FIFA en Football Manager samengesmolten - Meer dan een ronde bal

  Het is de natte droom van bijna iedereen die een voorliefde heeft voor voetbalgames: FIFA en Football Manager samensmelten. Ook hier op de redactie beginnen we al te watertanden bij het idee! Dit zijn vijf elementen uit FIFA en Football Manager die samen de beste voetbalgame ooit zullen maken!

  5. Jeugdteams

  Spelers continu wedstrijden laten spelen in de onder 23, onder 21, of onder 19? Dat kan in Football Manager! Zo kun je jouw wonderkids op een goede manier laten ontwikkelen en kennis laten maken met het systeem dat jij speelt met het eerste team.

  Helaas is FIFA één van de voetbalgames waar dit nog niet is uitgevonden, maar wel kun je met de game van EA Sports nieuwe jeugd scouten. Hoe fantastisch zou het zijn als dit samengesmolten zou worden? Het onder hoede hebben van je eigen jeugdteam. Dan zie je straks een talent dat jij vanaf dag één hebt begeleid de internationale top bereiken, tof!

  4. Graphics

  Niemand haalt Football Manager in huis omdat mensen gecharmeerd zijn van de graphics. Nee, je koopt Football Manager omdat het gewoon een hele complete voetbalgame is. Wanneer jij een paar slechte resultaten haalt, dan voel je de druk dat je moet presteren. Het is een geweldige simulatiegame met de baan waar veel mensen van dromen!

  FIFA 18 daarentegen staat juist bekend om de prachtige, gedetailleerde graphics die het spel ieder jaar heeft. Dus stel je voor: de graphics van FIFA met de zeer gedetailleerde kijk op voetbal die SEGA ieder jaar uitbrengt met Football Manager. Het zou geweldig zijn.

  3. Transfersysteem

  In FIFA 17 was het allesbehalve uitdagend om een speler te transfereren. Met een beetje gouden pik in het transfercarrousel had je de gouden dribbels van Messi onder je hoede bij een club als Borussia Dortmund. Ook het onderhandelen was mega eentonig, maar in FIFA 18 hebben ze dit allemaal wat aangepast. Zo zijn er nu cutscenes met de desbetreffende speler die je wil kopen en kun je allerlei clausules toevoegen, maar helaas is dit nog lang niet zo uitgebreid als in Football Manager.

  Hier zijn de onderhandelingen met allerlei verschillende echte en sommige gegenereerde zaakwaarnemers namelijk killing. Een beetje vent haalt zijn neus op wanneer jij als gierige manager een koopje wil slaan op de transfermarkt, een realistische ervaring in de wereld van het voetbal. In Football Manager heb je ook veel meer clausules waar je als manager mee te maken krijgt. Het is geweldig uitgediept.

  Ook het transfersysteem met de managers is geweldig uitgediept. Na een paar slechte resultaten kunnen managers van welke club dan ook op straat gezet worden. Ook kunnen managers er voor kiezen om bij een lucratieve aanbieding de koffers te pakken en naar een andere club te gaan. Het zou vet zijn al zo'n systeem samen zou gaan met de gameplay van FIFA 18.

  2. Tactieken

  Dit is eigenlijk waar heel Football Manager om draait: tactieken. Dit is waar jij als manager op wordt afgerekend en op terug kan vallen. Slaagt je tactiek en heb je een plan of niet? Dit zijn de zaken die er toe doen en het gaat allemaal wat dieper dan bepalen of je met drie, vier of vijf verdedigers aan de aftrap verschijnt, zoals in FIFA.

  Je moet bij Football Manager instructies geven aan je spelers, bepalen hoe je aanvalt en verdedigt bij een corner, aangeven wie welke tegenstander kort moet dekken, aangeven welke tegenstander je op zijn verkeerde been moet drukken en nog veel, veel meer. Alles is geweldig uitgekiemd en die diepte mist momenteel in FIFA.

  1. Database

  Als je als fan van, laten we zeggen Ajax, het spel Football Manager opstart en je neemt een kijkje in de jeugdopleiding, dan kom je zelfs als diehard Ajacied een paar onbekende namen tegen. De database geeft het woord uitgebreid een nieuwe betekenis, al helemaal als je het vergelijkt met FIFA!

  Zo zijn er echte scheidsrechters, echte assistent managers, echte keepertrainers. Je kunt eigenlijk beter zeggen wat voor echte namen Football Manager niet in de game heeft zitten. FIFA heeft daarentegen alleen de echte namen van de managers, die overigens ook voor altijd de titel als manager mogen behouden. Zo zal er nooit een ontslag vallen in FIFA 18, alleen bij jezelf.

  De database van Football Manager is dus zeer uitgebreid. Moet je je voorstellen dat deze database in FIFA 18 te vinden is! FIFA en Football Manager samen zouden voetbalgames naar een ander niveau tillen!

  FIFA en Football Manager samen - Geweldig, niet?

  Een mix van de diepte van Football Manager en de graphics van FIFA 18. Ongetwijfeld zou het één van de beste voetbalgames ooit zijn, maar voor nu kunnen wij er alleen nog maar van dromen. Welke voetbalgames zou jij graag samen willen zien smelten? Laat het weten in de reacties hieronder!

  FIFA 18

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.