Column: Waarom je nu beter een Xbox kan kopen dan een PS5

Article
maandag, 24 juni 2024 om 19:00
xboxf1625226596
Er mogen weliswaar meer (huis)kamers vertegenwoordigd zijn met een PlayStation ten opzichte van een Xbox Series X/S, toch bestaat er dit jaar geen twijfel over: Xbox is dé console om dit jaar nog aan te schaffen.
Gewapend met een zweep in de hand trek je erop uit terwijl het zonnetje je toelacht. Je mag de meest exotische locaties aandoen en terwijl je een controller in de hand hebt, ben je in gedachten op vakantie. Dát is het gevoel wat Indiana Jones and The Great Circle je gaat bieden.
Als jij dit jaar nog digitaal naar de Himalaya, Egypte, het Vaticaan én de Thaise jungle wilt gaan, dan weet je dat je voor een Xbox moet kiezen. Indiana Jones and The Great Circle wordt namelijk als exclusive uitgebracht op dit platform. Natuurlijk is er een grote kans dat ooit in de toekomst er andere platformen gaan volgen, maar de vraag is: kun jij zolang wachten?
Dat is niet de enige reden om een Xbox aan te schaffen als je er nog geen één hebt. De line-up van Microsoft gaat nog veel verder dan dit. Dit jaar kunnen we namelijk los met: Avowed, Starfield: Shattered Space, Age of Mythology: Retold, Call of Duty: Black Ops 6 en Microsoft Flight Simulator.

7-gangendiner

Dat is alsof je een restaurant binnenloopt en een 7-gangen diner krijgt voorgeschoteld. Avoved is dé nieuwste titel van Obsidian Entertainment, je weet wel, die ontwikkelaar van Fallout: New Vegas, Outer Worlds en meer van dit soort goede titels. Daar mag je als gamer bijna geen nee tegen zeggen. De rest van de titels heeft bijna geen introductie meer nodig, nietwaar?
Wat zet Sony daar tegenover? Het lullige antwoord is niet zoveel. Astro Bot is een leuke titel om naar uit te kijken, maar geen reden om een compleet nieuw console te halen. Dan staat er nog een multiplayer shooter gepland, Concord, maar lopen we daar écht warm voor?
Een Silent Hill 2 remake klinkt niet verkeerd, maar is nou ook niet helemaal over naar huis te schrijven. Met gamescom in het vooruitzicht is het al opvallend genoeg dat Microsoft wél aanwezig is en Sony niet. Lijkt laatstgenoemde de huidige generatie al een beetje over te willen slaan en vooruit te blikken op de toekomst?
Dat kan. Feit is wel dat Microsoft volop in het hier en in het nu leeft. Wij houden ervan. Als we die toekomst wél meerekenen – je wilt immers niet voor jan doedel je geld uitgeven - staan er ook nog mooie dingen op de planning.
doom the dark ages

Mooie toekomst

Want in 2025 staan er mooie titels gepland als Doom: The Dark Ages, Gears of War: E-Day en Fable. En laten we niet vergeten dat enorm veel prachtige titels al zijn uitgekomen in het verleden die ook de moeite waard zijn.
Denk aan alle Halo en Forza games, de hype Palword van eerder dit jaar en prachtige titels als Ori and the Blind Forest en Ori and the Will of the Wisps. Ook dat zijn titels om bij weg te dromen.
Dus, ben jij klaar voor die langverwachte digitale vakantie?

Populair Nieuws

Laatste Reacties