Dit zijn de gratis top 10 beste games op PC!

Article
zondag, 06 maart 2022 om 13:00
pexels anete lusina 4792724f1644570592
Free to play is een term die we al langer kennen, maar deze heeft door de jaren toch wat verandering gehad in betekenis. Een echte gratis game is een game waar je geen geld in hoeft te steken om aan de top van ranglijst te komen, of het genot mag hebben van de game spelen zonder uren te wachten. Lees hier onze top 10 games waar je geen cent voor hoeft neer te tellen!

10. Warframe

Voor 3rd person shooter fans is Warframe de perfecte ruimte setting om te rennen, schieten en door vijandige aliens heen te slashen. Warframe is een unieke multiplayer shooter/slasher die zich afspeelt in de ruimte, je kan je eigen schip en karakter bouwen zoals jij dat graag wilt!
Wat Warframe zo uniek maakt is haar combat en level design, de combat is namelijk gericht op momentum en soepele beweging, hoe sneller je door het level sprint des te moeilijker voor de aliens of robots om jou te raken. Je zult vele loot rijke dozen en of vijanden vinden en slopen in deze game daar valt niet over te twisten.
Het level design is uniek in het feit dat het werkt op een level based instance die gegenereerd wordt als je een missie start. Zo kan het soms voelen alsof je een level al eens eerder hebt gespeeld maar dan kom je toch voor een verrassing te staan als je een hoek omloopt en dat er dan totaal iets anders staat dan in een vorige missie.
De game oogt nog steeds prachtig. Na dat deze uit kwam in 2013 is ze mooi gehouden door constante updates en upgrades. Het rond zweven door de ruimte is nog nooit zo oogverblindend mooi geweest, en al zeker niet gratis!
lotusiconf1644571122

9. RuneScape

Dit is natuurlijk een klassieker. Iedere gamer heeft wel een van RuneScape gehoord, zo niet dan vast wel de muziek of grapjes die over de game gaan.
RuneScape is niet voor niets zo bekend, het heeft een leuke wereld, vrij simpele gameplay, een grafisch sterke art stijl en is makkelijk te begrijpen. Sinds kort is er nu ook een HD resolutie make-over voor de game, deze is gemaakt door fans en laat de game schitteren als nooit tevoren. Binnenkort komt er misschien vanuit JageX zelf ook nog een hogere resolutie versie van RuneScape maar voor nu doen we het met de geweldige fan mod.
De game heeft ook nog eens een mobiele versie, zo kan je overal en nergens even lekker wat levels bijverdienen door te vissen of kampvuurtjes te maken.
Heb jij al eens eerder een skill level 99 gehaald? Zo ja dan snap je waarom RuneScape zo’n verslavende werking kan hebben, van haar leuke raids en simpele combat tot het verkopen van je hele inventaris op de straten van het Grand Exchange plein.
Of je nu houd van de simpele gameplay, de missies ,muziek en art stijl of als je een echte verkoper bent is RuneScape het spelen zeker waard!
  • De game is beschikbaar op Steam maar ook op haar eigen site. Let wel op dat er verschillende versies van de game zijn!
screenshot 21f1644571821

8. Path of Exile

Voor fans van Isometric top-down games zoals Diablo, is Path of Exile een gratis genot. Met haar brede assortiment aan speelbare klassen en skills die je kunt verdienen, is Path of Exile een uit blinker in de top down looting games.
Van gewelddadige combat met lekkere brute geluids effecten tot de plings en plongs die je hoort als je nieuwe gems toevoegt aan je upgrade slotten, zit Path of Exile bomvol aan leuke missies, veel vijanden en het meest belangrijke LOOT!
Terwijl je de game speelt level je je karakter en kan je deze uitkitten met nieuwe wapens, kledij of upgrade materialen om jouw karakter te maken precies zoals jij dat wilt. Path of Exile bied veel vrijheid in haar aan pak van skill point besteding en gear opties. Daarnaast is het doen van missies in de game simpelweg leuk.
Je wandelt door map alleen of met vrienden en je zal daar hordes aan vijanden vernietigen!
Echter zijn de mening over het verhaal in het spel wat verdeeld. Dat verhaal is leuk, maar kan net zo goed weggelaten worden. De gameplay maakt Path of Exile al leuk genoeg!
De game ontvangt nog steeds updates tot op de dag vandaag. Best knap want PoE kwam origineel uit in oktober van 2013.
screenshot 22f1644572191

7. Counter-Strike: Global Offensive

De nog vrij recent gratis geworden CSGO is een genre bestempelende first person shooter game, het spel heeft al een grote fanbase van af de Source engine waar Valve natuurlijk vol trots achter staat. Wat CS:GO één van de beste en grootste PC shooters maakt is haar lage instapniveau. Deze is gekoppeld aan een hoog skill-plafond.
Er is dus veel ruimte om jezelf te verbeteren in deze immens accurate shooter. Om pro te worden in deze game heb je accuraatheid, gamekennis en mapkennis nodig om je vijanden door het hoofd te schieten.
“Run en Gun” wordt hem alleen in deze game niet. Met wapens zoals de one tap headshot AK-47 en de sniper, de AWP kan je maar beter gewend raken aan de regels van het spel. De regels luiden namelijk: als je beweegt vliegen de meeste van je kogels ver buiten je crosshair. Het is dus een flink lastig spel om onder controle te krijgen als je bijvoorbeeld vaak Call of Duty speelt.
Niet getreurd er zijn genoeg guides, tips en trucks online om zelf ook een echte e-sporter te worden. Wij raden je aan een voorbeeld te nemen aan Shroud die een gigantische carrière heeft gebouwd in streamen na dat hij aftrad als CSGO professional. Met snelle flicks en genoeg headshots zal jij vast ook de top van het score bord kunnen bereiken in deze populaire shooter.
  • Ook deze game is gratis te downloaden op Steam.
screenshot 23f1644572469

6. Brawlhalla

Brawlhalla is al heel wat jaren gratis te downloaden op PC, Playstation, Xbox en Nintendo systemen. Recent heeft ze ook de overstap gemaakt naar de mobiele markt. Dit neemt niet weg dat Brawlhalla op de PC nog steeds een meesterwerk is in 2-D combat.
Jaren lang zochten PC gamers een alternatief voor de geliefde games in het fighter genre zoals Super Smash Bros. Brawhalla kwam toen in 2017 met de eerste stap, precieze combat, leuke karakters en heerlijke maps om je vrienden of ranked tegenstanders van af te beuken.
Met een zeer actieve community is Brawlhalla een plezier om van te genieten alleen of met een duo partner in de 2V2 modus, je kan hier samen met een vriend het opnemen in de ranking lijst of alleen te werk gaan om daarmee je wel verdiende rang punten te scoren. Ook kan je natuurlijk je vrienden uitdagen om 1v1 te spelen, als ze dat durven natuurlijk.
De game heeft vele leuke cross-overs waaronder Rayman, StreetFighter, Teenage Mutant Ninja Turtles en nog veel meer die je allemaal kunt spelen!
  • De game kan je gratis downloaden op PC via Steam en je kan hem direct 1V1 of 2V2 spelen!
brawlhalla press kitf1645260570

5. DoTA 2

Defence of the ancients oftewel DoTA kwam origineel uit als een mod voor Warcraft 3, als mod was dit de eerste MoBA game die ooit het licht heeft gezien, en wat een licht was dat. De populaire modus werd al gauw één van de meest gespeelde ooit, dit deed Gabe Newell denken, zoiets moeten wij ook doen!
Al snel kocht hij met Valve het team achter de populaire modi, ze mochten toen werk starten aan Defence of the ancients 2 en kregen daar veel vrijheid in. Na 2 jaar beta testen leidde dat tot een razend populaire MoBA die officieel uit kwam in 2013 maar tot op het heden nog steeds in van de meest gespeelde is in het genre. Ook heeft Dota 2 nog steeds een geweldige E-sports community en ondersteuning. Zo heeft Valve zelf ook vaak wedstrijden. Deze hebben vaak grote prijzen die aantrekkelijk zijn voor teams om in de league te blijven. Je kan de online wedstrijden zelfs volgen in de lobby van de game, goeie integratie dus.
Daarnaast is de gameplay van DoTA natuurlijk gewoonweg geweldig, met als slogan volgens de spelers: Nothing is overpowerd if everything is overpowerd. Wat vrij vertaald naar: Als alles sterk is, is niks sterk. Wat natuurlijk leidt tot leuke woordwisselingen in de chat functie van de game. Als bonus kan je er ook vrij makkelijk Russisch leren.
In DoTA 2 vecht je het dus uit op de map om je ancient te beschermen en die van de tegenstander samen met je team te slopen! zo kan je aan de kant van de Radiant staan of aan dat van de Dire. Dit maakt in principe niet veel uit zolang je ancient maar heel blijft!
In DoTA 2 kan je ondertussen kiezen uit 122 heroes, er valt dus genoeg te spelen!
Ondertussen heeft DoTA ook haar eigen serie op netflix deze valt te vinden onder: Dota: Dragon’s Blood.
De game is gratis te downloaden via Steam.
dota 2 logof1644574161

4. Rocket League

Voor de auto- en voetballiefhebber is dit de gouden combi, racket gedreven auto’s in een arena met een veel te grote bal. Waar de populariteit van de game vandaan komt is een mysterie maar toch is het een feit dat Rocket League één van de meest populaire gratis games is. Voordat ze Free to play ging had Rocket League al jaren lang succes als spel en als E-sport!
Het idee is simpel, op de map zijn er 2 tot 6 auto’s die strijden om de bal in de ander zijn/haar doel te krijgen. Hoe je dit doet? Simpel! Knal je auto op een strategische wijze op de bal en hoop dat deze dan het doel in stuitert.
Ook deze game heeft een breed scala aan gamemodi. Zo heb je Rumble waar je af en toe auto superkrachten hebt die het voetballen wat moeilijker maken of juist makkelijker.
Je zou ook even een potje kunnen basket ballen? Ja basketballen! Hier zijn de goals in plaats van voetbal doelen, cirkels die in de lucht hangen en daar een bal in krijgen met een auto is lastiger dan je denkt!
Alleen zou je dat ook achterwege kunnen laten en een potje ijshockey kunnen doen door middel van de bal een hockey-puk te maken, zeer leuk voor een keer wat verandering.
Psyonix is recent over genomen door Epic Games, waar ze nu Rocket League gratis aanbiedt!
rocket league gratisf1595414567

3. Guild Wars 2

Voor Massive Multiplayer Online game fans was het een geweldige dag toen Guild Wars 2 uitkwam, maar misschien was het zelfs nog een betere dag toen Guild Wars 2 Free to play werd. Guild Wars 2 is één van de grootste MMO’s op het moment alleen overtroffen door World of Warcraft en Final Fantasy14 maar die zijn beide niet gratis, of tenminste niet helemaal.
Al hoewel je niet alles krijgt, wat je krijgt met een betaald Guild Wars 2 account, verkrijg je wel toegang tot de hele basis game voor 0 euro! De basisgame zit vol aan leuke missies, plekken om te ontdekken en geweldige wereld events of raids.
Wat Guild Wars 2 doet om zich te differentiëren van andere MMO’s is haar actieve combat en haar Player Personal story, dit wil zeggen dat elk van je karakters een andere achtergrond en of verhaal lijn kunnen hebben, die je zelf kan kiezen door keuzes te maken tijdens de main quest line. Ook heeft Guild Wars 2 een levende wereld die nog steeds ge-update word door middel van DLC pakketten zoals Heart of Thorns, Path of Fire en de End of Dragons. Daarnaast is er ook nog het Living World verhaal dat je af en toe ook gratis kan claimen, deze geeft je meer missies en meer verhalen uit de wereld van Tyria.
De game is nog steeds prachtig en word levend gehouden door een zeer actieve community, er zijn veel Guilds te vinden om je bij aan te sluiten en om samen mee te raiden!
gw2 logof1644575723

2. League Of Legends

Tja, wat moeten we hier nog over kwijt? De concurrent van DoTA 2, het almachtige League of Legends, de ongeslagen kampioen van Riot Games. Dit is de MoBA die iedereen kent, de wereld van Runeterra is uitgebreid en diep, het heeft een gehalte aan lore waar lorefans U tegen zeggen. De wereld is kleurrijk en zit vol met leuke, rare of enge karakters.
Op Summoners Rift vecht je het te“samen” uit met je vier team genoten, tegen vijf andere spelers die hun eigen Nexus proberen te beschermen en de jouwe proberen te vernietegen. League zit vol met leuke rollen om te spelen, zo kan je: tanken in de top lane, strijden om objectives in de jungle, het uit duelleren in de midlane of met zijn tweeën samen vechten in de botlane. Er zijn vele klassen die je kan spelen in verschillende rollen en er zijn vele ranks en spelers om te overwinnen. League of Legends heeft al 158 champions op het moment van schrijven, maar daar zullen vast en zeker nog meer bij komen!
Naast de hoofd Summoners Rift gamemode heb je ook nog vele andere gamemodes om te proberen, zo heb je bijvoorbeeld ARAM (All Random All Mid) in deze modus krijg je een willekeurig karakter en word je met zijn allen in één lane gezet om het uit te vechten, zeer leuk en zeer hectisch! Er zijn nog meer gamemodi maar deze werken op een roulerend schema.
Daarnaast zijn er missies die je helpen om je battlepass te doorlopen, hiervan krijg je een breed assortiment aan beloningen waarmee je skins kan verkrijgen in het crafting-menu. Zelfs als je nog nooit een cent gespendeerd hebt aan Riot kan je hier gratis skins halen.
Al wil je nog dieper duiken in de wereld van Runterra is daar genoeg kans voor zo heb je nog een paar games die zich er ook af spelen zoals: Legends of Runeterra, The Ruined King, HexTech Mayhem en nog meer! Ook is er een serie die spectaculair goed ontvangen is op Netflix geheten Arcane.
screenshot 29f1644576254

1. Fortnite

Ja ja, wat een verrassing Fortnite op #1. Dat Fortnite populaire is valt niet te ontkennen, dat er wat kritiek op de game is, is geen nieuws maar dat de game goed is, is zeker.
De game zit tot de nok toe vol met content. Toen Fortnite haar eerste battlepass uitbracht ging er een grote schok door het gaming-landschap. Iedereen heeft nu haar eigen vorm van pass of beloningssysteem voor het spelen van hun games. Fortnite was toch de eerste die dit systeem zo succesvol wist te brengen.
Naast een uitstekende marketingstrategie heeft Fortnite één van de beste game modus, de Battle Royaal. Geen dag ontgaat zonder het woord Battle Royaal te horen tegenwoordig. Deze trend heeft even geduurd binnen het gaming-landschap, maar Fortnite wist toch aan de top van het genre te blijven, ondanks dat elke grote studio hun eigen twist bracht op de battle royaal.
Hoe ze aan de top bleef is geen geheim, de gameplay is spectaculair leuk, bouwen en schieten tegen 99 andere spelers op een kleurrijke map, dit is natuurlijk een super concept. Dit concept heeft Epic games toch mooi gebruikt. Of het andere game modi zijn of een nieuwe map, alles in Fortnite is het spelen waard. Bij het afknallen van je tegenstanders kun je ook nog eens leuke dansjes doen of je tegenstander op stang jagen door ze uit te lachen met grappige emotes.
Fortnite blijft vernieuwen met of nieuwe gameplay aspecten of coole crossovers zoals bijvoorbeeld die met Spider-Man of die met Thanos van het MCU, of denk aan toen VI uit League Of Legends er ook ineens was.
Fortnite is niet alleen populair bij jongeren maar ook bij de oudere generatie gamers, dit komt omdat het spel zo toegankelijk is en te begrijpen voor iedereen. Ook is het makkelijk je vrienden uit te nodigen en een squad te vormen. Misschien is het juist één van de dingen die Fornite zo razend populair maakt het feit dat de potjes niet al te lang hoeven te duren, en al ga je voor het einde van de game dood kan je zo met je vrienden weer een nieuwe match in springen!
12br delay social news header 02 1920x1080 119208936f1644577190

Dit zijn de top 10 beste gratis games op PC!

Is er een game die we gemist hebben die echt wel op deze lijst hoort te staan? Laat het ons dan even weten. Geniet ondertussen alvast van deze gratis pareltjes, wij duiken ondertussen weer verder de battlebus in, om te droppen bij moisty mire hopelijk zien we jullie daar!