Wapens in The Order 1886 - Deze zijn bruut!

  The Order 1886 is een toffe game. Dat konden jullie al in de recensie lezen, waar deze met een 7.0 beloond werd. In de game neem je het op tegen zowel mensen als lycans en daarvoor heb je een arsenaal aan wapens nodig. Wij zetten de vijf tofste wapens in The Order 1886 op een rijtje!

  In The Order 1886 kruip je in de huid van een ridder van de Ronde Tafel om een eeuwenoud kwaad uit te roeien. Het betreft hier de half breeds ofwel de lycans. Weerwolfachtige wezens die snel, doortrapt en bijzonder sterk zijn.

  Daarnaast krijg je het aan de stok met rebellen in het Victoriaanse Londen in 1886. Zij zijn het niet eens met de verdeling tussen rijk en arm die deze alternatieve Industriële Revolutie met zich meenam. Om hun gelijk te halen zijn de rebellen dus een opstand begonnen en moeten daarbij vooral de politie en jou hebben.

  Dat wordt dus flink knokken. Maar om nou al deze dreigingen met blote handen aan te pakken is natuurlijk niks. Daarom heeft de Orde gezorgd voor een arsenaal aan wapens en gadgets. Wij nemen de 5 tofste wapens in The Order 1886 in deze special onder de loep.

  5 De frag grenade – niet zomaar een granaat

  Onderweg kun je één groot geweer meenemen en één pistool. Daarnaast heb je granaten bij je en daar zit een indrukwekkend wapen verstopt. De frag grenade. Dit is namelijk niet zomaar een granaat, maar eentje die bijzonder veel schade aanricht.

  Hij ziet eruit als een granaat uit de Tweede Wereldoorlog, maar heeft aan de handgreep een haak zitten, waarmee je deze ook als mijn kunt gebruiken in The Order 1886. Je steekt de granaat dan met behulp van de haak in de muur en zodra er iemand maar in de buurt komt van het explosief is het boem!

  In sommige situaties is dit erg handig om te doen, maar boven alles bijzonder leuk om te zien hoe een vijand op zoek naar jou ineens oog in oog met een granaat staat.

  4 Combo Gun – je vijanden te lijf gaan met lucht

  De combo gun is in The Order 1886 onderdeel van de standaard uitrusting. Dit geweer heeft als primaire functie een semi-automatisch geweer, maar de secundaire functie klinkt niet zo indrukwekkend. Je kunt namelijk de vijand ook te lijf gaan met luchtdruk.

  De secundaire loop die het geweer bevat kan dus een geconcentreerde knal lucht op de vijanden af sturen. Laten we eerlijk zijn, dat kan toch niet indrukwekkend zijn als je het zo hoort? Toch is het hierdoor een indrukwekkend geweer!

  Deze luchtdruk zorgt namelijk voor dat je je vijanden verdwaast. Zeg maar als een soort Force Push die we allemaal uit Star Wars kennen. Als de vijand dan verdwaasd is, kun je met het primaire vuur van de combo gun zorgen dat deze uitgeschakeld wordt. Handig!

  3 Crossbow – stil, maar dodelijk

  Een boog is altijd een gaaf wapen, daar kunnen we niet onderuit. Kijk bijvoorbeeld naar de boog in Tomb Raider of Crysis 3. Dat waren favoriete wapens doordat ze bruut, stil en vooral dodelijk zijn. In The Order 1886 is de crossbow dan ook een van de 5 tofste wapens.

  Met deze alternatieve en semi-automatische kruisboog, die bestaat uit een handgreep, een inklapbare ontspanner en daaronder een magazijn voor de pijlen, schakel je je vijanden op stijlvolle manier uit. Wat een gaaf wapen om mee te strijden is dit zeg!

  Je schakelt niet alleen je vijand op een stijlvolle manier uit, maar doet dit ook nog eens stilletjes. De kruisboog maakt namelijk veel minder herrie dan de wapens waar kogels in zitten. Het effect van de kruisboog is ook niet voor de poes.

  De pijlen doorboren vijanden namelijk alsof het niets is. Indrukwekkend! De crossbow komt overigens uit het lab van Nikola Tesla, die ook verantwoordelijk is voor de nummer 2 en nummer 1 in de 5 tofste wapens in The Order 1886.

  2 Thermite Rifle – fire in the hole!

  Dan zijn we nu aangekomen bij de bruutste wapens in The Order 1886. De nummer 2 en nummer 1 in deze top 5 special zijn namelijk de wapens die het meeste ellende aan de vijandelijke kant aanrichten.

  Op nummer 2 vinden we de Thermite Rifle, een wapens dat niet zo heel vaak in The Order 1886 gebruikt kan worden. Aan de ene kant erg jammer, want het is een behoorlijk bruut wapen, maar aan de andere kant zou het spel wel erg makkelijk worden als je de gun overal en nergens kon vinden.

  De Thermite Rifle bevat namelijk magnesium, wat je op de vijand af schiet. Daarna schiet je een brandbare pijl achter dit goedje aan en voila! De hele tent staat in de fik! Bijzonder effectief als je tegen een groep vijanden moet knokken natuurlijk, maar ook als je tegenover een aantal vijanden staat die steeds schuilen.

  Het magnesium brandt namelijk door de meeste schuilplaatsen heen. Als je de secundaire functie van de Thermite Rifle bekijkt is dit ook redelijk bruut. Het magazijn is gevuld met magnesium en kan als zijnde explosief op de grond gezet worden. Erg leuk gevonden van Ready At Dawn.

  1 Arc Gun – Tesla's meesterwerk

  De Arc Gun, ook wel de TS-23 Resonant Circuit Arc Induction Lance genoemd, is toch wel de meest bijzondere gun in de game. Dit experimentele wapen uit de stal van Nikola Tesla heeft lange metalen staven als zijnde loop en oogt verder als een futuristische variant van het geweer.

  De metalen buizen die als loop fungeren bevatten alleen geen kogels, maar geleiden een electrische spanning van een flink voltage. Zodra het wapen warm wordt begint het te schudden en komt er aan alle kanten rook uit. Vervolgens zal er een flinke hoeveelheid geconcentreerde hoogspanning op de vijand afgevuurd worden.

  Deze hoogspanning zorgt niet alleen voor flink wat schade aan de vijandelijke kant maar ook voor een heuse lichtshow voor jou. Natuurlijk bevat The Order 1886 nog veel meer wapens dan de wapens die we in deze special noemen, maar dit zijn toch wel de wapens die flinke indruk maken.

  Voor meer informatie over The Order 1886 kun je je ook eens wenden tot ons totaaloverzicht, waar we alle specials over de game tot nu toe op een rijtje hebben gezet.

  The Order: 1886

  Verkijgbaar vanaf 20 february 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.