Waar ter wereld kun je naar een Star Wars pretpark?

Article
zondag, 12 mei 2024 om 11:00
De overname van Star Wars door Disney is iets waar sommige fans nog steeds niet overheen zijn. Maar wat wel leuk is, is dat je in Disney-parken nu zo de Galaxy far, far away in kunt lopen. In welke pretparken kan dat eigenlijk allemaal?

Californië

In de Verenigde Staten zijn er twee locaties waarop je Galaxy’s Edge kunt bezoeken. Beide zijn onderdeel van een groter Disney-park. In Anaheim, Californië, vind je het Star Wars-pretpark in Disneyland.
Galaxy’s Edge speelt zich af op de planeet Batuu. Die is verzonnen voor het pretpark, maar duikt tegenwoordig ook af en toe op in andere Star Wars-verhalen. Batuu is een beetje een hotspot in het Star Wars-universum, dus er lopen allerlei bekende personages rond.
Ook zijn er natuurlijk de nodige attracties. Je kunt bijvoorbeeld een ritje maken in de Millennium Falcon, of de Resistance een helpende hand bieden. Er zijn ook verschillende locaties om een Star Wars-achtig hapje of drankje te doen. Verder kun je je eigen lightsaber of droid bouwen.

Florida

Een andere locatie, die vanuit Europa iets dichterbij huis is, is in Florida. Daar vind je Galaxy’s Edge in Disney World, in Orlando. Als je hele dagje uit alleen uit Galaxy’s Edge bestaat, hoef je je niet al te druk te maken over of je naar Californië of Florida gaat. Het Star Wars-gedeelte van beide parken is namelijk nagenoeg hetzelfde.
Het kan zijn dat sommige merchandise iets eerder beschikbaar is in het ene park ten opzichte van het andere park. Ook zijn de opties voor eten niet precies hetzelfde. Maar de attracties en de lay-out zijn identiek.
Een voordeel bij een bezoek aan het park in Florida is wel dat Disney World aanzienlijk groter is dat Disneyland. Als je niet alleen voor Star Wars komt, is er dus meer te doen in Orlando dan in Anaheim. Ook het nabijgelegen Universal-pretpark (met een Harry Potter-gedeelte) is volgens veel bezoekers beter dan de Californische tegenhanger.

Komt Galaxy’s Edge ook naar Europa?

Toen Galaxy’s Edge voor het eerst werd aangekondigd, waren er plannen om ook een versie toe te voegen aan Disneyland Parijs. Daar is al in geen tijden meer iets over gezegd door Disney. Het ziet er nu naar uit dat Europese fans domweg pech hebben.
Volgens Jim Shull, die in de afgelopen decennia aan verschillende Disney-attracties heeft gewerkt, is het plan om een kleine Galaxy’s Edge in Parijs te maken stilletjes geannuleerd. Een klein Star Wars-hoekje dat er al wel is, met bijvoorbeeld Star Tours, blijft waarschijnlijk bestaan.

Populair Nieuws