Zo kijk je live Djokovic v Nadal op Roland Garros

News
dinsdag, 31 mei 2022 om 13:30
rafael nadal gda62a5e1c 1920f1653991803
Ben je er klaar voor? Een strijd der titanen breekt vanavond los tijdens de kwartfinale van Roland Garros, waarin Djokovic het opneemt tegen Nadal. Waar kun je deze wedstrijd precies streamen of kijken?
Het belooft spannend te worden tussen Djokovic en Nadal. Vanavond rond 20.45 betreden de twee het gravel van Roland Garros. De vraag is natuurlijk waar je de strijd die volgt kunt kijken.

Waar kun je de kwartfinale van Roland Garros streamen?

In Nederland zijn er afhankelijk van hoe je telt twee of drie manieren om de wedstrijd te kijken. De uitzendrechten liggen bij de streamingdienst Discovery+ en de zender Eurosport. De Eurosport uitzending is ook te volgen via Ziggo Go.
Bij Discovery+ heb je het Entertainment & Sport-abonnement nodig. Daarvoor betaal je 5,99 euro per maand. Ziggo Go is gratis voor Ziggo klanten.

Hoe staan Nadal en Djokovic erin?

Nadal wist onlangs in dit toernooi onze Botic van de Zandschulp te verslaan in slechts drie sets. Toch lijkt de Spanjaard niet helemaal in goeden doen. In interviews praat hij niet graag over zijn fysieke gesteldheid. Hij heeft aangegeven vooral te willen groeien in het toernooi.
Feit is wel dat Nadal de gravelkoning is en Roland Garros is gravel. Daarnaast heeft hij begin dit jaar laten zien dat ongeacht hoe lang hij niet gespeeld heeft en hoeveel blessures hij gekend heeft, hij in staat is om een ongelooflijke comeback te maken. Hij won geheel tegen de verwachting in de laatste Australian Open en veroverde daarmee zijn eenentwintigste Grand Slam titel.
Na twee sets achterstand draaide Nadal de wedstrijd naar zijn hand en wist hij Medvedev te verslaan, die er nu overigens al uit ligt bij Roland Garros. Met de winst in Australië heeft hij één Grand Slam meer dan zijn grote concurrenten Federer en Djokovic.

Kan Djokovic Nadal inhalen?

Laatstgenoemde deed overigens niet mee. Hij werd Australië uitgezet omdat hij zich niet tegen Covid had laten vaccineren. Djokovic zal erop gebrand zijn om vanavond de wedstrijd tegen Nadal te winnen en wil doorstromen naar de volgende ronde, op weg naar die eenentwintigste Grand Slam titel.
Een andere opvallende naam van iemand die nog in de run is voor het toernooi is Marin Cilic. Geheel onverwacht mepte hij Medvedev eruit. Ook Tsitsipas is al gestrand. Vanavond is het dus tijd voor een droompartij, maar wie gaat er winnen?

Populair Nieuws