Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken? (Week 51)

Article
zaterdag, 25 december 2021 om 12:00
horizon zero dawnf1580387264
Zo rond de feestdagen is het fijn om iets te doen te hebben. Heb je een game gekocht om je in de kerstvakantie bezig te houden? Of heb je je favoriete kerstfilm weer eens aangezet? Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken?

Luuc

Uitgespeeld: -
Gekocht: Horizon: Zero Dawn (PC)
Gekeken: -
Deze week heb ik Horizon Zero Dawn gekocht voor PC. Maar Luuc, jij speelt toch helemaal geen PC-games. Nee, dat klopt, maar voor het Nederlandse Horizon maak ik een uitzondering. Die game is al schitterend natuurlijk, maar op PS4 heb ik al de Platinum. Tijd om nu nog meer uit de game te halen op de PC en daar lekker een lading aan Achievements verzamelen.
hawkeye minf1632128122

Marcus

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: Spider-Man: No Way Home, The Beatles: Get Back, Hawkeye
Op de valreep voordat de boel dicht ging heb ik Spider-Man: No Way Home nog gezien. Ik zal hier niks spoilen, maar ik kan wel zeggen dat het een goede film is. Ik kon het ook waarderen dat al die schurken die geleend worden uit eerdere Spider-Man films op een manier gebruikt worden die een beetje te behappen voor iemand die de vorige films ofwel niet gezien heeft, ofwel is vergeten. Het is zeker een aanrader voor als de bioscoop weer open is!
Ook heb ik deze week The Beatles: Get Back gezien. Ik keek al een tijdje uit naar deze documentaireserie, en dat was volkomen terecht. Het is in één klap de beste serie die ik dit jaar heb gezien. Het is niet gezegd dat je hem per se moet zien, het is zware kost als je niet van The Beatles houdt, of een niet al te diepe interesse hebt. Maar als je wel te porren bent voor een Beatles-docu moet je deze gezien hebben.
Ook Hawkeye heeft zich bewezen als één van mijn favoriete series van dit jaar. Vergeleken met sommige andere Marvel-series van dit jaar is deze misschien relatief luchtig, maar hij is het meest consistent goed. Er waren voor mij geen afleveringen die tegenvielen, geen schurken die me niets deden en geen verhaallijnen die nergens op uit leken te draaien. Bovendien is de serie ondanks de luchtigheid niet zonder zijn emotioneel beladen momenten.
red notice fotof1637319123

Chris

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: Red Notice
Red Notice is een typische meester-oplichtersfilm met Dwayne Johnson, Gal Gadot en Ryan Reynolds. Je krijgt wat je verwacht: meester-kraken die net even te gelikt zijn om geloofwaardig te zijn, prachtige locaties over de hele wereld en hoofdrolspelers die geen moment te vertrouwen zijn. Prima film dus voor onder de kerstboom, maar niet een film die je je volgend jaar nog herinnert.

Koen

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: Dexter New Blood, Attack on Titan Season 3 Part 2
Ik ben deze week aan Dexter New Blood begonnen, aangezien de nieuwe afleveringen rond de charmante seriemoordenaar sinds 20 december on demand te bekijken zijn op NPO Plus (en vanaf 3 januari op tv). Iedereen weet dat Dexter na 4 seizoenen behoorlijke daalde in kwaliteit, met als dieptepunt het waardeloze laatste seizoen. Maar na jaren is de serie nu terug met een extra seizoen.

New Blood begint sterk, maar helaas is ook dit seizoen zo nu en dan lang van stof met saaie of nietszeggende verhaallijntjes. Toch blijft het een onwerkelijk idee dat Dexter na 10 jaar opeens terug is. Verwacht van New Blood geen kwaliteit zoals die van de eerste 4 seizoenen, maar het is toch weer een leuke zit.

Daarnaast ben ik in aanloop naar de tweede helft van de finale van Attack on Titan alle afleveringen nog eens aan het kijken met mijn vriendin. Ik heb zelf al jaren de manga gelezen, dus ik weet wat er aan komt. Toch gaat mijn hart sneller kloppen bij de gedachte dat bepaalde scènes nu volledig gevisualiseerd gaan worden. Met de voorkennis van wat gaat komen kan ik alvast zeggen dat dit laatste seizoen in ieder geval een kolossale indruk gaat achterlaten!
2021 12 24 toukiden kiwamif1640360379

Arran

Uitgespeeld: -
Gekocht: Toukiden Kiwami
Gekeken: Oddtaxi

Technisch gezien kocht ik Toukiden Kiwami twee weken geleden, maar mijn pakketje is ergens zoek geraakt tussen alle kerstcadeau's. Maar goed, ik heb het eindelijk. Toukiden is vergelijkbaar met Monster Hunter, en ik heb er goede dingen over gehoord. Dus ik ga het dit weekend eens lekker uitproberen. Ik heb me vooral laten vertellen dat er een innovatieve tutorial is, iets waar de Monster Hunter serie toch een aardig gebrek aan heeft...
Hebben jullie gehoord van een kleine anime die Oddtaxi heet? Nee? Dan ben je niet alleen. Als een vriend het mij niet had aangeraden zou ik het zonder pardon genegeerd hebben. Maar dat zou gruwelijk zonde geweest zijn. Oddtaxi is, simpel gezegd, fantastisch. Vooral het strak geschreven plot was een bijzonder welkome verrassing. Ook de humor is on point.

Populair Nieuws

Laatste Reacties