Vijf toffe Sierd de Vos FIFA 20 uitspraken

Article
zondag, 06 oktober 2019 om 9:00
xgn google image
Menig voetballiefhebber kan sinds kort genieten van de nieuwste voetbalgame van EA Sports, want FIFA 20 ligt vanaf 27 september in de schappen. Een van de grootste veranderingen ten opzichte van voorgaande edities is het commentaar. Sierd de Vos en Jeroen Grueter nemen het stokje namelijk over van Evert ten Napel en Youri Mulder. In dit artikel vinden jullie vijf toffe uitspraken van Sierd de Vos in FIFA 20.
Grueter is een rustige commentator, die veel wedstrijden van het Nederland elftal op zich neemt. Sierd de Vos is eigenlijk het tegenovergestelde, want het voetbalenthousiasme spat er iedere seconde die hij commentaar geeft vanaf. Tijdens wedstrijden van bijvoorbeeld Barcelona gaat El Sierd helemaal los. Ook in de nieuwste game uit de FIFA-serie zitten weer een flink aantal pareltjes van de kenner van het Spaanse voetbal. Lees onze FIFA 20 review om erachter te komen wat we van de game vinden.

5. Op de brommer

We trappen deze lijst met de beste Sierd de Vos FIFA 20 uitspraken af met een uitspraak over snelle buitenspelers. Wanneer Mbappé verdedigers van welke topclub dan ook te kijk zet, als hij er simpelweg op snelheid langs gaat, wordt El Sierd helemaal gek. Een brommer is er niets bij en dat laat De Vos weten ook. Hij zegt: “Het lijkt wel of ie op de brommer zit”, waarna hij enkele seconden brommergeluiden maakt.
Wij denken dat Sierd stiekem heeft afgeluisterd bij onze redactie, want tijdens de potjes FIFA 19 in de pauze werd de uitspraak vaak over en weer geschreeuwd.
fifa 20 3f1595431704

4. Rakitic, BOEM!

Sierd de Vos staat onder andere bekend om zijn brede kennis van Spanje en dat met name de restaurants in de verschillende steden. Gelukkig weet hij ook het nodige van het Spaanse voetbal en vooral El Clasico is voor El Sierd dé parel van het Spaanse voetbal. Tijdens een eerder gespeelde wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona ging hij uit zijn dak na een goal van Rakitic. DIt heeft hij in FIFA 20 nog eventjes dunnetjes overgedaan.
Wanneer Rakitic de bal tegen de touwen pegelt gaat De Vos los. Hij begint de naam van de Kroatische spelverdeler te scanderen en roept meerdere malen ‘koekoek’. Geweldig wanneer je zelf in de laatste minuut scoort, maar toch even wat minder wanneer je in de laatste minuut zelf een doelpunt moet incasseren.
fifa 20 havertzf1570184967

3. Eigen doelpunt

Een voetballer kan de held zijn van je club, maar een wedstrijd kan ook in een regelrechte ramp veranderen wanneer je een bal achter je eigen keeper schiet. Van held naar schlemiel in luttele seconden en dan doet El Sierd er met zijn commentaar nog een schepje bovenop. Hij laat het natuurlijk niet ongehoord voorbij gaan als jij de wedstrijd in je nadeel beslist.
Sierd zegt dan namelijk: “Die speler baalt als een hele doe-het-zelf-zaak met stekkers.” Lekker overdreven, maar dat is waarom Sierd de Vos een van de meest originele en spraakmakende commentatoren van Nederland is.
fifa 20 sanchezf1570185189

2. Het spreekwoordelijke bos

Kappen naar links, een geweldige truc en je tegenstanders loopt zo de verkeerde kant op. Wat een heerlijk gevoel is dat in FIFA 20 wanneer jij zo één op één op de keeper afloopt en de bal in de winkelhaak rost. Het commentaar van Sierd zorgt er vervolgens voor dat je de aftrap van de tegenstander met een nog beter gevoel op je af laat komen.
Sierd hangt namelijk een heel verhaal op over bomen en het bos. Hij zegt: “Die verdediger wordt het bos ingestuurd, spreekwoordelijk dan he, want er mogen natuurlijk geen bomen op het veld.” De grap van de kenner van het Spaanse voetbal is niet origineel, maar dat maakt het zeker niet minder leuk. Vandaar dat het een van de beste Sierd de Vos FIFA 20 uitspraken is.
fifa 20 trucf1570185255

1. Circus koekoek

Scoren, trucjes doen en de winst binnenslepen; dat zijn de leuke dingen in FIFA 20. Dit heeft El Sierd ook door, want bij iedere toffe actie gaat hij door het lint. Vrije alle grappige uitspraken van De Vos in het echt, zijn dit jaar ook terug te vinden in FIFA 20. Wanneer je een speler met een trucje voorbij speelt, gaat hij los.
“Mooi trucje zeg, circus koekoek”, schreeuwt Sierd vol enthousiasme. Wij hebben nog altijd geen idee waar hij dit circus vandaan haalt, maar we weten wel dat het een van de leukste uitspraken van de voetbalcommentator is. Het leukste aan Sierd de Vos als commentator in FIFA 20 is dan ook zijn enthousiasme. Ieder moment wordt vol passie beleefd, waardoor je het idee hebt dat je naar een echte voetbalwedstrijd zit te kijken.

Toffe Sierd de Vos FIFA 20 uitspraken

Uiteraard hebben wij nog niet alle uitspraken van El Sierd gehoord. Hij heeft naar eigen zeggen meer dan zestien miljoen woorden in moeten spreken. Hebben jullie al een favoriete uitspraak? Laat het ons weten in de comments.