Wat worden de gratis PS Plus games van maart 2022?

Article
zaterdag, 12 februari 2022 om 9:00
ps plus ps5f1631005854
Na een prima januari en een wat teleurstellend februari weten PS Plus abonnees: het kan alle kanten op met de nieuwe games voor PS Plus. Met Dirt 5, Persona 5 Strikers en Deep Rock Galactic in januari en UFC 4, Planet Coaster en Tiny Tina is in ieder geval duidelijk: de PS plus games zijn bijzonder divers en daarmee voor ieder wat wils..
Wij kijken alvast vooruit naar wat Sony mogelijk voor ons in petto heeft voor de komende maand. Wat weten we in ieder geval zeker? Net als elke maand mogen we in ieder geval één PS5 en twee PS4 games verwachten.
Maar, dat is niet het enige dat we weten. Maart 2022 staat in het teken van de release van één van de populairste en succesvolste games aller tijden: GTA V voor PS5 en Xbox Series S|X. GTA V gaat -uiteraard- gepaard met GTA Online, wat voor Rockstar misschien nog wel belangrijker is dan GTA V zelf. Sony heeft bekend gemaakt dat GTA Online op 15 maart zal verschijnen en de eerste drie maanden gratis te claimen zal zijn. GTA Online zal PS Plus nodig hebben om te spelen. Onduidelijk is nog of Sony GTA Online zal meetellen als één van de drie PS Plus games voor de maand maart. We hopen het niet, maar gezien de fratsen rond de Gearbox games GodFall en Tiny Tina afgelopen maanden, durven we onze handen daarvoor niet in het vuur te steken. Voor nu gaan we er vanuit dat we drie PS Plus games mogen ontvangen náást GTA Online.

Chernobylite

Voor de eerste mogelijke PS Plus game gaan we naar Chrenobyl in de Oekraïne. Deze plaats staat voor altijd in het collectieve geheugen gegrift als een van de grootste nucleaire rampen in de geschiedenis. Juist op deze plek is Chernobylite gesitueerd. De survivalgame kwam vorig jaar uit voor PS4 en krijgt in april een PS5 release. De game werd vrij goed ontvangen, maar heeft nooit echt voeten aan de grond weten te krijgen. Met een re-release op PS Plus en een maand later een PS5 release kan Chrenobylite een verdiende tweede kans bemachtigen.

MudRunner

Maart is natuurlijk de maand van Gran Turismo 7. Begin maart verschijnt de gestileerde simracer waarin de mooiste raceouto's staan te blinken op het circuit. Mudrunner is eigenlijk in alles het tegenovergestelde van Gran Turismo. Modder, waterplassen, regen, alles kom je tegen. Als bestuurder is het niet eens zozeer je doel om zo snel mogelijk te arriveren, ALS je maar arriveert. Dat is al lastig genoeg, met al dat geglibber en geglij met je vrachtwagen.
Het doel is om boomstammen op te halen, te vervoeren en af te leveren. Hoe, dat is aan jou, maar je kan rekening houden met een flink gevecht tegen de omstandigheden. Mudrunner is een game die nog niet door heel veel spelers gespeeld zal zijn, kent diverse uitbreidingspakketten en een vervolg in Snowrunner en is daarmee een uitstekende kandidaat voor PS Plus. Wij denken dat dat in maart het geval zou kunnen zijn.

Indiegame: Owlboy

Voor onze derde game gaan we op de indie-tour. Owlboy is een gevierde indiegame die al in 2018 door onze Luuc werd gereviewed en daarbij een prachtige 9 kreeg gescoord. Owlboy is een 2D platformer die oude tijden doet herleven met prachtige pixelart graphics en een verhaal dat je tussen de acht en tien uur zal boeien. We hopen van harte dat we Owlboy binnenkort op PS Plus mogen verwelkomen zodat een nog grotere groep spelers de game mogen (her)ontdekken.

De gratis PS Plus games voor maart 2022

Dit zijn onze verwachtingen voor de lineup van PS Plus voor maart 2022. We hoeven gelukkig niet heel lang te wachten totdat Sony de line-up echt prijsgeeft, februari is immers een korte maand en 1 maart valt er g gunstig, namelijk op een dinsdag. Sony zal daarom naar verwachting de PS Plus lineup voor maart 2022 op 23 februari wereldkundig maken, waarna de games al op dinsdag 1 maart daadwerkelijk beschikbaar komen.
Tot die tijd kunnen we de gratis games van februari nog claimen:
  • EA Sports UFC 4
  • Planet Coaster: Console Edition
  • Tiny Tina's Assault on Dragon Keep: A Wonderlands One-shot Adventure
Iedere maand worden er nieuwe games toegevoegd die gratis te downloaden zijn voor PS Plus abonnees. De games worden niet van de gebruiker zelf, maar blijven wel speelbaar zolang je het PS Plus abonnement hebt. Vergeet dus niet om alle games te claimen, ook als je nog geen PS5 hebt weten te bemachtigen.