5 redenen waarom je The End Of The Fucking World moet kijken

Article
donderdag, 08 februari 2018 om 15:15
xgn google image
"Ik ben James en ik ben vrij zeker dat ik een psychopaat ben." Al snel wil de jongen een meisje vermoorden. Deze mogelijk beste Netflix serie van 2018 wordt enorm goed ontvangen en dat is niet zonder redenen. Je zou er bijna een moord voor plegen. Dit is waarom je The End Of the Fucking World moet kijken!

Uniek

Bij het kijken van series kun je soms het idee hebben dat je sommige dingen al eerder hebt gezien. Situaties worden voorspelbaar en daardoor minder interessant. Bij The End Of The F*cking World blijft het een verrassing wat de serie je uiteindelijk allemaal zal voorschotelen. Dit komt voornamelijk door het unieke karakter dat deze korte serie heeft.
Op het moment van schrijven kan er met geen enkele andere serie echt een waardige vergelijking worden getrokken. Neem bijvoorbeeld series als Stranger Things, een serie die toch best wel wat malen een cliché weet aan te halen. Niet dat Stranger Things een slechte serie is, hij is zelfs erg tof, maar bij dit voorbeeld kun je al direct linken aan soortgelijke films.
Waar andere series voortborduren op bestaande succesformules, weet The End Of The F*cking World te verfrissen. Mogelijk kun je in eerdere aflevering nog denken aan Natural Born Killers, maar al snel neemt de serie een heel andere wending. Juist deze frisheid maakt dat The End Of The F*cking misschien wel de beste Netflix serie van 2018 gaat worden!
126086

Humor maar toch serieus

Als je begint met het uitleggen waar The End Of The F*cking World over gaat, dan zal waarschijnlijk je eerste indruk zijn dat de serie best zwaar kan worden. Een jongen wil immers met vast bedachte rade een einde maken aan het leven van een meisje. Desalniettemin komt dit heel anders uit de verf. In plaats van de donkere kant van het verhaal echt op te zoeken, werpt de film zich heel erg op humor.
Regelmatig weet de film je humoristische momenten voor te schotelen die telkens weer een glimlach op je gezicht weten te tonen. Zo drijft de serie soms ook de spot met zichzelf met grappen. Waar de hoofdpersonages bijvoorbeeld denken dat ontploffende auto's enkel in films en series voorkomen, benadrukt The End Of The F*cking World bijvoorbeeld dat je naar een serie kijkt door toch even de auto te laten ontploffen wanneer de personages ervan weglopen.
126087

Het acteerwerk

Het acteerwerk in deze serie mag ook wel eventjes worden geprezen. Voornamelijk Jessica Barden, vertolkster van de vrouwelijke hoofdrol in deze serie, weet de serie erg goed te dragen. Zelf is deze actrice 25 jaar, toch weet ze verrassend overtuigend een tiener neer te zetten. Heel anders dan bijvoorbeeld de ouderwetse jaren '80 films waarin volwassenen in rollen van bange tieners kropen, om zo films als Halloween op het witte doek te toveren.
Ook het acteerwerk van de psychopaat, vertolkt door Alex Lawther, komt goed over in combinatie met het acteerwerk van Jessica Barden. Het is duidelijk te zien dat beide spelers goed op elkaar zijn afgestemd, wat de serie heel erg ten goede komt. En stiekem een hoop van de humor ook, omdat de acteurs niet te hard proberen grappig te zijn.
126088

Kort maar krachtig

Ook heel mooi aan The End Of The F*cking World is, dat de serie zich heel erg goed leent om snel even te bingewatchen. De serie is namelijk heel erg kort, want in het totaal heeft de serie maar acht afleveren van ongeveer 20 minuten per stuk. Voor je ook maar aan deze te gekke reis bent begonnen, is het namelijk alweer afgelopen.
Als je bijzonder weinig tijd hebt om en serie te kijken, dan biedt zich hier de beste Netflix serie aan om toch eventjes snel tussen alles door te bingewatchen! Je hoeft enkel een avondje vrij te maken en dan heb je alles van deze serie al volledig meegekregen. Ga lekker lui achterover hangen en laat alle afleveringen afspelen. Nog idealer is het om er een lekker bakje thee bij te pakken, want je kunt er volledig je hoofd mee leegmaken.
Heerlijk is voor na een drukke werk- of schooldag. Eventjes genieten!
126089

Een tweede seizoen

Daarnaast leent het einde van de serie zich heel erg goed om op voort te borduren. Zonder al te veel te spoilen: de serie is niet per se geschreven met een tweede deel op het oog. Een tweede seizoen is ook totaal niet nodig om van de serie te kunnen genieten. Toch eindigt de serie zodanig dat je zin krijgt om te horen wat er na alles gebeurt met de hoofdpersonages van deze hele 'f*cked up wereld' waar ze in leven.
Daarbij moet ook benoemd worden dat er qua fanbase bijzonder veel potentie is om een tweede seizoen van The End Of The F*cking World te maken. Veel resencenten benoemen de film soms al als de beste Netflix serie van 2018, ook al is 2018 pas erg jong. Er is daarentegen nog voldoende ruimte om een tweede en langer seizoen van The End Of The F*cking World neer te zetten en misschien wel deze titel te doen overstijgen.
Krijg je niet voldoende van series en films, bekijk dan eens ons overzicht van Netflix releases februari. Ook draaien er deze maand een heleboel Oscarwaardige films in de bioscoop die zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken. Geen redenen om je dus te vervelen!