Waarom je Elder Scrolls Online Elsweyr moet spelen als Game of Thrones fan

  Game of Thrones season 8 zit er helaas op en daarmee is de serie ten einde. Niet getreurd. Binnenkort komt Elder Scrolls Online namelijk met een nieuwe uitbreiding Elsweyr en dat geeft vooral voor Game of Thrones fans veel toffe mogelijkheden. Wij vertellen je waarom je deze Elder Scrolls Online Elsweyr moet spelen als Game of Thrones fan!

  Game of Thrones is na de zesde en laatste aflevering van seizoen 8 misschien afgelopen, maar dat betekent niet dat je eindeloos de seizoenen terug moet gaan kijken of urenlang op zoek moet naar een andere serie die je een alternatief voor Westeros geeft. Bethesda heeft de oplossing voor je in de vorm van de nieuwste toevoeging op Elder Scrolls Online: Elsweyr.

  5. Draken in overvloed

  Waar Khaleesi haar draken in een paar afleveringen van Game of Thrones kwijtraakte is Elder Scrolls Online klaar om je je handen vol te geven aan de mythische wezens. Elsweyr voegt namelijk draken toe aan de wereld van Elder Scrolls Online. De draken zijn niet vreemd in de wereld van Elder Scrolls, want in onder andere Skyrim stonden zij al in de spotlight.

  In Elder Scrolls Online waren de machtige wezens tot zover afwezig, maar er moet ongetwijfeld iemand met een kar vol drakeneieren het vuur in gelopen zijn, want het barst in de wereld van de draken. In tegenstelling tot de draken van Daenerys zijn deze draken niet tam. Het is aan jou en je vrienden om het gevecht met de wezens aan te gaan. Pas alleen wel op, want waar Drogon, Rhaegal en Viserion al uiterst heetgebakerd waren, zullen de draken in ESO je het vuur aan de schenen leggen!

  4. Voer je eigen leger ondoden aan

  Elder Scrolls Online: Elsweyr geeft je niet alleen enorme draken om tegen te knokken. De toevoeging zal je de mogelijkheid geven om in de verrotte huid van de Night King te kruipen. Elsweyr voegt namelijk de necromancer klasse toe aan de game. In deze klasse ben je een machtige tovenaar die controle over leven en dood heeft. Een ultiem sterke kracht van de necromancer is het tot leven wekken van de doden om zo een leger ondoden aan te voeren. Niet alleen dode soldaten en strijders kunnen weer tot leven gewekt worden, maar ook grote wezens kunnen als ondode aan jouw zijde strijden.

  Het is in ESO: Elsweyr dus mogelijk om je eigen rol als Night King te vervullen en dood en verderf te zaaien in de wereld. Let wel op met het gebruik van je magie in de steden, want zwarte magie wordt niet getolereerd en dat is tenslotte wat een necromancer beoefent. Even een zombie oproepen op het dorpsplein is er dus niet bij.

  3. Elsweyr lijkt bijzonder veel op de landen voorbij The Narrow Sea

  In Game of Thrones ligt oostelijk van Westeros een zee genaamd The Narrow Sea. Voorbij deze zee liggen de oosterse landen waar de Targaryen vandaan komen. Het klimaat en de Oosterse invloeden van de gebieden aan de andere kant van The Narrow Sea uit Game of Thrones lijken heel veel op de landen die Elsweyr toevoegt aan Elder Scrolls Online.

  Je kan in Elsweyr je voeten in het warme zand steken in de uitgestrekte vlakten en kan de verschillende jungles en andere groene gebieden ontdekken, terwijl je het land van de Khajiit betreedt. Het nieuwe land is exotisch en divers. Midden in het land kun je The Scar vinden, een enorme kloof die met zijn rotsachtige gebied de zanderige vlakten van onder andere Torval, Dune en Riverhold scheidt van de groenere omgevingen zoals Tenmar Forest.

  2. Valse goden en hun uitdagingen

  De nieuwe DLC voor Elder Scrolls Online laat je naast de nieuwe toevoegingen zwoegen om felbegeerde harnassen en wapens vrij te spelen in verschillende uitdagingen. Elsweyr voegt Sunspire toe, een vervallen Khajiit tempel, waarin allerlei uitdagingen op je wachten. Baan je al vechtend een weg naar de top en grijp de beloningen die aan het einde op je wachten.

  Let wel, in de uitdagingen die Sunspire je voorschotelt krijg je de maken met de meest krachtige monsters en valse goden. Deze kunnen je zomaar verpletteren met een paar gerichte klappen, dus misschien is het verstandig om niet alleen te beginnen aan deze reeks uitdagingen. Je kunt dit met een groep vrienden doen, waardoor je tactisch aan kunt vallen en zo je kansen op de overwinning vergroot. Als je dan als winnaar overblijft nadat je de valse goden verslagen hebt, kun jij de titel Godslayer of Sunspire claimen zoals Jaimie Lannister de titel van Kingslayer op zijn naam geschreven heeft.

  1. Bescherm de Khajiit

  Elder Scrolls Online voegt met Elsweyr niet alleen enorme vuurspuwende draken, legers ondoden, uitdagingen en een enorm stuk land toe, maar ook een compleet nieuw verhaal waar de Khajiit centraal staan. De Khajiit is een bekend ras uit de Elder Scrolls franchise dat geheel bestaat uit katachtigen. Zij zijn in alle vormen en maten te vinden in Elweyr.

  Jij bent degene die het ras moet beschermen voor dreigingen van buitenaf, net zoals dat in Westeros het geval is. De dreigingen van buitenaf zoals oorlog, enorme beesten die op rooftocht zijn en de naderende dreiging van draken is niet het enige dat je bezig zal houden tijdens de Elsweyr missies.

  Zoals het in Game of Thrones ook het geval was zal je te maken krijgen met intriges van binnenuit, zoals Khajiit die politieke spelletjes spelen en de boel tegen elkaar opzetten. Er is een enorm nieuw deel van het verhaal te ontdekken in deze nieuwe DLC van Elder Scrolls Online dat voor zowel nieuwkomers als veteranen interessant is.

  Waarom je ESO Elsweyr moet spelen als Game of Thrones fan

  Dit zijn de redenen waarom je als Game of Thrones fan aan de slag moet met de nieuwe uitbreiding van Elder Scrolls Online. Vanaf 4 juni is de Elsweyr uitbreiding voor Elder Scrolls Online beschikbaar voor Xbox One, pc en PlayStation 4.

  Elder Scrolls Online: Elsweyr

  Verkijgbaar vanaf 4 june 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.