Mario cross over games - Mogelijk toffe mario combinaties

  Even geleden kwam Ubisoft met Mario + Rabbids: Kingdom Battle naar de Switch. Een avontuur die de knotsgekke Rabbids samen met Mario en zijn vrienden op pad stuurt. Wij bedachten welke Mario cross over games nog meer tof zouden zijn. En die hebben we voor jou op een rijtje gezet in dit overzicht.

  Mario leent zich voor behoorlijk wat genres en hij is niet altijd alleen in een game. Soms komen er karakters uit andere franchises een handje helpen. Denk aan Mario en Sonic games, waarbij de karakters elkaar op Olympisch niveau proberen te verslaan. In Super Smash Bros. gaan karakters uit allerlei franchises elkaar te lijf.

  Nu zijn dit niet echt cross-overs zoals Mario + Rabbids: Kingdom Battle dat is, maar die mogelijkheid is er zeker wel. Dus wij gingen op zoek naar karakters die een mogelijke match voor een Mario game zouden zijn.

  5. Animal Crossing

  Hebben we Mushroom Kingdom al eens vanaf de grond af aan opgebouwd? Volgens ons niet. En dus zou het wel eens tijd worden dat we hiermee aan de slag kunnen. Laten we zeggen in de stijl van Animal Crossing.

  Want hoe tof zou een game zijn, waarin je een eigen karakter zoals een Toad kunt maken die aan de slag gaat met een eigen stadje in Mushroom Kingdom. En dat Mario, Peach, Luigi en anderen dan voorbij komen om te buurten? Of dat Bowser steeds snode plannen heeft om je stadje om zeep te helpen?

  4. Splatoon

  Dat Mario games kleurrijk zijn, dat weten we wel. Maar wat nou als de bende inklings van Splatoon even langs zou komen om de hele tent onder te kliederen, is er werk aan de winkel. Het zou dan ook een erg leuke cross over zijn als je dan in de huid van Mario of Luigi moet kruipen om de verfrommel op te ruimen. Daarbij zou je dan meteen achter de schavuiten die de rommel gemaakt hebben aan moeten gaan.

  Mario vs. Splatoon zou ook meteen een leuke gelegenheid geven om samen te spelen in een co-op modus of zelfs versus in teams. Een team dat de tent onder moet verven en een team dat moet proberen op te ruimen.

  3. Sonic

  Mario en Sonic zijn van oorsprong niet elkaars beste vrienden. Sterker nog, het zijn de mascottes van twee bedrijven die ooit elkaars grootste rivalen waren. Het is dan ook al heel wat dat ze samen in een game rondom de Olympische Spelen zitten.

  Maar veel fans van beide karakters zouden het duo wel eens echt samen in actie willen zien. En dat is niet zo heel gek, gezien het allebei populaire karakters zijn. En het kan zomaar. Bowser en Dr. Eggman vullen elkaar prima aan en ook de werelden van Mario en Sonic kunnen soms best wel gecombineerd worden.

  2. Rayman

  Ubisoft heeft met Mario + Rabbids: Kingdom Battle echt bewezen een toffe cross over game neer te kunnen zetten. Maar waarom niet ook met Rayman aan de slag gaan? Het zou natuurlijk erg gaaf zijn als de Nintendo karakters ineens in de schilderachtige wereld van de Ubisoft held terechtkomen.

  De teensies zijn weer in de problemen, en datzelfde geldt voor de Toads. En dit keer zitten er meerdere daders achter die niet vies zijn van magie, namelijk The Magician uit de Rayman games en Kamek uit de Mario games. En dus is het aan Mario, Rayman, Luigi, Globox en alle anderen om de wereld te redden!

  1.Kirby

  Nintendo heeft zelf een heel aantal geschikte franchises in handen, waarvan Kirby misschien nog wel het beste aansluit op de Mario franchise. Hoe tof zou het zijn als Kirby en King Dedede in Mushroom Kingdom terecht komen? Wat voor krachten krijgt Kirby als hij een Bullet Bill verorbert of wat gebeurt er als hij een Blooper opeet?

  Het concept is net zo interessant als dat van Super Mario Odyssey, waarin Mario zijn vijanden over kan nemen. Alleen dan zou het dus betekenen dat je met Kirby en bijvoorbeeld Luigi met zijn spookzuiger zou spelen.

  Mario + Rabbids Kingdom Battle

  Verkijgbaar vanaf 29 august 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.