Waarom je Gotham moet kijken!

Article
vrijdag, 14 april 2017 om 12:02
xgn google image
Nog een paar dagen wachten en dan kunnen we weer genieten van nieuwe afleveringen van Gotham, de serie die geheel in het teken staat van het Batman-universum. Op 24 april gaat seizoen 3 verder waar het was gebleven. Voor iedereen die de serie nog nooit heeft gezien zijn hier vijf redenen waarom je Gotham moet kijken!
De serie Gotham is de nummer één plek waar je alle achtergrondinformatie over het ontstaan van de enige echte ‘Batman’ komt te weten. De serie gaat namelijk terug naar de jongere jaren van Bruce Wayne en Gotham, waar hij oog in oog komt met bekende personages van de Batman-franchise. De serie zit vol met actie, mysterieuze momenten en bizarre criminelen.
Met het oog op de nieuwe episodes biedt Gotham al de genodigde afleveringen om je innerlijke Batman-kennis te testen. In deze special worden vijf redenen gegeven waarom je de serie zeker een kans moet geven!

5. Ideaal voor de Batman-fans

Fans van de mysterieuze held Batman zullen de naam Gotham natuurlijk al kennen. Het is de stad waar alle (teken)films, comics en andere Batman-verhalen zich plaatsvinden. De serie Gotham onderscheidt zich daarvan niet en laat precies zien hoe Gotham eruitziet, in een tijd waar de Batman zich nog nooit heeft laten zien.
De serie Gotham speelt zich een aantal jaar voor de gebeurtenissen van de Batman af. Bruce Wayne, ook wel bekend als Batman, is in de serie nog een puber. De serie start met de welbekende gebeurtenis dat de ouders van Bruce Wayne worden vermoord. Het is dan tijd voor Bruce om een leven op te bouwen met zijn butler, Alfred, en opzoek te gaan naar de redenen van de moord op zijn ouders.
Gotham is ideaal voor de fans van de Batman-franchise. Het laat zien hoe Bruce Wayne in zijn jongere jaren opgroeit. Daarbij komt hij bekende personages van de Batman-films en stripverhalen tegen die ieder zijn of haar eigen inbreng hebben in het verhaal van Gotham. De serie Gotham is een onderdompeling van nostalgische Batman-momenten die de serie enorm interessant maakt voor echte fans.
109394

4. Het is niet alleen ‘de Batman’

Gotham kent al tientallen jaren extreme gebeurtenissen met criminelen, rare wezens en bizarre ontwikkelingen. De serie Gotham gaat dus niet enkel en alleen over het ontstaan van de Batman. Sterker nog, daar legt het helemaal niet de nadruk op en als je de serie gaat kijken met het plan om vooral veel van de Batman te zien, dan kunnen wij je alvast teleurstellen.
Het verhaal van Gotham volg je vanuit de ogen van James ‘Jim’ Gordon, een bekende officier uit de Batman-franchise.
Ook James Gordon is in de serie een aantal jaar jonger dan hoe we hem normaal kennen. Hij is een detective bij de GCPD, de Gotham City Police Department, en probeert Gotham veilig te houden. Alleen wordt Gotham continu verrast met gestoorde criminelen die zijn of haar eigen redenen hebben om illegale activiteiten te doen.
De serie Gotham gaat dus niet alleen maar over het ontstaan van Batman, het is véél meer dan dat. Je komt in de serie in aanraking met de jongere versies van bijvoorbeeld The Penguin, Catwoman, The Riddler en nog veel meer bekende personages uit het Batman-universum. Het gaat over de stad Gotham voordat de Batman er was en dit zorgt ervoor dat de serie vernieuwend, spannend en altijd verrassend overkomt.
109395

3. Je hebt de stripverhalen niet nodig

Je zou misschien wel denken: ‘’Ik heb nog nooit een Batman stripverhaal gelezen en ben helemaal niet zo bekend met de wereld, is de serie ook voor mij leuk?’’. Het antwoord is ja. Je hebt de hoeveelheid kennis van Batman niet nodig om je te vermaken tijdens de serie.
Gotham is namelijk vooral een drama- en detectiveserie, alleen speelt alles zich af in de wereld van Batman. Het is dus niet nodig om ieder detail van Batman te kennen, al maakt dat de serie wel een flink stuk leuker. Zo kom je met veel kennis van de personages al snel op kleine referenties die je kijkervaring een stuk leuker maken.
Toch is dit geen must om Gotham leuk te vinden. De actie op zichzelf is al enorm vermakelijk en het verhaal van Gotham blijft steeds verrassend en spannend, zelfs als je de stripverhalen niet hebt gelezen. Je mist wellicht de volledige ervaring, maar al om al maakt of kraakt deze reden de serie niet. Het blijft een genot om Gotham te kijken!
109396

2. Enorm veel diversiteit

Zoals eerder besproken behandelt de serie Gotham gigantisch veel verschillende karakters uit het Batman-universum. Dit is een sterk punt van de serie, want dit zorgt ervoor dat iedere aflevering enorm divers aanvoelt. Bijna iedere aflevering brengt weer een aantal nieuwe personages naar de serie en dat maakt Gotham verfrissend.
Het blijft niet alleen maar bij The Penguin, Bruce Wayne en Catwoman. Tientallen verschillende personages hebben zo zijn of haar eigen invloed op het verhaal. De serie voelt daarmee gigantisch aan, omdat ieder personage weer een connectie heeft met een ander.
Ook het verhaal van Gotham biedt veel diversiteit. In bijna iedere aflevering is er voor James Gordon weer een nieuwe ‘zaak’ die de hulp van de detective vereist en zijn er weer nieuwe problemen in Gotham. Dit maakt het verhaal interessant en verrassend, omdat je van tevoren nauwelijks weet wat er in de volgende aflevering gaat gebeuren. De makers van Gotham weten je altijd op een sterke manier te raken met nieuwe gebeurtenissen.
109397

1. De cast voelt echt

De verhalen en avonturen uit het Batman-universum en in Gotham zijn natuurlijk fictief en vaak onrealistisch, maar de cast is van zo’n hoog niveau dat ze je iedere keer weet te raken met realistische elementen. De gestoorde, soms bijna betoverende personages, voelen op de een of andere manier erg menselijk aan, waardoor je het gevoel krijgt alsof Gotham echt bestaat.
Dit komt vooral door de onwijs sterke cast, want bijna iedere acteur of actrice weet de rol van zijn of haar personage uitstekend uit te voeren. Zo lijkt bijvoorbeeld Ben McKenzie geboren voor zijn rol als James Gordon en is Robin Lord Taylor de perfecte, jongere versie van The Penguin.
Op 24 april is het tijd om weer te genieten van de prachtige cast, plot-twists en andere meespelende gebeurtenissen van Gotham. Op die dag gaat namelijk seizoen 3 verder waar zij was gebleven. Nu is dus de perfecte tijd om alvast aan seizoen 1 en 2 van Gotham te beginnen!

Populair Nieuws

Laatste Reacties