met 100 Units bij een aankoop in de Ubisoft Store 20% extra korting krijgt. De punten spaar je vrij eenvoudig door games te spelen. Korting op korting dus, dat maakt de Ubisoft Store ineens een stuk voordeliger.

  Daarnaast geeft Ubisoft je ook 1 Unit per elke euro die je in de Store besteedt, dus als je voor 30 euro een game aanschaft met korting krijg je 30 nieuwe Units om weer te gebruiken voor je volgende aanschaf.

  Lees meer over Units sparen: Wat zijn Ubisoft Club Units en hoe spaar je ze?

  Ubisoft Club Profiel & Vrienden

  Met je eigen Ubisoft Account kun je een compleet profiel creëren dat niet alleen voor jou, maar ook voor je vrienden zichtbaar is als je ze toevoegt. Daarin kun je zelf bepalen wat je laat zien, waaronder een avatar, omslagafbeelding en je gebruikersnaam. Om dit te wijzigen ga je naar het dashboard op de Ubisoft Club website.

  Speel je dezelfde games als je vrienden in de Ubisoft Club, dan kun je elkaars profielen vergelijken en activiteiten bekijken. Games als Rainbow Six: Siege bieden uitgebreide statistieken, zodat je tegen elkaar kan strijden om de beste score in de leaderboards. Vrienden zijn via naam toe te voegen, maar ook te importeren uit je lijst op Steam, PlayStation Network of Xbox Live.

  Daarbij hebben zowel jij als je vrienden een bepaald niveau, gelinkt aan de behaalde XP, zodat jullie onderling ook overall kunnen vergelijken wie de beste gamer is (of de meeste tijd heeft natuurlijk...). Het systeem is op dat punt vergelijkbaar met de Xbox Live Gamerscore, maar dan specifiek voor Ubisoft games.

  Ubisoft Club App

  Naast de Ubisoft Club website en de direct geïntegreerde clubs in de games heeft de Ubisoft Club ook een eigen mobiele app voor iOS en Android. Zo heb je overal waar je bent toegang tot je profiel. Clubvoortgang, gespeelde games, voltooide uitdagingen en veel meer is in een oogopslag te zien en waar mogelijk aan te passen, de app is vergelijkbaar qua functionaliteit met de Ubisoft Club website.

  Hopelijk ben je nu iets wijzer geworden over de Ubisoft Club. Het is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, maar het loont zeker om je erin te verdiepen! Toch is de informatie uit dit artikel maar het topje van de ijsberg, dus lees vooral ook de rest van de artikelen in deze serie.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.