Wat verwacht jij van een eventuele PlayStation 5? - XGN Doe Mee

Een weekje geleden vroegen wij naar jullie bevindingen van Super Mario Odyssey. Nintendo’s nieuwste Mario-titel is nu een goede twee weken verkrijgbaar voor de Switch en wordt door velen omarmd en uitgeroepen tot één van de beste Mario-games. Wij zagen bijna alleen maar fenomenale reacties over Odyssey voorbijkomen en één van die reacties is van NickTheConsolist:

NickTheConsolist – Level 5

De beste Mario game naar mijn mening! Er is gewoon super veel te doen zowel tijdens de story als na de story. Overigens vind ik Cappy een briljante toevoeging! De story mode had ik jammer genoeg in 5 uur uitgespeeld, wat iets te kort is naar mijn mening. Het spel is ook niet al te moeilijk, maar dat geldt alleen tijdens de story mode. De Power Moons zitten erg goed verstopt en er zijn er veel van te verzamelen zodat je niet al te snel klaar bent met het snel. Kostuums vind ik ook een erg toffe toevoeging! Naast alles speelt Super Mario Odyssey heel erg fijn! Het spel is het zeker waard!

En daar zegt NickTheConsolist iets wat meer van jullie naar voren brachten: de game is niet moeilijk. Het verhaal is met relatief weinig moeite zo te voltooien, aangezien je ‘maar’ rond de 130 maantjes hoeft te verzamelen om Bowser te confronteren. Met een totaal van rond de 830 ben je nog wel even zoet als je die grote hagedis hebt verslagen. Nintendo lijkt dit bewust te doen: meerdere mensen kunnen de game makkelijk en snel uitspelen, maar hem echt voltooien vergt enige toewijding als Mario-speler.

Goed, eventjes genoeg over Mario. De Doe Mee kan het natuurlijk gaan hebben over de nieuwe Call of Duty, die zich na World of War uit 2008 (?!) eindelijk weer afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar er kwam een interessante quote voorbij afgelopen week van Yves Guillemot, één van de oprichters van Ubisoft. Hij denkt dat een PlayStation 5 en nieuwe Xbox console over twee jaar al werkelijkheid kunnen zijn. Onze vraag dan ook:

Wat verwacht jij van een eventuele PlayStation 5?

Het is natuurlijk allemaal speculatie, aangezien het nog geeneens duidelijk is of Sony wel een nieuwe PlayStation-console wil lanceren. Misschien doen Sony en Microsoft een beetje hetzelfde als de PC-eigenaren en updaten ze de PlayStation 4 en Xbox One om de zoveel tijd. Toch levert die uitspraak een mooie discussie op. Dus wat verwacht jij van een eventuele PlayStation 5? Is VR dan helemaal geïntegreerd bij de console of speelt het geen rol meer?

Laat ons weten in de reacties hieronder wat jij van een eventuele PlayStation 5 verwacht en vertel daar ook even bij WAAROM jij dat verwacht. Zien we jullie volgende week bij een nieuwe XGN Doe Mee. Een fijn weekend gewenst!