Wat heb jij deze week uitgespeeld en gekocht?

Article
zondag, 05 september 2010 om 17:30
xgn google image
De eerste week van september zit erop en de topgames bieden zich al in rap tempo aan. Ook wij hebben weer de nodige nieuwe aankopen gedaan en spellen uitgespeeld. Uiteraard willen we ook weten wat jullie deze week hebben uitgespeeld en gekocht.
Gekocht: , , Uitgespeeld: , ,
Lara Croft and the Guardian of Light
Deze week heb ik behoorlijk wat games binnen gekregen als ook uitgespeeld. De games die ik uitgespeeld heb zijn Mafia II, Halo 3 en Dead to Rights: Retribution. Mafia II wist mij enorm te verrassen, het is een titel die mij eerder dit jaar helemaal niet aansprak. Maar wat een fantastische filmische ervaring krijg je. Mijn uitgebreide oordeel kun je terugvinden in mijn recensie. De tweede titel is Halo 3, die moest ik nog even snel uitspelen uiteraard voordat Reach komt. Halo 3 vind ik de beste game in de Halo franchise door veel variatie, dus met die game heb ik mij prima, co-op, vermaakt. En tot slot heb ik Dead to Rights: Retribution uitgespeeld. Dit spel is leuk om tussendoor te doen, maar niet uren achter elkaar. De game kent behoorlijk wat tekortkomingen, maar toch ook weer z'n charme. Zo kun je tussen het schieten door stukjes uitvoeren met je hond Shadow en dat is gewoon ontzettend tof.
Games die ik binnen heb gehaald zijn stuk voor stuk downloadbare titels. Lara Croft and the Guardian of light is de eerste. Het is jammer dat de online co-op nog niet beschikbaar is maar desondanks is dit zeker een van de tofste downloadbare titels op dit moment. Het biedt een goede mix van actie en puzzelen in een mooie setting. De tweede game die ik binnen gehaald heb is Dead Rising 2: Case Zero. Deze heb ik nog niet gespeeld, maar ga ik zeker doen als voorbereiding op Dead Rising 2. En tot slot heb ik Shank binnen gehaald, dit is een leuke oldskool 2D game in een cartoon stijltje waarbij je levels doorloopt en alleen maar mensen in de pan hakt: snijdend, zagend en schietend. Wat wil een mens nog meer?
Gekocht: Uitgespeeld:
Dead Rising: Case Zero
Deze week kreeg ik te horen dat ik Dead Rising 2: Case Zero mocht recenseren. Ik ben een grote fan van alles dat met zombies te maken heeft en ik heb de eerste Dead Rising game dan ook enorm lang gespeeld. De Dead Rising franchise brengt mijn favoriete soort zombies tot leven. Het soort trage, domme zombie zoals we ze kennen uit de films van George A. Romero. Dit arcadespel heeft heel wat te bieden en is beschikbaar voor slechts 400 Microsoft Points. Ideaal dus voor wie nog twijfelt om Dead Rising 2 aan te schaffen. De recensie staat sinds gisteren online en de game krijgt van mij een mooie 8,0. Zombies afmaken was zelden zo leuk en precies daarom is dit een must have voor zombie freaks als mezelf.
Gekocht: , , , Uitgespeeld: -
Metroid: Other M
Deze week viel Kane & Lynch 2: Dog Days bij mij in de brievenbus. Ondanks dat er heel gevarieerd over dit spel wordt geoordeel vond ik het toch zeker een vermakelijk spel. He is weliswaar geen topper, maar kan zeker goed mee met de meeste games. Zeker in het rustige midden van het jaar past een titel als Kane & Lynch 2: Dog Days goed in je collectie. Vooral de leuke co-op draagt hier zeker aan bij. De game zal de komende tijden alleen niet heel erg vaak uit mijn kast komen doordat er misschien wel helaas teveel toppers gaan verschijnen waar Kane & Lynch zich niet mee kunnen vergelijken.
De tweede game die deze week binnen kwam is Tetris Party Deluxe. Iedereen die ooit een Gameboy heeft gehad heeft waarschijnlijk weleens Tetris gespeeld. Je zou je dus bijna afvragen of deze game wel interessant is, maar wees gerust, de eerste indruk die ik tot nu toe heb is goed. Zowel de Wii als de Nintendo DS versie zijn beide vernieuwend dankzij een aantal zeer leuke modi en uiteraard zijn ook beide versies voorzien van een multiplayer. Een voorbeeld van deze nieuwe modi is field climber. Hierin moet je een mannetje omhoog brengen door een trap te bouwen. Iedere keer dat er een nieuwe trede komt, loopt het mannetje een niveau omhoog.
De laatste nieuwe game is Metroid: Other M, de eerste najaars topper van Nintendo. Samus Aran heeft net Mother Brain verslagen (SNES-reeks) en is terug op haar schip. Tijdens een reguliere reis krijgt ze een noodsignaal binnen waar ze op af gaat. Als snel blijkt dat een aantal oude bekenden van haar ook op de noodroep af zijn gegaan. Verder zal ik nog niets verraden maar de combinatie van 2D en 3D-gameplay is subliem. Verder heeft de game ook nog eens de beste graphics die ik tot nu toe in een Wii game heb gezien. Zeker het aanschaffen waard!
Gekocht: , , , , Uitgespeeld:
PlayStation Move
Hoewel ik deze week niets nieuwe gekocht heb, ben ik wel met heel wat nieuws aan de slag gegaan. Sinds woensdag ligt de Move hier namelijk, samen met aardig wat games. Ten eerste heb ik bijvoorbeeld Start the Party! uitgespeeld. Een geinige familiegame, die goed laat zien hoe precies de PlayStation Move wel niet is. Het was erg grappig om het samen met andere te spelen. Daarnaast ben ik helemaal klaar met Kung Fu Rider, dit is ook een launchgame die juist laat zien wat de PS Move juist niet is. Aan de toon kun je waarschijnlijk al wel lezen hoe ik over deze game denk. Ik raad je dan ook aan om binnenkort de recensie van deze game te lezen.
Als derde heb ik alle sporten doorlopen in Sports Champions. Wii Sports begon met dit principe en deze nieuwe PS3-game doet vrijwel hetzelfde, maar dan zoveel beter. Je moet echt precies de bewegingen doen die er staan aangegeven, anders lukt het gewoon niet. Na een paar uurtjes spelen, was ik dan ook goed uitgeput. Om even tot rust te komen was ik maar aan de slag gegaan met mijn virtuele huisdier in EyePet Move Edition. Veel heb ik die game nog niet gespeeld, dus informatie daarover houd je van mij te goed tot de recensie. Qua gamen heb ik dus een aardig leuke week achter de rug en de komende maanden belooft het nog alleen maar beter te worden!

Populair Nieuws

Laatste Reacties