De meest awesome RAGE 2 features - Bizar vermaak in de Wasteland

  De post-apocalyptische first person shooter RAGE 2 is uit en dropt je in een wereld vol geschifte vijanden, robots, mutanten en andere vreemde figuren. Er is werkelijk van alles te doen in de game uit de stal van Bethesda. Wij zetten de meest awesome RAGE 2 features voor je op een rijtje!

  In RAGE 2 kruip je in de huid van Walker, de laatste Ranger in een post-apocalyptische wereld. De gestoorde generaal Cross uit deel één is terug en heeft weer snode plannen voor de wereld. Jij moet hem en zijn organisatie, The Authority, zien te stoppen, maar dat kun je niet alleen. Bovendien weet je niet waar de boosaardige generaal zich ophoudt. Daarom ga je op zoek naar hulp om de generaal een flink pak slaag te geven.

  6. Een enorme (naadloze) open wereld

  Vanaf je verwoeste basis ga je de wijde wereld in die je de meest afwisselende plekken voorschotelt. In deze open wereld kom je op de meest diverse plekken terecht. De ene keer begeef jij je tussen stoffige duinen vol verwoeste huizen en de andere keer loop je door een weelderige jungle. In deze verschillende omgevingen kom je allerlei nederzettingen tegen vol vijanden om overhoop te knallen, maar ook steden die wat meer vriendelijke gezichten herbergen.

  Om alles een goede plek te geven heeft ontwikkelaar id Software de kaart van RAGE 2 enorm omvangrijk gemaakt. De wereld is ongeveer 10 x 10 kilometer groot en compleet naadloos in elkaar gezet. Dat betekent dat er geen laadtijden zijn, terwijl je door de wereld reist.

  5. De gekste taferelen

  RAGE 2 is een post-apocalyptische game, waarin de mensheid zich moest zien te redden in een verwoeste wereld. Mensen zijn een beetje doorgeslagen in hun missie om te overleven en kennen intussen een hele nieuwe levensstandaard. Dit brengt de gekste taferelen voort die je misschien het beste kunt vergelijken met gebeurtenissen uit de Mad Max films of zelfs met de dingen die je tegenkomt in de Fallout games (ook uit de stal van Bethesda).

  Zo kom je op een gegeven moment in een arena terecht van een televisieprogramma genaamd Mutant Bash TV. Het toffe is dat jij kunt deelnemen aan dit programma, waarin je beloond wordt voor het zo stijlvol mogelijk afknallen van mutanten die in hordes op je af komen. Los van dit programma kom je tijdens missies ook dingen tegen die wat vreemd overkomen. Denk aan een nest van mutanten waardoor een generator volgepropt zit met uitwerpeselen. Degene die alle rommel mag gaan lossen is niemand minder dan jij.

  Naast deze gekke taferelen kom je ook de nodige gekke mensen tegen, zoals iemand die in een plas bloed een ‘sneeuwengel’ probeert te maken.

  4. Voertuigen jatten

  Om op alle gekke en toffe plekken in de wereld van RAGE 2 te komen kan je gaan lopen, maar dan ben je wel even bezig. Gelukkig biedt de game je de mogelijkheid om met een aantal voertuigen op pad te gaan. Vanuit jouw organisatie krijg je een voertuig genaamd The Phoenix mee, maar er is veel meer aan scheurijzers te vinden in de wereld. Het toffe is dat je (bijna) al deze voertuigen kunt jatten om ermee op pad te gaan.

  RAGE 2 kent verschillende wagens, variërend van een buggy tot een monstertruck, maar ook motoren en zelfs een drone waarin je rond kunt vliegen. Alle voertuigen in de game hebben unieke eigenschappen, zoals de diverse wapens. De ene wagen is beter in de zandduinen, terwijl een andere wagen beter presteert weer op wegen of in moerassig gebied. Zo is er voor iedere omgeving een geschikt voertuig in de game te vinden.

  3. Racen met je eigen aangepaste voertuig

  Sommige voertuigen in RAGE 2, zoals The Phoenix, kun je aanpassen zodat deze betere bepantsering, sterkere wapens heeft of sneller rijdt. Dit laatste is vooral handig wanneer je onderweg een uitdaging krijgt voor een race. Als dit gebeurt kun je namelijk met je eigen aangepaste voertuig een race rijden die Need for Speed combineert met Mad Max en je flink rubber laat verbranden.

  Racen is op verschillende plekken in de wereld ook mogelijk in officiële races, waarbij je de beste moet zien te worden van tien deelnemers. Telkens als je een race wint, speel je onderdelen voor je wagens vrij. Denk hierbij aan nieuwe skins om je post-apocalyptische bolide helemaal aan te passen aan jouw smaak.

  2. Winkelen voor upgrades

  In RAGE 2 kan jij niet alleen je wagens naar wens aanpassen met onder andere nieuwe skins en wapens, ook kun je jezelf upgraden. De first person shooter zit boordevol met winkeltjes die je naast munitie en dergelijke ook onderdelen voor wapenupgrades bieden. Met deze onderdelen kan jij je wapens aanpassen om sneller te vuren, sneller te herladen of om simpelweg meer schade aan te kunnen brengen op vijanden. Dat is erg handig als er een groep psychotische mutanten op je af komt gestormd!

  Los van wapenupgrades zijn er ook talloze upgrades voor jezelf te koop. Je kunt je vaardigheden versterken in het menu als je genoeg ervaringspunten en feltrites hebt. Een andere optie is om de dokter in de stad Wellsprings te bezoeken. Ook hij kan je meer leven aanbieden of iets anders om jezelf in een post-apocalyptische spierbonk te doen veranderen.

  1. Zieke combo’s maken

  RAGE 2 kent een heleboel toffe features, maar het draait allemaal om één ding: alles en iedereen overhoop schieten, totdat er geen enkele gestoorde gast meer op je schiet. De game heeft op dit gebied de tofste feature verstopt, namelijk het maken van bizarre combo’s. Om deze combo’s te maken heb je verschillende wapens tot je beschikking, zoals een automatisch geweer, een shotgun en een pistool met ontploffende kogels.

  Natuurlijk heb je meer dan alleen vuurwapens nodig om toffe combo’s te maken en daar komen je boemerangmes, de Wingstick, en je speciale krachten in beeld. Als Ranger heb je nanotrites in je bloed die je bijvoorbeeld een ‘slam’ kunnen laten doen, waardoor vijanden de lucht in gegooid worden. Daarna kun je ze met je Wingstick bekogelen of met een andere kracht nog even door de lucht slingeren om ze pas daarna af te knallen. Er is van alles mogelijk in de game.

  De meest awesome RAGE 2 features – Nog veel meer tofs te vinden

  Dit zijn de meest toffe RAGE 2 features die de game heerlijk maken om te doorlopen. Het blijft niet bij deze features, want al je bijvoorbeeld online speelt krijg je nog veel meer tofs voorgeschoteld. De game kent enkel een singleplayer-optie, maar regelmatig komen er online toffe en bizarre evenementen voorbij. Denk aan enorme zandwormen die ineens opduiken in de wereld.

  RAGE 2 is nu te koop voor Xbox One, PlayStation 4 en PC. In onze recensie beoordeelden wij de game met een 8.0.

  RAGE 2

  Verkijgbaar vanaf 14 may 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.