De top 10 beste series voor mannen om met haar te kijken

  Wat is nou het beste onderdeel van een relatie? Samen series kijken natuurlijk! Nu gaat dat alleen niet altijd even makkelijk, want de smaken verschillen soms nogal tussen de twee geslachten. Daarom vind je hier bij XGN de top 10 series voor hem die hij met haar kan kijken. Dus, ga lekker zitten en zet samen eens een aflevering op!

  10. Suits

  Mike Ross is een zeer intelligente jongen die zijn studie niet heeft afgemaakt. Na een drugsdeal die verkeerd gaat, slaat hij op de vlucht, en komt hij terecht bij een sollicitatie van Harvey Specter, een van de beste advocaten in New York. Ondanks dat Mike geen Harvard-diploma heeft, wordt hij toch aangenomen, puur vanwege zijn talent en zijn fotografisch geheugen. Vanaf dat moment werken Mike en Harvey als team samen.

  Waarom moet je nu als vrouw zijnde Suits gaan kijken? Een van de belangrijkste redenen (behalve het verhaal zelf dan) is toch wel de personages. Zowel Harvey en Mike zijn knap, slim en zelfverzekerd. Ze zijn goed in het manipuleren van mensen, en daarom is het bijvoorbeeld interessant om te zien hoe zij met lastige situaties omgaan.

  Verder is de gehele cast goed gekozen, waardoor elk personage goed wordt ingevuld. Deze personages zijn allemaal verschillend, maar vullen elkaar allemaal aan. Bijna alle vrouwen in de serie zijn intelligent, wat ook een pluspunt voor de dames is. Ten slotte zullen de kleren van de personages in Suits de vrouwelijke kijker ook aanspreken: de mooie maatpakken, dure jurken en zelfs de 'gewone' outfits zien er allemaal top uit.

  9. Battlestar Galactica (2004)

  In Battlestar Galactica neemt de mensheid het op tegen de Cylons. Deze robots met artificiële intelligentie zijn gemaakt om de mensen te helpen in hun alledaagse leven, maar ontwikkelden een eigen wil. De Cylons kwamen tijdens de First War in opstand tegen de mensen, en na afloop van deze oorlog vluchtten de Cylons. Jarenlang was het rustig, maar toen begonnen de Cylons met een nieuwe aanval, de Second War. Bijna alle planeten werden vernietigd, waardoor de menselijke overlevenden moeten vluchten. De serie volgt commandant Bill Adama en zijn crew op de Battlestar Galactica.

  Hoewel het verhaal enorm sci-fi en daarom weinig vrouwvriendelijk klinkt, is dit juist niet zo. In Battlestar Galactica zijn de vrouwen juist erg belangrijk voor het verhaal. Veel van de vrouwelijke personages zijn sterk en hebben zelfs controle over de mannen. Een van de dames is bijvoorbeeld president, en een andere vrouw is de beste piloot die er is. Er zijn geen zeikerige of domme vrouwelijke personages in Battlestar Galactica. Verder zit er een aardige portie romantiek in de serie, dus wat wil je nog meer?

  8. Agents of S.H.I.E.L.D.

  Agents of S.H.I.E.L.D. speelt zich af na de eerste Avengers-film. Na de slag om New York is de wereld veranderd: iedereen weet nu van zowel de Avengers af, als van de gevaarlijke vijanden die gestopt moeten worden. Als reactie hierop stelt Phil Coulson van het Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division een elite team samen om mensen met superkrachten op te sporen. De leden van dit team zijn de Agents of S.H.I.E.L.D.

  Hoewel je kan zeggen dat de serie meer een mannending is omdat de focus op superkrachten ligt, zijn de beste momenten in de serie voornamelijk afkomstig van de ass-kicking dames. De vrouwen zorgen voor enorm veel actie en voortgang in de serie.

  Zelfs de vrouwelijke schurken hebben meer persoonlijke diepgang dan de mannelijke schurken. Dit wil niet zeggen dat de mannen zwakke personages zijn in Agents of S.H.I.E.L.D., maar de vrouwen mogen er ook zeker wezen. En nog een leuk extraatje: de serie bevat natuurlijk ook je dagelijkse dosis knappe en gespierde mannelijke acteurs.

  7. Arrow

  Arrow vertelt het verhaal van Oliver Queen, die op een nacht met zijn vader verdwaald is op zee. Tijdens een storm zinkt hun jacht, waarna hij samen met zijn vader op een eiland terechtkomt. Op dit eiland sterft zijn vader, maar Oliver overleeft het en brengt hier vijf jaar door.

  Hij leert hier te vechten en te overleven, en ook leert hij hoe corrupt de zaken die zijn vader deed eigenlijk waren. Wanneer hij terugkeert naar de bewoonde wereld is hij compleet veranderd, en vastberaden om orde op zaken te stellen. Bewapend met een boog heeft hij als missie om de corruptie in de stad te bevechten.

  Arrow is toegankelijk voor de vrouw in de manier waarop het dan wel een superheldenserie is, maar niet je typische over-the-top effecten en onmogelijke situaties. Zelfs als ze niet zo weg is van superheldenseries of -films, kan Arrow alsnog goed in de smaak vallen.

  De serie bevat veel sterke vrouwelijke rollen, de vrouwen zijn intelligent en kunnen iemand een goed pak rammel geven. De mannelijke acteurs zijn knap, en er komen genoeg shirtloze scènes voorbij (bijvoorbeeld in de fitnesszaal), wat een serie voor de vrouwelijke kijker natuurlijk net even extra leuk maakt.

  6. Breaking Bad

  Breaking Bad gaat over Walter White, een doodgewone scheikundeleraar met een huis en een gezin. Tot hij op een dag te horen krijgt dat hij een dodelijke vorm van longkanker heeft, waardoor hij nog maar twee jaar te leven heeft. Walter heeft niets meer te verliezen en wil garanderen dat hij zijn familie niet met schulden achterlaat, dus hij besluit om een nieuw carrièrepad in te slaan: de drugswereld. Hij werkt samen met ex-leerling Jesse Pinkman en samen maken en verkopen zij crystal meth.

  De serie gaat zeker niet alleen over drugs, gangs of dealers. Een van de meest belangrijke thema's in Breaking Bad is juist hoezeer een diagnose zoals die van Walter een normale, hardwerkende man kan beïnvloeden. Je ziet Walter tijdens de serie moreel veranderen. Dit is zeer overtuigend uitgevoerd; je krijgt het idee dat het eigenlijk iedereen zou kunnen overkomen.

  Verder bevat het verhaal een dikke portie familieleven. Hoe gaat Walters vrouw met de situatie om? Wat voor effect heeft het op hun zoon? Breaking Bad benadrukt de problemen in het familieleven en de sociale contacten, en gecombineerd met de verandering van Walter zelf, de problemen die zich hierbij kunnen voordoen en opstapelen. Ook zit er genoeg romantiek en drama in de serie, wat wij dames natuurlijk altijd leuk vinden.

  5. Supernatural

  Supernatural gaat over broers Sam en Dean Winchester, die van hun vader geleerd hebben om op allerlei verschillende soorten bovennatuurlijke wezens te jagen en deze te vermoorden, nadat hun moeder Mary door een van deze wezens vermoord werd toen de broers nog jong waren. Nadat hun vader opeens verdwijnt, zijn de broers vastberaden om hem terug te vinden.

  Deze serie is zeer geschikt voor de vrouwelijke kijker. Vrouwelijke fans van de serie hebben zelfs een boek geschreven, genaamd Fangasm: Supernatural Fangirls. Ja, dat is serieus. Waarom? Twee redenen: Sam en Dean. Natuurlijk zijn er ook andere dingen aan Supernatural die vrouwen aanspreken, maar de broers zijn toch wel een hele belangrijke reden.

  Verder is familie een sterk onderwerp in de serie, wat het ook vaak goed doet bij het vrouwelijke publiek. Hoewel er in het begin van de serie misschien niet heel veel sterke vrouwelijke personages in spelen, verandert dit tijdens het verloop van de serie. De vrouwelijke personages worden naarmate de serie voortduurt steeds sterker en krijgen steeds meer diepgang.

  4. Heroes

  In Heroes komen mensen over de hele wereld er achter dat ze niet bepaald 'normaal' zijn. Ze beseffen zich dat ze speciale krachten hebben, zoals het kunnen vliegen, herstellen van wonden, tijdreizen, onzichtbaarheid of telekinesis. Heroes volgt deze personages terwijl ze er achter komen wie ze precies zijn.

  Heroes is niet je typische superheldenverhaal, dus zelfs als ze daar niet zo’n fan van is, is het alsnog goed mogelijk dat ze wel into Heroes zal zijn. Heroes gaat niet alleen om de superkrachten die de personages hebben, maar ook om de gevoelens en emoties die bij het hebben van zo'n speciale kracht komen. Claire zit er bijvoorbeeld erg mee dat ze anders is dan andere mensen. Ze ziet zichzelf als een freak. Haar personage wordt gespeeld door Hayden Panettiere; voor de dames bekend van onder andere Nashville en Bring It On.

  Er spelen, afgezien van de hierboven genoemde Claire, ook aardig wat vrouwen in de serie mee, wiens personages ook nog eens lekker badass zijn. Zo heb je bijvoorbeeld Nikki, die zelfs de sterkste mannen zonder veel moeite kort en klein slaat. Je dagelijkse dosis cute wordt verzorgd door Mr. Muggles, die eigenlijk al een reden op zich is om Heroes te gaan kijken. En natuurlijk mogen een paar knappe acteurs niet ontbreken. Gooi dit allemaal bij elkaar, en je hebt een serie die ook voor haar erg aantrekkelijk is.

  3. The Big Bang Theory

  De kans is groot dat je wel bekend bent met The Big Bang Theory, voornamelijk omdat het bijna elke avond wel op de tv te zien is. Voor het geval je dat niet bent, om welke reden dan ook: deze komedieserie gaat over 4 geeks genaamd Leonard, Sheldon, Raj en Howard, en hun knappe buurmeisje Penny. De mannen zijn allemaal enorm slim, maar sociaal achtergesteld. Dit levert dus vaak hilarische situaties op.

  De serie is dan eigenlijk op mannen gericht, de hoofdrolspelers zijn mannelijk en het meisje is knap, maar ook voor de vrouwelijke bankhanger is dit een enorm leuke serie. De vrouwen zijn sterk in de serie; de mannen mogen dan wel heel slim zijn, maar van sociale vaardigheden weten ze niet veel af. De dames daarentegen functioneren voornamelijk als normale mensen, met een enkele uitzondering.

  The Big Bang Theory bevat genoeg komedie en romantiek, en als wij dames ergens gek op zijn, dan zijn het wel romcoms! Verder is het ook gewoon gezellig om hier ’s avonds een paar afleveringen van op te zetten: de serie is niet te serieus en de afleveringen zijn niet lang, namelijk rond de 20 minuten.

  2. The Walking Dead

  In The Walking Dead is er een massaal virus uitgebroken, waardoor de geïnfecteerden enorme koorts krijgen, sterven, en vervolgens als zombie terugkeren. Politieagent Rick Grimes is een van de hoofdrolspelers in het verhaal, en de serie volgt hem als leider van een groep overlevenden in deze wereld vol zombies.

  Zombies blijven altijd net iets meer een mannending, maar voor haar is deze serie ook zeker de moeite waard. Zelfs wanneer ze misschien niet heel veel heeft met zombies: het is namelijk niet je typische zombieshow. Natuurlijk blijft de basis hetzelfde; ondode mensen die je arm voor een sappige biefstuk aanzien, maar in The Walking Dead is het beeld van de zombies totaal niet zo afgezaagd als soms het geval is.

  Er spelen ook genoeg vrouwelijke personages in mee, die vaak ook sterk worden afgebeeld. Een van de dames is bijvoorbeeld enorm badass, bewapend met een grote katana hakt ze in op alles wat los en vast zit. Verder heeft het verhaal ook veel meer diepgang dan het simpelweg overleven en overhoop schieten van zombies.

  Het verhaal stipt ook de problemen aan die zich in de wereld van The Walking Dead voordoen: morele beslissingen, liefde en verraad zijn zeker dingen waar de vrouw in is geïnteresseerd.

  1. Prison Break

  Prison Break vertelt het verhaal van de broers Michael Scofield en Lincoln Burrows. Lincoln wordt tot de doodstraf veroordeeld terwijl hij eigenlijk onschuldig is. Broertjelief Michael laat dit niet gebeuren en komt daarom met een plan: hij laat zich naar dezelfde gevangenis sturen om vervolgens samen met zijn broer uit de gevangenis te ontsnappen...

  Deze serie is zeer geschikt voor het vrouwelijke publiek. Het verhaal, waarin familie centraal staat, is toegankelijk voor vrouwen. Hoewel het dan wel over het leven in een gevangenis gaat, is het geen overdreven masculien verhaal, vanwege de centrale rollen die familie en liefde innemen. Voor de dames is de portie romantiek in het verhaal natuurlijk ook altijd leuk om te zien.

  Verder is het echt zo’n serie waarbij je makkelijk een paar uur achter elkaar op de bank kan blijven zitten, voor de vrouwelijke bankhangers is dit dus ideaal. En last but not least, een andere reden waarom ze deze serie waarschijnlijk wel ziet zitten: het is natuurlijk geen straf om elke aflevering naar Michael en co te kijken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.