Warhammer Chaosbane details - Warhammer meets Diablo! [gespeeld op gamescom]

  Heb je genoeg van de honderste keer Diablo III spelen? Dan heeft Eko Software de oplossing voor je in de vorm van Warhammer Chaosbane! Wij konden tijdens gamescom 2018 aan de slag met deze nieuwe actie-RPG in het Warhammer universum en dit zijn de Warhammer Chaosbane details die we voor jullie hebben.

  Terug van de grote oorlog

  Hoewel het Warhammer universum zo groot en uitgebreid is dat we er een heel artikel aan kunnen wijden, zullen we ons nu beperken tot de context waarin deze game zich afspeelt. Warhammer Chaosbane speelt zich af in de Old World van het Warhammer universum, na een gebeurtenis genaamd The Great War Against Chaos. Dit is een oorlog waarin de Forces of Chaos de wereld probeerden over te nemen. Dit lukte niet en in Warhammer Chaosbane bestuur je vier helden die veteranen zijn uit de oorlog.

  Ze komen terug van de oorlog naar Nuln, de nieuwe hoofdstad van het machtige Empire of Man. De ontwikkelaar wilde verder niet veel details kwijt over waar het verhaal precies over gaat, dus dat moeten we voor een later moment bewaren. Wel weten we dat de gebeurtenissen in de game zich in ieder geval 200 jaar voor het Warhammer Fantasy bordspel afspelen. Dit is de tijd waarin keizer Magnus the Pious de leiding heeft over de Empire of Man.

  Jammer genoeg is dit alles wat we weten over het verhaal; wat de helden precies gaan doen in de game of wat hun motivatie is blijft onduidelijk. In een game als deze is het verhaal niet het meest belangrijke, maar het was wel fijn geweest als we meer Warhammer Chaosbane details hadden over het verhaal

  Een actie-RPG in Diablo stijl

  Bij de gemiddelde Warhammer game denk je waarschijnlijk meteen aan een turn-based RPG of aan een real-time strategy titel. Dit mag dan misschien waar zijn voor het grootste gedeelte van de Warhammer games, maar gelukkig is één van de Warhammer Chaosbane details dat het een echte actie-RPG is. De enige goede vergelijking is met de bekende Diablo serie van Blizzard. Specifiek Diablo III, iets waar de ontwikkelaars ook niet omheen draaien.

  Simpel gezegd is Warhammer Chaosbane gewoon een kopie van Diablo III in het Warhammer universum, maar dan op alle goede manieren. Onder het motto ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ heeft het team een lekkere actie-RPG neergezet waar wij in onze korte tijd met de game van konden genieten. In de game verken je vanuit een hub-wereld verschillende dungeons die als doolhoven in elkaar zitten. Hordes vijanden komen op jou en drie mogelijk andere spelers af en de dungeons worden vaak afgesloten met een eindbaas.

  Het proces van door een dungeon reizen en alles op je pad tot een bloederige pulp reduceren blijft verslavend. Het is de reden dat Diablo III nog steeds goed verkocht wordt en waarom wij ook meteen bij het oppakken van de controller genoten van Warhammer Chaosbane. Maar hoe zit het met de andere Warhammer Chaosbane details?

  Samen is beter dan alleen

  Eén van de redenen dat Diablo III in onze ogen zo leuk was om te spelen, was vanwege het co-op element in de game. Dungeon crawlers zijn gewoon leuker om met drie andere mensen te spelen, vooral als ze naast je zitten. Warhammer Chaosbane beschikt over een co-op modus waar je met z’n vieren de game kan gaan spelen. Het maakt hier niet uit welke klasse je bent, dus mocht je dat willen dan kan iedereen hetzelfde karakter zijn.

  Van de Warhammer Chaosbane details waar wij achter zijn gekomen zijn we er met één het meeste blij. Een grote frustratie bij dit soort actie-RPG’s is de grote hoeveelheid loot die je oppakt. In je eentje kan je rustig alles wat je opgepakt hebt doorspitten en kiezen wat het beste voor je is. Als je met een groep vrienden op een bank co-op speelt kan het spel volledig tot een stop gezet worden wanneer iemand om de 5 minuten zijn inventory in moet duiken om de loot na te kijken.

  De ontwikkelaars van Chaosbane hebben hier mogelijk de oplossing voor gevonden. Wanneer je co-op speelt kunnen je medespelers en jij altijd bij de inventory. Ongeveer een kwart van het scherm laat dan een kleinere versie van het menuscherm zien, waardoor de andere spelers gewoon door kunnen spelen. Het bedekt wel alsnog een groot deel van het scherm (je loot checken middenin een gevecht is dan ook niet aan te raden), maar het zorgt er in ieder geval voor dat het spel niet steeds stil valt.

  Warhammer Chaosbane details over de klassen

  Een RPG is niets zonder klassen voor de verschillende personages in de game. In Warhammer Chaosbane kan je uit vier verschillende klassen kiezen: Empire Soldier, High Elf Mage, Dwarf Slayer en Wood Elf Watcher. De Empire Soldier is de tank van de groep, met veel aanvallen op korte afstand en een groot levensbalkje. Dit is de gast die je het liefst vooraan hebt staan en de meeste aanvallen van de vijanden op zich neemt.

  De High Elf Mage is de magische klasse in de game die zich vooral richt op van lange afstand schade aanrichten. In tegenstelling tot de Empire Soldier ben je dichtbij niet echt van nut, maar op grotere afstanden sloop je vijanden met allerlei spreuken. De Dwarf Slayer zagen we niet in actie, dus jammer genoeg kunnen we daar niet veel over zeggen.

  Als laatste hebben we de Wood Elf Watcher, een klassie die het meest doet denken aan een rogue of ranger. Net als de High Elf Mage is dit een personage dat niet geschikt is voor de frontlinies maar het beste vanaf een afstand schade richt aan de vijanden.

  Bloeddorstig!

  Eén van de meer originele Warhammer Chaosbane details is de Bloodlust mechanic in de game. Naarmate jij en je groepsgenoten vijanden verslaan, vul je langzaam een Bloodlust meter. Bloodlust zie je in de vorm van drie ballen die zich langzaam vullen met rood materiaal. Wanneer er één van de drie vol is, kan je al Bloodlust activeren voor een paar gave effecten.

  Bloodlust verandert je personage bijna letterlijk in een bloeddorstig monster en het geeft je toegang tot een paar unieke skills die je alleen dan kan gebruiken. Hoe meer Bloodlust je opgebouwd hebt des te langer je in deze staat verkeert, dus je moet een strategische keuze maken voor wanneer je dit gebruikt. Kies je er voor om hier meteen gebruik van te maken zodra het beschikbaar wordt, of bewaar je het tot je een eindbaas bereikt hebt?

  Bloodlust geeft Warhammer Chaosbane een eigen identiteit, waardoor het meer dan alleen een Diablo kloon is. Wij hebben nog te weinig te gezien om met zekerheid te kunnen zeggen dat de game zich genoeg onderscheidt van Diablo, maar in feite maakt dit ook niet zo heel veel uit. Voor wie op zoek is naar een vergelijkbare game hoeft bij Warhammer Chaosbane niet verder te kijken.

  Warhammer Chaosbane komt in 2019 naar PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Warhammer Chaosbane

  Verkijgbaar vanaf 4 june 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.