Waarom werden deze Netflix series gecanceld?

Article
dinsdag, 03 november 2020 om 13:00
altered carbonf1575992952
Ontzettend veel goede Netflix series zijn over de afgelopen jaren erg abrupt stopgezet. Deze gecancelde Netflix series waren soms heel erg populair. Hoe kan het nou dat deze geweldige series zomaar ineens voorbij kunnen zijn als ze het zo goed deden? We hebben een aantal gecancelde Netflix series erbij gepakt en gaan jullie uitleggen waarom dit gebeurd is.

Netflix’ Marvel series

Op Netflix waren staan maar liefst zes Marvel series. The Punisher, Daredevil, Luke Cage, Iron Fist, Jessica Jones en een crossover tussen vier van deze genaamd The Defenders. Al deze series werden ondanks hun succes gecanceld.
Dit gebeurde niet allemaal in één klap, de ene was wat later dan de ander, maar over de jaren bleef niet één van de series doorgaan. Hierin speelde een aantal factoren mee. De grootste daarvan is de start van een eigen streamingdienst van Disney, genaamd Disney+.
Marvel is een onderdeel van Disney en het besluit om te stoppen met de series over deze superhelden heeft dan ook te maken met Marvel die niet verder wilde. Er is gelukkig nog wel hoop voor fans van de personages. Marvel heeft namelijk aangegeven wel toekomstplannen te hebben met deze helden. Wat deze plannen precies zijn is nog onduidelijk.
netflix glow krijgt nieuwe seizoen 116172

GLOW

Ook GLOW is ermee gestopt. Jammer voor de trouwe fans, maar het eerder beloofde vierde seizoen zal helaas niet komen. De serie leed onder de invloed van COVID-19. De productie van de show werd namelijk gestaagd door het virus.
Het zat dan ook niet mee dat de serie over vrouwelijke worstelaars gaat, waarbij het rondgaan van een dodelijk virus niet bepaald helpt. Veel worstelen kon er niet gedaan worden, waardoor GLOW dus ook niet door kon gaan. Fans van de serie doen er gelukkig niet verkeerd aan te geloven in een terugkeer van de show, maar zolang het coronavirus speelt, zal dit niet waarschijnlijk zijn.
rsz messiah 101 unit 05181rf1585639888

Messiah

Deze serie werd al na één seizoen gecanceld. Dit kwam omdat veel mensen vonden dat de serie anti-Islamitisch sentiment toonde. Dit kwam met name door een personage genaamd Al Masih, die een groot aantal volgers kreeg doordat hij claimde naar de aarde gestuurd te zijn door een hogere kracht.
In de Islamitische verhalen is Al Masih een zeer slecht figuur. Hij is een verrader en een neppe ‘Messiah’. Veel Islamieten vatte dit erg beledigend op en klaagde hier dan ook over bij de serie. Hierdoor werd besloten dat Messiah stopte. Helaas voor de fans van de serie zullen ze dus waarschijnlijk ook niet meer verdergaan.

Away

Dat Away ermee gestopt is zat er al enigszins aan te komen. Het was uiteindelijk dan ook een optelsom die ervoor zorgde dat de serie haast niet meer verder kon. Ten eerste was Away heel erg duur. De serie kostte veel geld en om dat te kunnen veroorloven heb je een hoop kijkers nodig.
Hoewel Away een behoorlijk goede serie was, kregen ze het niet voor elkaar genoeg kijkers te trekken. De komst van het coronavirus hielp hier ook niet bij. Bepaalde voorzorgsmaatregelen zorgden ervoor dat de serie nog duurder zou worden en dit was natuurlijk al een punt waar de serie al problemen mee had. Dit alles zorgde er uiteindelijk voor dat Away gestopt is met de productie.
altered carbonf1588949610

Altered Carbon

Hoewel veel mensen het niet aan hadden zien komen na twee erg geslaagde en populaire seizoenen, is ook Altered Carbon gecanceld. De reden dat dit uiteindelijk gebeurde is heel erg simpel. Altered Carbon was veel te duur. De serie kostte meer geld dan bijvoorbeeld Game of Thrones, maar wist gewoon niet het enorme aantal kijkers te trekken.
Na een geslaagd eerste seizoen besloot Netflix de gok te wagen en de productie van een tweede seizoen toe te laten, maar dit keer maakten ze iets minder geld vrij. Dit was terug te zien in de serie. Er waren minder spectaculaire scenes en minder afleveringen. Na het tweede seizoen werd duidelijk dat Altered Carbon haar potentie niet waar ging maken en besloot Netflix het op te geven.
Welke series missen jullie nog in deze lijst? En welke zouden jullie het liefst nog terug willen zien voor een nieuw seizoen? Laat het ons weten!

Populair Nieuws