Vijf western clichés die perfect passen in Red Dead Online

  Spelers kunnen in Red Dead Online al op veel manieren hun eigen western verhaal beleven. Deze vijf western clichés kunnen de online wereld alleen nog dat beetje extra authentiek maken.

  Duel in de hoofdstraat

  Misschien wel het eerste waar de meeste mensen aan denken als het gaat om westerns zijn natuurlijk duels. Twee mannen of vrouwen die hun leven op het spel zetten om hun eer of rijkdom te beschermen. Het eeuwenlange wachten op de klok die het nieuwe uur aangeeft en de dodelijke knal die daarop volgt. Eén persoon verlaat het duel levend.

  Duels zouden ook perfect passen in Red Dead Online. Zo zou je andere speler kunnen uitdagen of kunnen duelleren tegen NPC’s in Free Roam Events. Is er iemand die jou constant lastig valt, dan is een duel de ideale manier om wraak te nemen. Ben je uiteindelijk degene die het loodje legt tijdens een duel, dan is gelukkig wel iets minder permanent dan in het echt.

  Bezoekje brengen aan danseressen

  Toen GTA Online lanceerde was er een plek die meteen veel werd bezocht door spelers: de stripclub. Het is mogelijk om rond te hangen rond het podium waar een show wordt gegeven en waar je je dollarbiljetten kan laten regenen, of je kan een danseres vragen voor een privé-voorstelling. Het is geen raadsel waarom er zoveel auto’s geparkeerd staan voor de club.

  Een soortgelijke establishment is er nog niet in Red Dead Online. Toch is er wel een soort club die perfect zou passen in de setting. Stripclubs bestonden namelijk nog niet in die tijd, maar wel theaters waar er gedanst werd door vrouwen. En dan hebben we het niet over line dancing. Er werd misschien niet topless rondgelopen, maar het tonen van ondergoed was in het Wilde Westen net zo ondeugend.

  Goud zoeken in de rivier

  De hele reden waarom er halverwege de 19de eeuw een hele volksverhuizing plaatsvond in de Verenigde Staten, was door de ontdekking van goud. Vele dorpen en stadjes in het Wilde Westen zijn ontstaan omdat er in de buurt gezocht werd naar goud en de ondernemers een plek nodig hadden om te slapen. En om hun geld uit te geven natuurlijk.

  Red Dead Online speelt zich alweer een paar decennia na de grote Gold Rush af, maar dat betekent niet dat er geen goud te vinden is in de rivieren. Sterker nog, zelfs tegenwoordig kan je nog het waardevolle edelmetaal vinden. En aangezien goud een belangrijke resource is in Red Dead Online, zou het een perfecte minigame kunnen zijn om je te kunnen vermaken en je voorraad Gold Bars aan te vullen.

  Omgaan met indianen

  In veel westerns zijn indianen de grote vijand, die door de revolverheld in een handomdraai worden omgelegd. Ten tijde van Red Dead Online zijn de natives allang geen dreiging meer. De weinige stammen die nog bestaan zijn gestopt in reservaten, waar ze moeten leven van het stukje natuur dat ze is ‘gegeven’ door de Amerikaanse overheid.

  Toevallig zit er in de wereld van Red Dead Online zo’n reservaat. In de campagne van Red Dead Redemption 2 kan je er zelfs naar toe gaan. Nu snappen we heel goed dat er geen bloedstollende gevechten met indianen zullen zijn, maar er zijn andere manieren om de natives te gebruiken. Zo is het een idee om Free Roam Events in de wereld te implementeren om de juist indianen te helpen of met ze te handelen als Trader.

  Banken overvallen

  We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar we willen dolgraag een bank beroven in Red Dead Online. In tegenhanger GTA Online zijn het zelfs de meest uitgebreide en interessante missies, waardoor het een nog groter gemis is om ze niet in het Wilde Westen te zien.

  Met het beroven van banken bedoelen we daarnaast ook andere overvallen. Postkantoren, winkels en treinen zitten over het algemeen ook volgeladen met dollars die erom vragen om gestolen te worden. Wij kunnen er niet op wachten totdat Rockstar deze mogelijkheid in de game plaatst door middel van een update.

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.