Alles wat je moet weten over God of War Ragnarok

  God of War Ragnarok zal in 2021 uitkomen. Deze populaire PlayStation DLC gaat over de krijger Kratos en de Noorse mythologie. De gamereeks die in 2018 een terugkeer maakte na vijf jaar lang stilgelegen te hebben zal ongetwijfeld weer een spel met enorm veel spanning en sensatie zijn. Kratos houdt zich nooit in en dat zal ongniet anders zijn in God of War Ragnarok, maar wat weten we nou allemaal van het spel? Dat gaan wij met jullie bespreken!

  Kratos en zijn zoon Atreus gaan opnieuw op avontuur en stuitten opnieuw op een hoop krachtige figuren uit de Noorse mythologie. Wat anders is aan eerdere God of War spellen is dat het dit keer een direct vervolg zal zijn op het vorige deel. Dit verbaast niet helemaal.

  Geheim einde

  In het vorige deel was er een geheim einde in het spel verstopt. Als je samen met Atreus weer thuis komt en in slaap valt krijg je te zien hoe Thor in een droom of visioen voor het huis komt en veel onrust zaait. Hij lijkt helemaal niet blij met Kratos en zijn zoon en daar heeft hij genoeg reden voor. In het vorige deel vermoordde Kratos namelijk twee van zijn zoons en ook nog eens zijn broer Baldur. Dit zal zeker niet in het juiste gaatje gevallen zijn bij de Noorse ‘God of Thunder’ en de kans dat hij in God of War Ragnarok achter de twee aangaat is zeker aanwezig.

  Releasedatum

  God of War werd uitgebracht in 2018 en omdat zulk soort spellen vaak erg lang duren om te maken werd er nog niet zo snel een nieuwe titel verwacht van de franchise. Dat de game er aan komt wisten we allemaal al, maar dat het doel is om God of War Ragnarok in 2021 nog uit te brengen komt als een zeer welkome verassing. Dit zal waarschijnlijk betekenen dat de makers gelijk na het vorige deel zijn begonnen aan de productie van Dit deel. Hierover werd al gespeculeerd, aangezien Cory Barlog, schrijver van het spel, aangaf dat ze genoeg materiaal hadden voor wel vijf spellen. Van ons mogen ze allemaal uitgebracht worden!

  Wat is het verhaal?

  Aan het einde van het vorige deel kwamen reizen Kratos en Atreus af naar Jotunheim, het land van de reuzen, waar ze erachter komen dat Atreus’ overleden moeder, Faye, een reus was. Dit maakt Atreus een half-god en half-reus. Ook ontdekken ze dat Atreus een tweede naam heeft, namelijk Loki. Atreus heeft enorm veel vragen over zijn afkomst en identiteit. Kratos weet veel van deze vragen niet te beantwoorden. Dit zal absoluut een deel zijn van God of War Ragnarok. Daarbij hintte de dood van Thors broer Baldur naar de tragische profetie ‘Twilight of the Gods’ waarin volgens de Noorse mythologie veel goden om het leven komen. Zou het bezoek van Thor aan Kratos hiermee te maken kunnen hebben?

  In de teaser werd nog niet veel duidelijk over God of War Ragnarok. We kregen nog geen beelden uit het spel of een hint naar een verhaal. Er wordt een titel bekendgemaakt en dat de game in 2021 uit zal komen. Ook hoor je Kratos zeggen ‘The time grows near, you must prepare yourself’. Wij kunnen absoluut niet wachten op meer informatie over het spel.

  Wat verwachten jullie van God of War Ragnarok? Laat het ons weten!

  God of War Ragnarok

  Verkijgbaar vanaf 2021

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.