Alle nieuwe FIFA 19 gameplay features [gespeeld op gamescom]

Article
woensdag, 29 augustus 2018 om 10:19
xgn google image
Als je denkt dat FIFA elk jaar hetzelfde is, dan heb je het goed mis! Voetbal blijft voetbal, maar toch weet EA Sports elk jaar net weer wat kleine verbeteringen toe te voegen. Zijn de verbeteringen het waard om de game aan te schaffen? Wij zetten alle nieuwe FIFA 19 gameplay features voor je op een rij!

The Journey: Champions

FIFA kreeg in FIFA 17 voor het eerste een echte Story modus, waar we het verhaal van Alex Hunter konden volgen. Zijn reis van amateur naar profvoetballer ging verder in FIFA 18 en zal ook in de FIFA 19 gameplay weer uitgebreid worden. The Journey: Champions zal niet alleen Alex, maar ook Kim Hunter en Danny Williams volgen.
Kim Hunter is het eerste vrouwelijke personage in The Journey. In haar verhaallijn volg je de jonge voetbalster in haar carrière in het Amerikaans nationaal elftal met als doel het Wereldkampioenschap winnen. Danny Williams pakt de draad op nadat Alex Hunter bij Manchester United vertrekt en moet zijn waarde in het team bewijzen.
Alex Hunter zelf begint aan zijn gloednieuwe loopbaan in de Champions League bij Real Madrid. Hij kan verschillende spelers van Real Madrid kiezen als mentor om hem te begeleiden en hij zal interactie hebben met bekende voetballers zoals Neymar Jr en Kevin de Bruyne. Het ultieme doel is natuurlijk het winnen van de felbegeerde trofee van de Champions League!
137817

Timed Finishing

Eén van de nieuwe FIFA 19 gameplay details is de toevoeging van de Timed Finishing mechanic. Hier kan je het maken van doelpunten op een andere manier benaderen; het risico wordt groter, maar als je het onder de knie krijgt zal het de moeite waard zijn.
Timed Finishing werkt simpel: nadat je de schietknop één keer ingedrukt hebt, druk je de schietknop nog een keer in. Dit is makkelijker gezegd dag gedaan, want als de timing niet goed is dan kan het er voor zorgen dat je schot ineens een stuk minder goed lukt. Als het wel lukt dan heb je een grotere kans dan normaal dat je een doelpunt scoort voor je team.
Het is mogelijk om via de FIFA Trainer een balkje te zien die je vertelt wat precies de goede timing is voor een Timed Finish. Meesters kunnen dit uit zetten en nog steeds via een groene gloed om het driehoekje van je spelers zien of het gelukt is. Timed Finishing geldt overigens niet alleen voor normale schoten op doel; ook kopballen, omhalen of volleys maken hier gebruik van met elk een andere timing.
137818

Active Touch

Volgens EA moet de FIFA 19 nóg beter aan gaan voelen door het Active Touch systeem. Het komt erop neer dat er een hele reeks aan nieuwe animaties zijn toegevoegd voor het ontvangen van de bal op elk denkbaar lichaamsdeel. Je kan verdedigers op het verkeerde pad zetten door een nepbeweging te doen en over het algemeen voelt het balgebruik een stuk realistischer aan.
Dit merkten wij toen we de game op gamescom 2018 konden spelen. FIFA blijft FIFA en een gigantische verandering is het niet, maar zeker vergeleken met FIFA 18 was het spelen van een dribbelen met de bal net wat anders. Spelers nemen de bal niet steeds hetzelfde aan en we kregen het gevoel dat er meer willekeur zit in het aannemen.
137819

Dynamic Tactics voor meer diepgaande FIFA 19 gameplay

Iedereen is wel bekend met de in-game tactieken die je tijdens het spelen kan aanpassen. Van Ultra Attacking naar Ultra Defending en alles er tussenin, het is een feature die we al jarenlang in FIFA kunnen gebruiken. De FIFA 19 gaat deze functie nog steeds hebben, maar je er veel meer controle over geven. EA noemt het Dynamic Tactics en het is perfect voor wie het liefst zo veel mogelijk controle heeft over elk aspect van het spel.
Met Dynamic Tactics kan je voor een wedstrijd beslissen wat elk van deze tactieken precies gaat doen. Je kan nu kiezen wat voor opstelling hoort bij welke tactiek en bijvoorbeeld hoe veel druk jouw spelers dan gaat zetten. Doen beide spelers dit, dan kan het leiden tot een soort steen-papier-schaar idee waar je de tactieken steeds aan elkaar aanpast.
Als je nu bang bent dat dit de FIFA 19 gameplay ongebalanceerd gaat maken, dan is dit volgens EA niet nodig. Elke tactiek en strategie heeft een tegenpool die als goede counter werkt. De kans dat iemand bij één veel te sterke strategie werkt is dus heel klein.
FIFA 19 komt op 28 september naar PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 3, Xbox 360 en PC.