Warrior Review - Nieuwe ruige en sexy tv-serie?

  Bloederige en naakte scenes gaan hand in hand in de nieuwe tv-serie Warrior. Een serie die geïnspireerd is op de boeken van niemand minder dan Bruce Lee. In deze Warrior review maak je kennis met hoodrolspeler Ah Sahm (Andrew Koji).

  Kung Fu in Amerika

  Ah Sahm is een Chinees die naar Amerika gaat om zijn zus te zoeken. Hoewel hij prima zijn mannetje kan zijn staan en thuis is in oosterse vechtkunsten, wordt hij al snel ‘verkocht’. De serie neemt kijkers mee naar het San Francisco net na de burgeroorlog, een tijdperk waarin anderen dan blanken het weinig voor het zeggen hebben. Amerikanen zijn superieur. De rest wordt beschouwd als rottend afval.

  De net aan wal geraakte Chinees wordt verkocht en onderdeel van een Chinese criminele familie. Het is namelijk de tijd van de Tong Wars. Voor zijn baas moet hij vuile klusjes opknappen en hij heeft maar één recht: het vechtrecht. Zijn ‘broer’ wordt Young Jun (Jason Robin), die de zoon is van de baas van de gang. Jun heeft het geregeld moeilijk met zijn rol, maar slikt zijn positie voor bittere koek.

  Voor Ah Sahm kan niet hetzelfde gezegd worden. Zodra hij de dochter van de burgemeester ziet, doet hij iets wat hij niet mag doen: zijn regio verlaten. Zodra hij ziet dat de vrouw lastig gevallen wordt door diverse mannen, laat hij zijn benen en armen voor zich spreken. Binnen luttele seconden is iedereen gelijk gemaakt met de grond, want Ah Sahm weet als geen ander hoe hij moet vechten.

  Vechten voor het juiste

  De vrouw van de burgemeester, Penelope (Joanna Vanderham) is dankbaar, maar de plaatselijke politie denkt daar anders over. Een Chinees op blanke grond heeft geen rechten. Na-tuurlijk heeft hij niemand geholpen. Het enige wat geconstateerd wordt is dat er blanken mensen gewond op de grond liggen. En daarom verdwijnt Ah Sahm in de cel, tot grote ergernis van Penelope. Zij zal haar uiterste best doen om de Chinees vrij te krijgen, maar dat is lastig.

  Want het is een tijdperk waarin vrouwen een ondergeschikte rol hebben. Nu heeft zij als blanke vrouw meer voor het zeggen dan een hoop anderen, maar mannen trekken aan het langste eind. De vraag is dan ook hoe dit afloopt. Verwacht geen serie met een ellenlange rechtbankzittingen, want Warrior draait om actie. Ah Sahm is al snel een heel ander lot bezegeld.

  Het is verschrikkelijk om te zien hoe mensen neerkijken tegen Chinezen. Iets waar Bruce Lee zelf mee te maken heeft gehad in de jaren 70 van de vorige eeuw. In Azië was hij een wereldster, maar in Amerika durfde niemand het aan om met hem samen te werken. Ah Sahm probeert geregeld zijn ‘lot’ te ontsnappen in Warrior, al is dat behoorlijk lastig. Vaak ontkomt hij er niet aan om toch zijn vuisten te laten spreken.

  Een hoop (overbodig) naakt

  Voor de kijker levert dit geweldige vechtscenes op. Binnen het Chinese gebied wordt er flink gevochten en is er ook onderling behoorlijk veel strijd. Mensen intern maken elkaar af omdat iedereen naar een machtspositie snakt. Warrior is dan ook niet bedoeld voor mensen met een zwakke maag.

  Geregeld zal er een mes iemand strot doorboren en vliegen klodders rood bloed door de lucht alsof het niets is. Het is prachtig om te zien. Iets wat minder had gemogen is het overschot aan naakt. Zoals eerder gezegd hebben vrouwen niet zoveel te zeggen en Warrior zit vol met prostituees en seksscenes. Waarschijnlijk zit er in elke aflevering (de serie telt er tien) wel meerdere blotte billen en borsten.

  Om kritisch te zijn: lang niet alles heeft een functie of ondersteunt het verhaal. Geregeld lijkt naaktheid gebruikt te worden onder het mom van ‘sex sells’ en dat is wat Warrior absoluut niet nodig heeft. De serie heeft van zichzelf al interessante thema’s en personages en bovenal: puik acteerwerk. De hoofdrolspeler vertolkt zijn rol overtuigend en dat geldt ook voor de rest van de cast.

  Warrior Review - Het kijken zeker waard

  Mogelijk heb je nog niet gehoord van deze serie. Dan is het nu tijd om daar verandering in te brengen. Warrior is verfrissend en laat zien hoe het is om tien afleveringen achter elkaar wél boeiend te zijn (Sorry Game of Thrones, laatste seizoen).

  Als je door de vele blote scenes heen kunt kijken, zie je een serie met een interessante hoofdrolspeler die vecht voor zijn positie in een Amerikaans landschap. Letterlijk vecht, want Ah Sahm blinkt uit in oosterse vechtkunst en dat levert wat fraaie actievolle scenes op.

  8

  De plus- en minpunten

  • Tien afleveringen lang spannend
  • Zeer goed acteerwerk
  • Smaakvolle actiescènes
  • Te veel naakt

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.