Wat vind jij van loot boxes? - XGN Doe Mee

Article
zaterdag, 18 november 2017 om 15:00
xgn google image
Het was een hectisch weekje voor Electronic Arts en dat komt niet alleen door de Star Wars Battlefront 2 release, maar is vooral te wijten aan de loot boxes rondom de game. De XGN Doe Mee is dan ook benieuwd naar jullie mening over de loot boxes. Welkom bij de XGN Doe Mee!
De laatste keer waren wij benieuwd naar jullie verwachtingen van een eventuele PlayStation 5. Ubisoft mede-oprichter Yves Guillemot denkt namelijk dat een PlayStation 5 en nieuwe Xbox binnen twee jaar werkelijkheid zijn. Jullie hadden een duidelijke mening, met sommigen die denken dat het nog wel even duurt voordat een PlayStation 5 onder je televisie staat en anderen die er van uitgaan dat de PC het overneemt. Deze keer geven wij het woord aan Sparxy:
Het is een punt wat Sparxy goed naar voren brengt: de volledige console vanaf het begin. Nu zal dat uiteindelijk lastig worden als een console toch een goede zes à zeven jaar mee moet gaan, waardoor upgrades onvermijdelijk lijken. Maar toch is het een puntje van waarheid: je koopt een product waar je, daar mag je vanuit gaan, op dat moment af is.
Maar goed, eventjes genoeg over een eventuele PlayStation 5. Sinds gisteren is Star Wars Battlefront 2 officieel uit en de game heeft nogal in ruw water gelegen afgelopen week. Zo was er het bericht dat EA de prijzen van de helden uit Battlefront 2 flink heeft aangepast met zelfs het tijdelijk uitschakelen van de micro-transactions als grootste Battlefront 2 nieuws van de week. Maar dat is niet het punt waar de Doe Mee in geïnteresseerd is, het is het principe van de loot boxes. Ook daar was veel nieuws over, met zelfs het bericht dat de Belgische kansspelcommissie naar de loot boxes in Battlefront 2 gaat kijken. Onze vraag is dan ook:

Wat vind jij van loot boxes?

2017 mag al bijna het jaar van de loot boxes worden genoemd, met enkele grote titels die digitale schatkisten hebben: Star Wars Battlefront 2 dus, Middle-earth: Shadow of War en Forza 7 heeft het ook. Maar wat vinden jullie ervan? Ben je een voorstander van het principe dat sommigen met echt geld bepaalde aspecten uit een game kunnen vrijspelen? Of vind je dat dit het plezier uit een game haalt?
Laat het ons weten in de reacties hieronder en vertel er ook even bij WAAROM jij dat van loot boxes vindt. Zien we jullie volgende week bij een nieuwe XGN Doe Mee. Een fijn weekend gewenst!