PlayStation’s Studio in Londen werkt aan online PS5 game

News
vrijdag, 28 januari 2022 om 10:00
playstation 5f1603819462
PlayStation’s Studio in Londen werkt aan een nieuwe online PS5-game. In de vacature voor de studio zijn er een paar kleine details vrijgegeven over de aankomende game.
PlayStation’s studio in Londen werkt aan een nieuwe online game voor de PlayStation 5. Dit nieuws is bekendgemaakt door een tweet van de studio. In de tweet kondigt het bedrijf aan dat er nieuwe mensen gezocht worden voor een aankomende PS5-game.
Er worden verder geen details vrijgegeven over de game, dus het is nog onduidelijk wat de online game precies zal zijn. Er staan daarentegen vacatures over in die betrekking hebben op kunst, design en productie, wat suggereert dat de game zich nog in een vroege productiefase bevindt. Verder zijn er in de functiebeschrijvingen nog een paar details te vinden. De vacature van de ontwerper op hoofdniveau vraag namelijk om iemand die ervaring heeft met het ontwerpen van kaarten voor co-op gameplay en die ervaring heeft met GaaS- of lopende games.
De live ops system designer zal verantwoordelijk zijn dat de game het publiek lange tijd laat spelen en daardoor zorgt voor het genereren van inkomsten. Spelers moeten echt waarde krijgen voor hun geld.

Mogelijk niet voor de PSVR 2

Hierdoor lijkt het goed mogelijk dat het een online multiplayer-game zal zijn. Er is daarentegen geen sprake van VR, dus het ziet er niet naar uit dat dit een game voor de PSVR 2 zal zijn. De studio in London staat vooral bekend om haar werk aan games als SingStar en Blood and Truth, waarbij respectievelijk de microfoon en VR-randapparatuur werden gebruikt.