Waarom je Dragon Quest Builders moet spelen - Daar kun je op bouwen!

Article
zaterdag, 03 maart 2018 om 12:05
xgn google image
Voel je een god en bouw een flink aantal blokken op elkaar om de wereld van Dragon Quest zo in te richten zoals jij dit voor ogen had. Dragon Quest Builders verscheen onlangs op de Nintendo Switch en scoorde hoog in onze review. Nu is het tijd om eens te kijken waarom je Dragon Quest Builders moet spelen.
Of je er nu van houdt om een game op de bank te spelen of onderweg naar je werk of studie, er is altijd een mogelijkheid om met blokken te kunnen bouwen. Dragon Quest Builders is verkrijgbaar op Switch, PS4 en Vita. De Switch-versie is recent nog door ons gerecenseerd.

Dragon Quest vs Minecraft

Bij het opstarten van het spel ontstaat al vrij snel de vraag of na release van Dragon Quest Builders de sandbox game Minecraft niet volledig overbodig wordt. Dragon Quest Builders biedt namelijk een toffe variatie hierop die deze game ver overstijgt.
En het mooie is dat Square Enix de game zodanig heeft gemaakt dat het heel veel elementen van Minecraft leent, maar toch niet als een exacte kloon aanvoelt. Niet alleen biedt de game namelijk het beste van de Dragon Quest-series, ook haalt deze toffe titel een heleboel invloeden uit Minecraft. De game voelt dan ook aan als een goede mix van beide games.
De kern van de game houdt zich erg vast aan de typische RPG-elementen van de Dragon Quest-series. Zo versla je vijanden, verken je een spelwereld en speelt er op de achtergrond een groter en interessant verhaal af. Daarentegen ben je nu ook flink bezig om gebouwen en spelwerelden te bouwen aan de hand van blokken.
126718 2

Cartoon stijl

En er is nog één groot verschil tussen de titels. Dragon Quest Builders ziet er niet zo oerlelijk uit als Minecraft. Waar de makers van Minecraft kozen om de game eruit te laten zien als één grote pixelcollage, komt Dragon Quest Builders namelijk met een erg toffe cartoonstijl. Hierdoor oogt de game al direct erg aantrekkelijk.
De artstijl is geinspireerd om het oorspronkelijke karakter design van Akira Toriyama. Hij zette eerder ook de stijl voor andere Dragon Quest titels en tevens anime als de Dragon Ball series. Vaak worden de art skills van Akira Toriyama ook als één van de toffere dingen aan Dragon Quest benoemd.
126719

Voel je een god

Hoe ontzettend gaaf is het wel niet om je een god te voelen? Tijdens het bouwen voel jij je je de god van Alefgard. Alle inwoners kijken naar jou op, omdat jij de enige bent met de gave om met je handen een hele spelwereld op te bouwen. Hierdoor krijg je veel steun door middel van nieuwe blauwprinten of suggesties voor nieuwe voorwerpen om te craften.
Uiteindelijk bouw jij je dorpje van de eerste tot de laatste steen op. Het is tof dat je vrijwel helemaal zelf de optie hebt gekregen om zelf te bepalen hoe de wereld eruit moet zien. Je kunt enorme gangen in de grond hakken, hele bergen bouwen of gewoon heel casual een paar vierkante huisjes neerzetten en daar ook heel dik tevreden mee zijn. Als 'god van Alefgrad' bepaal jij zelf hoe je wereld zal ogen.
126720 1

Een hoop missies

Aan missies hoef je geen tekort te hebben in Dragon Quest Builders. Je zult dan ook een flink aantal uur pompen in het uitvoeren van verzoeken van nieuwe bewoners van je stadje, Ondertussen moet je tijdens die missies ook nog letten op heel veel verschillende dingen, waaronder dat je maag niet zodanig hard gaat rommelen dat het je in de weg gaat zitten met het uitvoeren van de missie. Is dit het geval, dan moet je maar snel iets eten!
Maar het tofste is voornamelijk dat er ook een flinke dosis aan zijmissies aanwezig is. Als je dus niet enkel de hoofdlijnen van het verhaal volgt, dan ben je best een flinke tijd met dit spel bezig. Al die zijmissies zorgen ervoor dat het ook makkelijker is om het spel eventjes kort te spelen. Vaak gaat het namelijk om simpele missies waarbij je een x-aantal monsters verslaat of een x-aantal blokken kapot moet maken om voldoende grondstoffen te verzamelen.
126721

Waarom je Dragon Quest Builders moet spelen

Maar één van de hoofdredenen waarom je Dragon Quest Builders moet spelen, is omdat er eigenlijk helemaal niets moet. Wat daarmee wordt bedoeld: Dragon Quest Builders is namelijk een spel waarin veel mogelijk is, maar eigenlijk weinig verplichtingen gelden. Wanneer jij je de god van Alfagrad gaat uithangen, biedt het spel je namelijk zoveel vrijheid dat jij je dik een paar uur al kunt verliezen in het bouwen van extra dingen die het spel nooit van je vraagt.
Om een concreet een voorbeeld te noemen: ergens in het spel zal het dorp dat je bouwt worden aangevallen door vijanden. Het is dan leuk om één grote muur aan blokken om je stad heen te bouwen of tot diep in de grond te graven door alle blokjes weg te halen. Nu stopt dit de vijanden niet echt, toch kun je op die manier toch wat makkelijker de vijanden afmaken.