Waarom The Purge films zo vermakelijk zijn

Article
woensdag, 04 juli 2018 om 17:12
the first purge komt er aan dit is waarom je moet kijken 134998 3
The Purge films, je kent vast wel een van de delen van The Purge. Keer op keer weten de makers ons dan ook te verbazen met een heel nieuwe film. Maar waarom zijn de films nou zo ongelofelijk vermakelijk? Dit zijn vijf redenen waarom je The Purge films zou moeten kijken.

5. De personages

Er komen enorm veel verschillende en dan ook unieke personages in The Purge langs. Zo hebben we The Polite Stranger (Rhys Wakefield) uit het eerste deel van The Purge, Dwayne Bishop (Edwin Hodge) die in verschillende delen van The Purge voorkomt en natuurlijk Leo Barnes (Frank Grillo) die een grote rol speelde in The Purge: Anarchy en The Purge: Election Year.
Eén voor één zijn de personages in The Purge geweldig, ze zijn allemaal enorm verschillend en ontwikkelen zich gedurende films. Dat moet ook wel, want om te overleven moet er actie ondernomen worden! Het voelt dan ook aan alsof je de personages leert kennen tijdens de films en dat maakt het kijken alleen maar leuker.
134999

4. De films worden steeds beter

Vaak is het zo dat wanneer er één succesvolle film is en er meteen meteen meer films van worden gemaakt, het al snel bergafwaarts gaat met een serie. Dit is niet het geval met The Purge. De films in de filmreeks worden steeds spectaculairder en beter dan hun voorgangers.
Het eerste deel van The Purge volgde een familie die The Purge uit wilde zitten in hun beveiligde huis, maar dit ging niet volgens plan wanneer zij iemand in huis liet waar een gewelddadige groep naar op zoek was. Dit was al enorm spannend, maar de groep van Leo, Eva, Cali, Shane en Liz. die we in The Purge Anarchy volgden, was net een stukje spectaculairder.
En in The Purge: Election Day werd de kwaliteit van The Purge alleen maar beter: sterfscènes werden meer verbluffend en de groepen of personages in de film waren enorm origineel. Wat ons betreft kan er nooit genoeg spektakel zijn.
135000

3. De sterfscènes

Er zijn ontelbaar veel sterfscènes in de films van The Purge. Logisch, daar draait het ook om. Maar er is een aantal scènes dat een bizarre draai nemen en een gekke uitkomst hebben. Je wordt dan ook vaak verrast met de dood van een personage of de manier waarop dit gebeurd.
Eén van de bijzondere sterfscènes in The Purge-reeks is de scène van The Candy Girls in The Purge: Election Year. Kimmy heeft een tijdje voor The Purge een chocoladereep proberen te stelen uit de winkel van Joe Dixon, die haar betrapte. Hij zorgde er voor dat Kimmy de reep terug legde, maar ze vertelde hem dat ze wraak zou nemen. Tijdens de purge is ze dan ook terug gegaan naar de winkel met de intentie Joe te vermoorden, maar net toen Kimmy samen met haar vriendinnen de winkel open zou breken, werden zij overreden door de vrouw van Joe, Laney. Deze onverwachte wending zorgt voor een spectaculaire sterfscène in The Purge.
135001

2. Onverwachte gebeurtenissen

Wanneer je denkt dat een aantal personages hun leven zullen verliezen omdat er geen kans op ontsnapping is, komt er een onverwachte redding. Bij de films van The Purge neemt het verhaal bijna altijd een onverwachte wending, wat maakt dat het kijken naar de films nooit saai wordt. Altijd word je verrast met een nieuwe groep aanvallers of een redder waarvan je niet had gedacht dat die zou opdagen.
Een goed voorbeeld hiervan is de scène ‘All American’ uit The Purge: Election Year. In deze scène worden hoofdpersonages Leo (Frank Grillo) en Charlie (Elizabeth Mitchell) aangevallen door een groep die tijdens The Purge zo veel mogelijk Amerikaanse mensen uit willen roeien. Het lijkt erop dat dit de laatste scène zal zijn waar we Leo en Charlie in zullen kunnen zien, maar dit verandert wanneer de groep aanvallers neer worden geschoten door Marcos en Joe, waar ze hun leven aan te danken hebben.
135002

1. Het concept

In de film The Purge is er één nacht in het hele jaar waarin iedereen mag ‘zuiveren’, hierbij is alle criminaliteit voor twaalf uur lang legaal. Mensen mogen moorden, stelen, vernielen, alles. Hier maken veel mensen gebruik van, maar er zijn ook genoeg mensen die hier niet mee te maken willen hebben. Sommigen sluiten zichzelf op in hun huis, waarvan ze mogen hopen dat hij genoeg beveiligd is, anderen gaan de straten op voor wraak of leedvermaak.
Het idee alleen van The Purge is al een reden waarom deze films zo geweldig zijn. Het idee is niet heel realistisch, maar het is zo vermakelijk uitgevoerd dat het lijkt alsof het een echt zou kunnen gebeuren op een dag. Daarbij is het hele idee van The Purge enorm vet en dat maakt dat het concept van The Purge een van de redenen is dat The Purge zo tof is.

Genoeg van The Purge films?

Als jij ook niet kan wachten tot The First Purge, dan hebben we hier nog een review van The Purge: Election Day Als je op zoek bent naar een andere horrorfilm, dan hebben we hier de beste horrorfilms van 2018.