Vijf redenen waarom RIDE 3 voor motorliefhebbers is [gespeeld op gamescom]

  Tijdens gamescom liepen wij de stand van Milestone binnen. De Italiaanse ontwikkelaar is al even bezig met de motorgame RIDE 3. We pakten de controller en scheurden een eind over de weg. Al snel wisten we vijf redenen te benoemen waarom RIDE 3 voor de echte motorliefhebbers is.

  RIDE is altijd al een game voor motorliefhebbers geweest en dat is bij dit derde deel niet anders. Ontwikkelaar Milestone heeft zichzelf dit keer overtroffen met de manieren om dit kenbaar te maken. Wij vonden vijf redenen waarom deze game echt voor (en door) de liefhebber van motoren is. En die delen we natuurlijk graag met jullie.

  1. Enorm aantal motoren precies nagemaakt

  Milestone heeft om te beginnen een heel groot aantal motoren in de game gestopt. En dat hoort natuurlijk bij een game die zich de digitale motor encyclopedie noemt. Maar liefst 230 motoren zijn met elk detail overgezet naar de game. Elk schroefje, buisje en slangetje zit waar het hoort te zitten en doet wat het moet doen. Digitaal dan wel natuurlijk.

  Alle motoren zijn aan te passen naar wens via het customize menu. Dus als jij andere banden wil of een flitsende nieuwe kleur, dan kan dat. Er zijn maar liefst 500 onderdelen beschikbaar om je motor aan te passen. Daarbij kun je ontwerpen maken die vervolgens gedeeld kunnen worden met andere liefhebbers.

  2. Echte motor simulator

  De motoren zijn dus één op één overgezet naar RIDE 3. Maar dat geldt ook voor de banen die de game rijk zal zijn. Want naast 230 motoren zal RIDE 3 ruim 30 tracks kennen die je op twee wielen mag verkennen. Al deze banen zijn overdag en in de avond te spelen onder verschillende weersomstandigheden.

  De banen zijn voor het eerst met een drone vastgelegd. Dit betekent dat er op ongeveer één centimeter nauwkeurig overgezet is hoe de route er in het echt uitziet. Behoorlijk precies dus! Enkele banen die wij gezien hebben zijn Garda meer, het Billown Circuit van de Southern 100 en Macao.

  3. Negen maanden contentplanning

  Tijdens de presentatie die Milestone ons gaf werd direct gemeld dat RIDE 3 vanaf het eerste moment van release tot minimaal negen maanden in de toekomst ondersteund zal worden met content. Er liggen contentplannen klaar die voor elk wat wils zijn. Zo komen er nog minimaal 70 motoren naar de game, mogelijkheden om je motor aan te passen en natuurlijk nieuwe tracks. Dit is nog niet alles, want ook op het gebied van uitdaging blijft de game ondersteund.

  Naast de carrièremodus en de multiplayer mogelijkheden zal RIDE 3 genoeg wekelijkse uitdagingen kennen. Sommige content zal gratis verstrekt worden door de ontwikkelaar, maar voor de premium content zul je een klein bedrag moeten overmaken.

  4. Carrièremodus op basis van magazines

  Ontwikkelaar Milestone begrijpt dat motorliefhebbers houden van alles dat met motoren te maken heeft. Dus ook magazines over motoren. De carrièremodus volgt dan ook niet een pad van een mannetje dat zijn eerste motor koopt om te racen, maar geeft je een stapel magazines om je zo telkens een motor voor te schotelen.

  Het systeem met de magazines is niet zomaar bedacht. Een groot liefhebber van motoren kwam met het idee om spelers een nieuw systeem te geven. Dus zijn er rijen magazines die je carrière voorstellen. Je begint onderaan met één magazine die een race als gevolg heeft. Vervolgens kun je een nieuwe willekeurig magazine kiezen en je zo een weg naar de laatste rij magazines banen.

  5. Nieuwe engine

  Dat RIDE 2 niet het succes was waar men op gehoopt had is duidelijk. De game had niet de allerbeste physics engine die er was, dus Milestone moest op dit gebied aan de bak. En dat heeft de ontwikkelaar gedaan!

  Met een compleet nieuwe engine ziet RIDE 3 er niet alleen goed uit, maar voelt alles ook behoorlijk intensief aan. Zodra je op een circuit door de zandbak scheurt voel je echt dat de motor frictie heeft. En als dat moment dan komt dat je onderuit gaat, valt er niet een houten klaas op de weg. Dan zullen je karakter en zijn motor realistischer over de grond rollen dan voorheen het geval was.

  RIDE 3 komt in november uit voor Xbox One, PlayStation en pc. Ben je benieuwd naar onze andere gamescom artikelen? DIe hebben wij op deze handige gamescom pagina voor je op een rijtje gezet!

  RIDE 3

  Verkijgbaar vanaf 30 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.