War Collection: 4 indrukwekkende oorlogsfilms in 4K

  Sinds kort ligt de War Collection in de schappen. Voor iets minder dan 60 euro krijg je vier films in de beste kwaliteit naar je huiskamer. Het gaat om Black Hawk Down, The Patriot, Fury en Glory. In dit artikel lees je wat je van deze vier films en daarmee de collectie kunt verwachten.

  Tristar Pictures

  Glory (1989)

  Dit is de oudste film uit de collectie en heeft niemand minder dan Morgan Freeman én Denzel Washington in de hoofdrol. Als er iemand een ster verdient op de Walk of Fame is het Morgan Freeman wel. Gelukkig is die ster er dan ook al lang! Enfin, terug naar de film. Wat het zo bijzonder maakt dat deze film in de War Collection is opgenomen, is omdat de film 30 jaar geleden voor het eerst in de bios verscheen. 30 jaar! Zonder twijfel: niet iedereen die dit leest heeft dat magische getal (al) aangetikt.

  De film gaat over het zwarte regiment dat voor het Noorden vocht tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Het is de 19e eeuw in Amerika waarin Robert Gould Shaw, zoon van een rijk gezin uit Boston, de leiding krijgt over de 54e infanterie van Massachussetts. Hij is pas 23 en een idealistisch ventje. Totdat hij deze mensen moet opleiden, die allemaal alles behalve blank zijn. Hij neemt het bevel aan en gaat deze mensen opleiden. Washington won voor zijn rol in deze film een Academy Award.

  The Patriot (2000)

  Deze film speelt zich af tijdens de Amerikaanse Revolutie. De hoofdrol is weggelegd voor Mel Gibson, een boer uit South Carolina. Noodgedwongen moet hij vechten tegen de Engelsen. Dit alles heeft te maken met zijn oudste zoon (hij heeft totaal zeven kinderen) Gabriel die deelneemt aan de oorlog en gevangen wordt genomen. Zijn rustige leven komt daarmee ten einde omdat hij de wapens weer ter hand neemt.

  De film bevat behoorlijk veel actie en emoties. Overigens wordt Gabriel gespeeld door niemand minder dan Heath Ledger. In 2000 had hij nog niet de roem die hij vele jaren later zou krijgen, maar stond hij meer bekend als ‘mooiboy’. Toch laat Ledger in deze film al zien dat hij flink goed kan acteren en heb je als kijker echt met hem te doen.

  Een andere fun fact is dat een van de kleine zoons van de hoofdrolspeler niemand minder is dan Logan Lerman. Hoewel hij weinig screentime heeft als kind in The Patriot is hij een van de hoofdrolspelers in Fury (de vierde film in deze lijst). The Patriot is in ieder geval een fantastische film om te beleven in 4K.

  Black Hawk Down (2001)

  In 2001 was Black Hawk Down een waar bioscoopsucces. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse gevechtseenheid die in 1993 in Mogadishu twee Somalische spionnen moeten ontvoeren. De film is geregisseerd door Ridley Scott en heeft een sterrencast waar je u tegen zegt: Josh Hartnett, Ewan McGregor en Eric Bana.

  De spionnen moeten ontvoerd worden om een einde te maken aan de burgeroorlog in Somalië, maar dat is geen eenvoudige taak. Black Hawk Down bevat een aantal intense scenes waar je op het puntje van je stoel zit en met open mond aan het kijken bent. En dan te bedenken dat dit echt gebeurd is!

  De missie wordt namelijk niet zomaar geklaard en er vallen diverse doden. Er wordt puik acteerwerk geleverd door de hoofdrolspeler en mede daardoor is dit een film die je wel vaker kunt zien dan één keer. Sowieso in 4K ziet alles er haarscherp uit.

  Fury (2014)

  Deze film speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog, in 1945 om precies te zijn. De kijker volgt een Shermantank op de voet waarover sergeant Wardaddy (Brad Pitt) de leiding heeft. Er is een vijfkoppige bemanning, met onder meer Shia LaBeouf en Logan Lerman, die het hoofd koel (lastig, want het wordt bloedheet in zo’n tank!) moeten zien te houden én nazi-Duitsland moeten aanvallen.

  Hoewel Fury niet de geschiedenisboeken in gaat als meest spraakmakende oorlogsfilm, is de film wel zeer vermakelijk om te kijken. De bekende namen zetten hun rol goed neer. Wij hebben destijds overigens een interview gehad met de regisseur David Ayer en Logan Lerman. Het blijkt dat ze dagenlang met elkaar in de middle of nowhere zich hebben voorbereid om zich in te leven hoe het zou zijn om echt een oorlog te voeren. Logan vond dat niet altijd een pretje, maar zet toch een vrij heldhaftige rol neer.

  Mocht je interesse hebben is deze box te bestellen bij bol.com voor 58.05 euro.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.