5 beste Fortnite tips - Word een winnaar in Battle Royale

  Iedereen heeft het erover. Fortnite Battle Royale! Jij wilt natuurlijk indruk maken op je vrienden en de absolute nummer 1 worden. Gelukkig hebben wij de 5 beste Fortnite Tips voor jou om de absolute koning of koningin te worden!

  Fortnite is ontzettend populair en dat zelfs terwijl de game nog volop ontwikkeld wordt. Onlangs heeft Epic Games de update uitgerold voor het derde seizoen van Battle Royale. Deze update brengt een hoop vernieuwingen naar de geliefde player vs player modus waardoor het nu eenvoudiger wordt om tegenstanders de baas te worden. Wij geven jou de 5 beste Fortnite tips om beter te worden in Battle Royale!

  5. Zoek een landingsplek en voltooi challenges

  Met de komst van de redelijk nieuwe locaties zoals Tilted Towers, Snobby Shores en Haunted Hills zou je verwachten dat spelers zich meer verspreiden wanneer ze uit de Battlebus springen. Maar wanneer je voor het eerst naar Tilted Towers gaat, sta je toch echt opeens midden in een slagveld. De eerste tip in deze Fortnite tips special is dus om goed na te denken over de mogelijke landingsplekken en jouw speelstijl. Grote steden en locaties in het midden van de map zijn over het algemeen drukker dan locaties aan de zijkant van de map.

  Het risico bij de zijkanten van de map is wel dat je een flink stuk moet rennen als de veilige cirkel aan de andere kant van de map komt. Bij het lanceren van seizoen 3 heeft Epic Games de vernieuwde challenges toegevoegd waardoor vijanden zich meer verspreiden om bijvoorbeeld deze challenges te halen. De challenges zijn bijvoorbeeld vijanden verslaan in Fatal Fields of schatkisten looten in Pleasant Park. Een gratis extra tip van ons is om deze challenges ook te voltooien aangezien je dan sneller de verschillende plekken leert kennen en bovendien krijg je er gratis items voor die jouw uiterlijk veranderen!

  4. Let op de storm

  Dit is een van de beste Fortnite tips die redelijk voor de hand ligt, maar toch heel belangrijk is. De storm is misschien wel je grootste vijand, maar tegelijkertijd ook je grootste vriend. De kans dat iemand achter jou komt wanneer je op de grens van de storm loopt is namelijk kleiner. Let ook op aan welke kant je loopt van de volgende cirkel.

  Is de ruimste tussen de nieuwe cirkel en de storm het grootst? Dan gaat de storm sneller dan wanneer je aan een korte kant van de storm loopt. Wanneer je dus een grote afstand af moet leggen kan het voordeliger zijn om aan de kortere kant te lopen waardoor je meer tijd hebt om de storm de baas te zijn en in de veilige cirkel te komen.

  Gebruik de storm nogmaals in jouw voordeel door langs de kortste kant te lopen en vervolgens vijanden van achter neer te schieten. Andere spelers kiezen ervoor om net op de grens van de storm te bouwen waardoor vijanden hun trap naar de hemel of berg niet spotten. Google maar eens Fortnite stairway to heaven en je komt een hoop creatieve video’s tegen. Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen, de storm is je grootste vriend en vijand!

  3. Bouwen, bouwen, BOUWEN!

  Waarin onderscheidt Fortnite zich van andere games? Tijdens het bouwen natuurlijk! Wanneer jij een meester bent in het bouwen kan je binnen enkele seconden een fort tevoorschijn toveren of een trap omhoog waardoor je een vijand net even eenvoudiger een headshot geeft. Oefen eens op het bouwen en het schakelen tussen bouwvoorwerpen!

  Een aantal spelers geeft de voorkeur aan de Combat Pro instellingen voor de console variant van Fortnite om eenvoudig tussen items en wapens te wisselen. Uiteraard is het wel handig om genoeg materiaal op zak te hebben als je wilt bouwen, anders val je binnen no time van een trap af wanneer je trap richting een berg wilt bouwen. Na de laatste update is het ook mogelijk om de bouwknop ingedrukt te houden, waardoor je nog sneller kunt bouwen. Wanneer jij de ster bent in het bouwen heb je al snel een voordeel tegenover andere spelers!

  2. Ga de uitdaging samen aan

  Samen ben je sterker dan alleen. Als solo de gamemodus is waar jij de absolute eindbaas in bent, dan is deze tip in de beste Fortnite tips special overbodig, maar wanneer je samen speelt (duo of squads) is het verstandig om ook samen te werken met je teamgenoten. Communicatie is daarbij ontzettend belangrijk. Bespreek vooraf een tactiek voordat jullie samen een vijand aanvallen.

  Kies er bijvoorbeeld voor dat één van jullie de vijand onder druk zet met kogels terwijl jij dichterbij komt om de vijand met kogels te vullen. Gelukkig heeft Epic Games friendly fire uitgezet waardoor jouw teamgenoot niet bang hoeft te zijn om “per ongeluk” een kogel verkeerd te schieten. Daarnaast is het natuurlijk ook niet zo slim om het in je eentje tegen een heel team op te nemen. Behalve als je net zo goed bent als de hardcore gamers op de redactie, dan doe je niks anders!

  1. Neem de tijd

  Je parachute gaat open en Tilted Towers ziet er tot dusver verlaten uit, maar op het moment dat je land zie je de hemel gevuld met vijanden die ook King of Tilly willen worden. Onze laatste tip in deze beste Fortnite tips special is om te allen tijde de tijd te nemen. Neem geen onnodige risico’s. Ga alleen een gevecht aan wanneer je zeker weet dat je het gevecht gaat winnen.

  In Fortnite kan een vuurgevecht namelijk al snel andere vijanden lokken en voordat je het weet ben je alweer van achteren neergeschoten. Neem de tijd om de omgeving te verkennen en om goed te luisteren naar de voetstappen van de vijanden. Het gaat er uiteindelijk niet om hoeveel kills je hebt, maar of jij de laatste bent die blijft leven. Uiteraard is de uitdaging uitgaan wel leuker, maar ook risicovoller.

  Heb je vijand neergeschoten? Controleer eerst de omgeving voordat je zijn wapens oppakt. Een andere vijand kan jou namelijk al in de gaten houden. Hetzelfde geldt voor een kist die als supply drop vanuit de lucht komt vallen.

  Wat zijn jullie beste Fortnite tips?

  Wat zijn de beste Fortnite tips die jij hebt voor andere Fortnite Battle Royale spelers na het lezen van de beste Fortnite tips special? Of speel jij liever Fortnite Save the World? Wij zijn benieuwd naar jouw mening!

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.