Vijf Wired Productions games die naar de PS5 en Xbox series X komen

Article
zondag, 06 maart 2022 om 11:00
martha is deadf1644575630
Om een beter beeld te scheppen over wat je dit jaar kunt verwachten van Wired Productions geven we je vijf games die zij dit jaar naar de next-gen consoles zullen brengen.
Een nieuw jaar biedt nieuwe mogelijkheden. Het is de perfecte tijd om alvast te bedenken wat je wilt gaan doen of bereiken. Er staan nieuwe consoles, hardware maar ook nieuwe titels op de planning. Dit jaar zal de focus nog meer op de PlayStation 5 en Xbox Series X worden gelegd. Misschien krijgt jouw favoriete game dit jaar wel een remaster, of wordt eindelijk die titel gereleased waar je al zo lang op wachtte. Om je alvast een beetje op gang te helpen zijn dit vijf games die je van Wired Productions kunt verwachten op de PlayStation 5 en Xbox Series X.

Martha is Dead

In Martha is Dead volg je het verhaal van Martha, of beter gezegd haar dood, in het Italië van 1944. In het verhaal speel je Giulia, de tweelingzus van Martha en de jonge dochter van een Duitse soldaat. Na de moord op haar tweelingzus heeft Giulia in haar eentje om moeten gaan met de trauma’s en het verlies van de moord op haar zus.
In een zoektocht naar de waarheid te vinden wordt ze geconfronteerd met haar verdriet. In een verhaal vol mysterieuze folklore en extreme situaties wordt er ingespeeld op de psychische problemen die de hoofdrolspeelster heeft. Zo kan je bijvoorbeeld situaties van vroeger naspelen in een poppentheater om je onderdrukte herinneringen van vroeger weer terug te vinden. De game klinkt met z’n Italiaanse landschap en psychologische zoektocht als een kanshebber om veel indruk te maken.

Tin Hearts

Achter elke grote uitvinding schuilt een magisch verhaal. In deze narratieve puzzelgame duik je in het verhaal van een tinnen mannetje. Je kruipt in de huid van een naamloze geest die tinnen mannetjes door verschillende puzzels en situaties heen moet leiden. Terwijl je je meer verdiept in het verhaal zal je connectie met de omgeving versterken. Hoe meer je uitvindt, des te meer je kunt besturen in het huis.
In dit verhaal vol zelfontdekking leer je beter begrijpen hoe belangrijk de balans tussen eigen ambities en de lasten van het leven wel niet is.
Deze sprookjesachtige Victoriaanse wereld is trouwens het eerste project waar Rogue Sun aan meewerkt. Rogue Sun is een video game ontwikkelaar in Engeland waarbij met zo’n veertien man gewerkt wordt. Nu klinkt het misschien als een nieuw klein bedrijfje, maar de mensen bij Rogue Sun hebben al een hoop ervaring opgedaan. Veel van de mensen bij Rogue Sun hebben namelijk eerder gewerkt bij Lionhead Studios, bekend van de Fable games.

Deliver Us The Moon

Een Sci-Fi thriller die zich afspeelt in de nabije toekomst. De natuurlijke grondstoffen van de aarde zijn helemaal uitgeput en er heerst een ware energiecrisis. Er wordt besloten om buiten de planeet te kijken naar een andere vorm van stroom en dit lukt, op de maan. Op een dag valt alle communicatie tussen de maan en de aarde weg. Jaren later stap je in de schoenen van de laatste astronaut met als taak, uitzoeken wat er gebeurd is.
De game komt van eigen bodem en is ontwikkeld door KeokeN Interactive. De game kwam oorspronkelijk uit op 28 september 2018, maar zal binnenkort beschikbaar worden voor de nieuwere consoles. Er is gewerkt aan optimalisatie voor de next gen consoles en eigenaren van de oudere consoles krijgen een gratis upgrade.

The Last Worker

In een borderlands-esque artstyle gemixt met de speelstijl van Portal volg je in The Last Worker het verhaal van Kurt. Kurt is de laatste menselijke medewerker in een fulfilment center in stad Manhattan. In een samenleving waar robots een veel grotere rol zijn gaan spelen loop je rond.
Je baan in het fulfilment center heeft langzaam je leven over genomen, je bent de liefde van je leven erdoor verloren en leeft en woont de afgelopen 25 jaar op je werkplek. Op een dag wordt er contact opgenomen door activisten die tegen een samenleving met robotwerkers zijn. Sluit je je aan bij de strijd tegen het corporate beleid of blijf je trouw aan de baan die je in 25 jaar hebt?
Deze first person game draait om immersie en geeft je gebaseerd op je keuzes dan ook compleet verschillende speelstijlen. Zo zal je bij de activisten meer focussen op stealth gameplay en hoef je bij de kant van het bedrijf niet te voorzichtig te zijn.

Lumote: The Mastermote Chronicles

In Lumote: The mastermote Chronicles duik je in het leven van bioluminescentie, het uitstralen van licht door organismen. Combineer kleine wezens, felle neon kleuren en een grote wereld aan puzzels en je krijgt de wereld van Lumote. De game ziet er grafisch erg aantrekkelijk uit en is gemaakt om de speler echt na te laten denken. Door controle te nemen over verschillende ‘Motes’ kun je puzzels oplossen op verschillende manieren.
De game zelf origineert uit een Halloween game idee. In Lumote: The mastermote Chronicles duik je dan ook in een omgeving die open staat voor interpretatie. De game geeft je de keuze om casual de puzzels op te lossen maar staat ook open voor meer diepgang. Mocht je nou opzoek zijn naar een diepere betekenis achter het spel zijn er overal om je heen hints die je daarbij kunnen helpen. De game neemt je met z’n neon kleuren en trance-achtige soundtracks mee in een mysterieuze maar kalmerende omgeving.
  • Bekijk hier de trailer voor Lumote: The Mastermote Chronicles!

Populair Nieuws