Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken? (Week 52)

Article
zondag, 02 januari 2022 om 10:00
life is strange true colors guitarf1618993603
De laaste week van 2021 zit er op. Ook deze week hebben we ons weer bezig gehouden met allerlei series en games. Wat wil je ook met zoveel eindejaars-sales en weggeefacties? Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht, of gekeken?

Arran

Uitgespeeld: Life is Strange: True Colors, Mortal Shell
Gekocht: -
Gekeken: The Gone Wrong Show
True Colors stond al in mijn top 5 van 2021, maar ik had het laatste hoofdstuk afgelopen zondag pas uitgespeeld. Dus bij deze nog even een kleine highlight. Voor mij is dit de beste Life is Strange tot nu toe. Ik was wel klaar met het tienerdrama, en het acteerwerk is er ook flink op vooruit gegaan. Tegelijkertijd doet het nog steeds waar de serie om bekend staat, namelijk al je emoties naar boven halen.
Mortal Shell stond al sinds het een gratis PS Plus-game was gedownload op mijn PlayStation, en nu had ik er eindelijk tijd voor. Het voelt inderdaad sterk als een Souls-like, maar het was genoeg anders om op zichzelf te staan. Ik vond het vooral fijn dat Mortal Shell spelers wat meer uitnodigt om te experimenteren. In Souls-games zit je toch gauw vast in je build, en door de schaarste van materialen wissel je ook niet zo snel van wapen.
Tot mijn spijt ontdekte ik The Gone Wrong Show deze week pas. Maar dat weerhield mij er niet van om de zestien afleveringen achter elkaar te kijken. Ik heb zelden zoveel gelachen, dus om te zeggen dat ik er dik tevreden mee ben is, zacht gezegd, een understatement. Als je weg bent van Britse humor en/of theater is The Gone Wrong Show een absolute aanrader!
godfallf1594734143

Chris

Uitgespeeld: Drag Racing Rivals
Gekocht: Godfall, diverse No Gravity Games-titels
Gekeken: Hawkeye
Hawkeye stond op mijn shortlist van minst interessante MCU karakters, maar het is Kerst, dus dan kijk je kerstseries. Na het zien van Hawkeye S1 heb ik wat meer begrip voor hem gekregen, vooral hoe hij zich als held zonder superkrachten, maar met inventieve pijlen weet te weren. Het plot van S1 bevat nogal wat gaten ('Ik heb tegen Thanos gevochten' Nee, dat heb je niet) en veel open deuren (Ik heb geen partner, oh, toch wel), maar de onderliggende boodschap van family-first met Kerst kan ik dan wel weer waarderen.

Na de deceptie van Godfall met PS Plus vorige maand wist ik eigenlijk niet of ik de game nog wel aan wilde schaffen, maar voor 15 euro ben ik toch overstag gegaan. Inmiddels heb ik de eerste levels gespeeld en hoewel het niet 100 procent lekker speelt is het best vermakelijk. Of ik ooit de endgame haal weet ik niet, maar voor tussendoor is het een prima game.
In Amerika was No Gravity Games erg vrijgevig en heeft gedurende de adventsmaand elke dag een game gratis weggegeven. Daardoor heb ik een flink aantal leuke games van hun hand kunnen spelen. Drag Racing Rivals, Alder's Blood, Golden Force, Graviter, Exorder en Destropolis zijn zo een paar van de titels die ze uitgedeeld hebben. De games zijn allen vrij goedkoop en zeker de moeite waard om eens te bekijken.
Al met al een flinke toevoeging aan mijn to-do lijst voor 2022! Happy gaming iedereen!
narcos mexicof1581525924

Ralph

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: Narcos Mexico (seizoen 3)
Ik ben een groot fan van beide Narcos series op Netflix. Door een backlog aan andere series kon ik helaas niet meteen in het nieuwe seizoen van Narcos Mexico duiken, maar daar had ik nu eindelijk de tijd voor. Net zoals in de voorgaande seizoenen zitten de afleveringen weer vol actie, gruwelijke praktijken en plottwists. Deze keer wordt de voice-over en POV gedaan door Andrea Nunez, een journalist bij de onafhankelijke krant La Voz, wat meer een beeld geeft hoe de bevolking van Mexico denkt over al het drugsgeweld. Ik heb er weer erg van genoten en het is dan ook jammer dat Netflix geen vierde seizoen zal maken.

Populair Nieuws