Disney streamingdienst - Slaat straks een vuist naar concurrentie

  Nu Disney Fox in haar bezit heeft is de stap naar een Disney streamingdienst weer een stukje kleiner. Dit zijn redenen waarom de Disney streamingdienst veel potentie heeft.

  Het duurt nog wel even voor de dienst er komt. Disney zal pas laat in 2019 beginnen met haar eigen streamingdienst. Toch lijkt het erop dat er al volop voorbereidingen worden getroffen om dit één groot succes te maken. Dit zijn de redenen om je ogen goed de kost te geven als Disney met een aankondiging komt voor release van de dienst.

  Heel veel Marvel

  Eerder werd uit onze special over de gevolgen van de Disney Fox deal al duidelijk dat Disney nu de deal rond is Disney er een heleboel Marvel karakters bij krijgt. Niet alleen wordt de bekende Deadpool reeks nu eigendom van Disney, ook kan dit bedrijf aan de gang met de X-Men karakters. Eerder zagen we al X-Men Scarlett Witch en Quick Silver in het Marvel Cinematic Universe, maar er worden nu deuren geopend om met veel meer te komen.

  Dat Disney dan ook nog eens The Fantastic Four in haar bezit krijgt, is het begin voor heel veel Marvel op de nieuwe Disney Streamingdienst. Alle Marvel films zullen langzaamaan waarschijnlijk van Netflix verdwijnen en hierdoor kan potentieel Disney met haar nieuwe dienst van zero naar hero gaan met knallers van Marvelfilms op haar kanaal.

  Paradijs voor Star Wars fans

  Disney is door de Disney Fox deal ook in het bezit van alle Star Wars-films. Dan hebben wij het niet alleen over de nieuwste films, maar al helemaal de klassiekers. Fans kunnen dus de complete reeks aan films in één ruk doorkijken als straks die streamingdienst uitkomt. Houd je lightsaber dus maar vast paraat voor een epische ervaring.

  Ook buiten de streamingdienst om kan dit positief uitpakken. Doordat de rechten van alle films nu op één plek liggen, is er eindelijk een mogelijkheid om alle films in één epische bundel te gooien. Mocht je dus geen fan van streams zijn maar liever al die Blu-rays fysiek in de kast hebben liggen, dan is er goede hoop. Disney zou namelijk gek zijn als ze geen gebruik zou maken van het feit dat ze dit allemaal nu kan maken.

  Disney klassiekers op Disney streamingdienst

  Maar de ultieme reden om uit te kijken naar zo een Disney dienst zijn nog wel de klassiekers waar het bedrijf mee groot is geworden. Met prachtige scenes en muziek hebben de films bij velen goede herinneringen achtergelaten. Niemand vergeet hoe Tarzan door de jungle slingerde of hoe Sneeuwwitje in één bed sliep met zeven dwergen.

  Door de jaren zijn er heel veel Disney films verschenen en stuk voor stuk waren ze erg populair. Eerder was al te zien wat films als Frozen voor streamingdiensten kunnen betekenen. De film werd aangeboden via Netflix, maar toen deze eraf ging ontstond er heel veel onrust en woede. Al is het maar door die pratende sneeuwpop, die magische lamp, die hoge ho of dat lange gouden haar dat uit de torren wappert, Disney heeft bij veel mensen voor herinneringen gezorgd die nooit meer vergeten mogen worden.

  Vervanging voor Netflix problematiek?

  Alle titels die eerder werden genoemd zullen zeer waarschijnlijk allemaal van Netflix verdwijnen. Hierdoor wordt Netflix waarschijnlijk rond release van de dienst een stukje kaler. Netflix heeft nog haar originals, maar uiteindelijk zal het wel een deel van haar bestaansrecht afstaan aan een Disneydienst. Mits Disney al haar releases naar haar volledige potentie weet te benutten bij release van de dienst.

  Wanneer veel van de Netflix titels verdwijnen wordt het natuurlijk een stuk minder interessant om Netflix te blijven gebruiken. Het is een mooi vooruitzicht om te weten dat je al je favorieten niet hoeft te missen. Uiteindelijk maakt het als consument niet uit of je de streams bij aanbieder a of b kijkt, als je ze maar in fatsoenlijke kwaliteit kunt kijken.

  Eerder verdwenen al veel Disneyfilms van Netflix. Wij schreven toen een special met daarin de beste Netflix Disney films die je moest zien voordat deze verwijderd zouden worden.

  Hulu omgetoverd tot Disneydienst?

  Het is ook erg goed mogelijk dat Hulu het begin gaat vormen van de nieuwe Disney streamingdienst. Het deel van Disney Company en 21th Century Fox samen is ruim 60% van deze dienst. Na de Disney Fox deal is Disney dus de belangrijkste Hulu-eigenaar van het moment. Disney kan dan een flinke vuist vormen naar de concurrentie.

  Hulu is al redelijk populair binnen Amerika en staat vol toffe content. Als Disney de content van Hulu kan gebruiken en dit combineert met haar eigen enorme hoeveelheid films en series, dan kan Disney met een killerdienst komen. In ieder geval kan er dan meer content online komen dan mogelijk ooit kan worden bekeken. Of kijkers moeten dag in, dag uit alleen maar de beste series en films bingewatchen.

  Reden genoeg om alles te volgen. Potentieel zitten mensen straks net zo verslaafd voor de televisie als hoe de 101 Dalmatiërs dat in hun film doen. Alleen zien Disney kijkers dan niet een veel te vrolijke Kanine Krunchies commercial, maar naar de beste Disney films.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.