Warcraft film plot - Humans vs Orcs

  Fans van het Warcraft universum mogen in hun handjes knijpen: de nieuwe Warcraft film draait bijna in de bioscoop en het lijkt erop dat de strijd nog heftiger wordt dan je al van de games gewend was! Hoe zat het ook alweer tussen die Humans en de Orcs? We zetten het Warcraft film plot even op een rij!

  Want zoals je misschien wel weet heeft Warcraft een behoorlijke lore of achtergrondverhaal dat alles in Azeroth zoals het nu is bepaald. Het kan dan ook zijn dat je een klein beetje vergeten bent wie er bij de Orks belangrijk waren en wie bij de mensen van belang is. Daarom hebben we ook even een samenvatting van het Warcraft film plot voor je in het leven geroepen, zodat jij straks helemaal klaar bent voor de nieuwe Warcraft film!

  Mensen tegen Orks?

  Inderdaad, dit ken je waarschijnlijk al wel van de Warcraft games waarin je het als Ork of mens tegen de vijand opneemt. In de game heb je grondstoffen nodig om te overleven en dat is eigenlijk ook waar de nieuwe Warcraft film om draait. De Orks moeten hun thuisland Draenor verlaten omdat het land dor en dood is.

  Op zoek naar een nieuwe wereld waar de Orks kunnen leven stuiten de wezens op een portaal naar het vredige Azeroth waar de mensen wonen. De strijd tussen de twee rassen breekt uit wanneer de Orcs het land voor henzelf willen claimen.

  Bekende gezichten uit de games die je terug zult zien in de film zijn Anduin Lothar en Durotan. De twee helden van de games komen in de film lijnrecht tegenover elkaar te staan doordat de Orcs wanhopig zijn om een nieuw land te vinden en de mensen hun eigen land met hand en tand proberen te verdedigen.

  Anduin is de sterkste ridder van heel Azeroth en hij moet ervoor zorgen dat zijn land niet overgenomen zal worden door de Orcs. Durotan is de leider van de Frost Wolf Clan die ervoor moet zorgen dat hij zijn volk naar een goede plek leidt.

  Wie strijdt er voor de Orcs?

  Zoals je op de vorige pagina kon lezen is de belangrijkste protagonist aan de zijde van de Orcs Durotan. Deze Orc is een Chieftain, oftewel een leider van de clan. Niet alleen is hij een leider voor zijn verbannen volk en moet hij ervoor zorgen dat ze een nieuw en veilig onderkomen zullen krijgen, hij is ook nog eens een zeer ervaren krijger.

  Daarnaast moet Durotan er ook voor zorgen dat zijn wereld niet vernietigd wordt door de kwaadaardige Shadow Council. Het klinkt misschien als een ingewikkeld verhaal en dat is het verhaal van Warcraft eigenlijk ook. Als we alle intriges en problemen van de Orcs in een special moesten schrijven dan zou het een boekwerk worden. Het is dan ook niet vreemd dat er al meerdere verhalen over de lore van Warcraft in boekvorm zijn verschenen.

  Paula Patton speelt in het Warcraft film plot de rol van Garona Halforcen. Zoals haar achternaam misschien al doet raden is zij geen volledige Orc en voelt zij zich in de strijd tussen de mensen en de Orcs dan ook alsof zij geen kant moet kiezen. Hoewel later zal blijken dat haar twijfel tussen de beide kanten niet helemaal terecht is, zal haar keuze van groot belang zijn voor het verloop van het verhaal.

  Een andere oude bekende die je nog wel zult kennen uit de Warcraft games is Orgrim Doomhammer, dit is ook van belang voor het grootste deel van het verhaal. Maar gezien zijn rol dusdanig van belang voor het verhaal kunnen we niet teveel over hem kwijt. Het belangrijkste dat je van Orgrim, gespeeld door Robert Kazinsky die je nog wel kent van Pacifc rim, moet weten is dat hij een groot strijder is en daarnaast ook tweede leider van een Orcleger is.

  Zijn baas is Blackhand, deze leider van een groot Orcleger is een zeer krachtige leider en zal in de film hoogstwaarschijnlijk ver komen naar de hoofdstad van Azeroth, Stormwind. Tenminste, dit is als we de geschiedenis van Warcraft moeten geloven.

  Dan is er nog Gul'dan, een duistere magiër die enkel op macht belust is. De tovenaar kan demonen oproepen om voor hem te vechten maar ook mensen in bezit nemen zodat hij ze onder controle heeft. Ook zijn rol in de Warcraft geschiedenis is dusdanig van belang dat we in verband met spoilers niet te veel weg kunnen geven.

  Het belangrijkste dat je van de Orcs voor het Warcraft film plot moet weten is dat ze voor hun eigen volk zorgen en dat ze voor niets stoppen om ervoor te zorgen dat het volk veilig is. Daarin is Durotan dan ook niet anders en je zult in de bioscoop met eigen ogen kunnen zien wat voor een machtige krijger hij is.

  Wie strijdt er voor de Humans?

  De belangrijkste en sterkste krijger van de Humans (voor het gemak nu gewoon de mensen) in het Warcraft film verhaal is Anduin Lothar, gespeeld door Travis Fimmel. Zijn bijnaam is de Leeuw van Azeroth en dat blijkt ook uit zijn daden. Anduin moet ervoor zorgen dat de mensheid niet wordt vernietigd door een invasie van Orks en in de film moet blijken of hem dat ook lukt.

  Hoewel hij wordt tegengewerkt door de koning van Azeroth, Llane, gespeeld door Dominic Cooper, is Anduin erop gebrand om ervoor te zorgen dat Azeroth niet in de handen van de Orcs zal vallen. De koning denkt namelijk niet dat de Orks, volgens hem dom en ongeorganiseerd, capabel zijn om de wereld van de mensen over te nemen. Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen en dat geldt zeker voor de Orcs.

  Gelukkig voor de mensheid ziet Anduin het gevaar van de invasie van Orks wel in en trekt hij ten strijde om zijn land te verdedigen. Het is de vraag wie er als winnaar uit de strijd gaat komen. Zowel Durotan, die je eerder in deze special voorbij zag komen, als Anduin zijn zeer krachtig en het belooft in de bioscoop dan ook een strijd der titanen te gaan worden. Gelukkig hoeven we niet al te lang te wachten voor we in de bioscoop gaan zien hoe dit gevecht beslecht wordt.

  Een ander belangrijk personage aan de kant van de mensen is Medivh, de rol van Ben Foster. Medivh is een krachtige tovenaar aan de kant van de mensen en de beste vriend van Anduin. Het mag duidelijk zijn dat de twee een krachtig duo vormen, Anduin met zijn zwaard en Medivh met zijn spreuken worden in ieder geval een hele kluif voor Durotan en zijn volk.

  De tovenaarsleerling van Medivh, Khadgar, speelt ook een belangrijke rol in het verhaal van de Warcraft film. Tijdens het eindgevecht is zijn rol van belang om de toekomst van Azeroth veilig te stellen. De rol van Khadgar wordt gespeeld door Ben Schnetzer, die je kent van The Book Thief.

  Kenners van de geschiedenis van Warcraft weten natuurlijk allang wie er in het Warcraft film plot als winnaar uit de bus gaat komen. Maar leken op het gebied van Warcraft lore zullen toch echt naar de bioscoop moeten om te zien wie deze strijd gaat winnen. In ieder geval heb je de belangrijkste personages in het Warcraft film plot nu op een rij, dus zelfs als je gewoon voor een tof fantasy avontuur naar de bioscoop gaat, weet je in ieder geval wie je op het grote doek voor je hebt.

  Warcraft III: The Frozen Throne

  Verkijgbaar vanaf 4 july 2003

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.