Beste Google Maps features die je nog niet kende - haal meer uit je app!

Article
woensdag, 04 juli 2018 om 16:39
google maps features die je nog niet kende haal meer uit je app 135389
Google Maps is een ongelooflijk handige app en we zouden niet weten wat we zonder zouden moeten. Zeker op vakantie: hoe vinden we anders de weg in de onbekende stad? Wij weten zeker dat er nog veel beste Google Maps features zijn die je nog niet hebt ontdekt. Met deze 5 tips haal jij het meeste uit Google Maps!

5. Data besparen

Wat veel gebruikers niet weten, is dat je de kaarten binnen de app ook kan downloaden. Als je weet waar je heen gaat, is het dus heel handig om het gebied te downloaden want dat bespaart je heel wat data! En we adviseren je om een iets groter gebied te downloaden dan wat je denkt, want je weet maar nooit waar je allemaal terecht komt. Kaarten downloaden doe je als volgt:
  • Breng het gebied wat je wil downloaden in beeld
  • Ga naar het menu links en druk op "offline kaarten"
  • Druk op "selecteer je eigen kaart"
  • Klik op "downloaden"
135390

4. Plaatsen onthouden

Het is algemeen bekend dat Google Maps bepaalde plaatsten onthoudt, zoals je huis en je werk omdat je deze locaties waarschijnlijk vaak gebruikt. Deze locaties kan je dan instellen als "Thuis" of "Werk" zodat je met een simpele klik de route te zien krijgt in plaats van dat je eerst het adres moet invoeren.
Vaak doet de app dit al automatisch, maar je kan zelf ook bijvoorbeeld locaties opslaan. Bijvoorbeeld dat ene restaurantje die je volgende keer weer wil terugvinden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is de locatie zoeken op Google om vervolgens op het gele sterretje te klikken rechtsbovenin. Dan wordt hij geel en weet je dat de locatie is opgeslagen!
135391

3. De omgeving verkennen

Deze feature is perfect voor wanneer je op een onbekende plek bent, bijvoorbeeld op vakantie. Waar kunnen we pizza eten? En waar kunnen we een parkeergarage vinden? Je kan in de navigeer-app makkelijk je omgeving verkennen en zo een goed overzicht krijgen van je omgeving.
Links onderaan de pagina in de app zie je verkennen staan en als je hierop klikt, kan je kiezen voor onder andere restaurants. Dan krijg je aanbevelingen te zien van restaurants in de buurt en zie je ook gelijk de beoordeling die Google het restaurant geeft. Je kan recensies lezen, foto's bekijken en nog veel meer.
135392

2. Auto terugvinden

We herkennen het vast allemaal wel: je hebt de auto ergens geparkeerd en op de terugweg vraag je je af waar je hem ook al weer neer hebt gezet. Google Maps heeft hier de oplossing voor! De app onthoudt namelijk waar je hebt geparkeerd zodat je auto makkelijk terug kan vinden.
Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is op het blauwe puntje te klikken. Dan krijg je de optie "Instellen als parkeerplek". Makkelijk! Alleen adviseren wij niet om deze functie te gebruiken in een parkeergarage: daar zul je toch echt moeten onthouden waar je je auto hebt neergezet.
135393

1. Inzoomen met één vinger

Smartphones worden steeds groter en lastiger om vast te houden met één hand, laat staan dat je kan inzoomen met twee vingers. Of je hebt even geen tweede hand vrij om te kunnen inzoomen. Dat is geen probleem, want met de app kan je ook inzoomen en uitzoomen met één vinger. Dit doe je als volgt:
  • Klik twee keer op het scherm
  • Houd de tweede keer je vinger op het scherm
  • Nu kan je naar boven en beneden bewegen om in- en uit te zoomen.

Meer zoals de beste Google Maps features

De navigeer-app is natuurlijk vooral handig om te gebruiken op vakantie. Bekijk hier nog 5 andere apps die zeker onmisbaar zijn deze zomer! En moet je lang in de auto zitten? Netflixen is de oplossing: bekijk hier onze top 10 series op Netflix om onderweg te bingen!

Populair Nieuws