Tien interessante Dragon Ball facts - Wist jij dit al?

  De release van Dragon Ball Fighter Z ligt om de hoek en de franchise is in volle toeren. Vanwege de populariteit van Dragon Ball is dit het perfecte moment om tien interessante Dragon Ball facts op een rijtje te zetten. Wist jij al deze feiten al?

  10. Hoge scores

  Als eerste in onze lijst van Dragon Ball facts gaan we het hebben over de hoge scores. We bedoelen hiermee op IMDb. Op de populaire website bestaat namelijk de top 250 best beoordeelde tv-series. Zowel de originele Dragon Ball serie als Dragon Ball Z zijn op deze lijst te vinden!

  De originele Dragon Ball gaat over de avonturen van een jonge Goku en zijn zoektocht naar de zeven Dragon Balls. De serie introduceert ons op bekende personages als Bulma, Tien, Yamcha en Piccolo. De originele serie heeft een gemiddelde score van 8.5 en staat hiermee op plek 151 binnen de IMDb lijst.

  Het vervolg, Dragon Ball Z, wist het origineel voorbij te schieten. Dragon Ball Z gaat over een volwassen Goku, die ondertussen een zoon heeft, genaamd Gohan. Door de serie heen komen verschillende iconische slechteriken voorbij, zoals Vegeta, Frieza, Cell en Majin Buu. Dragon Ball Z heeft een gemiddelde score van 8.7 en staat hiermee op plek 67 binnen de IMDb lijst.

  Het publiek en de cijfers liegen er niet om. Dragon Ball en Dragon Ball Z hebben beide genoeg trouwe fans om de franchise gaande te houden. Want ook de nieuwe serie, Dragon Ball Super, valt met zijn IMDb score van 8.1 enorm in de smaak.

  9. Levens redden

  In de Dragon Ball franchise bestaat een apart item waardoor je weer op de been kunt komen. We hebben het over de Senzu Bean. Deze kleine boon wordt door onze helden gegeten zodat ze weer kracht, snelheid en energie krijgen om het gevecht aan te gaan. In onze lijst van Dragon Ball facts kon de Senzu Bean dan ook niet ontbreken.

  Deze kleine boon wordt namelijk een stuk vaker gebruikt dan gedacht. Door de serie heen zie je ze hier en daar, maar wanneer je alles bij elkaar optelt komt er een hoog getal uit. In de hele serie van Dragon Ball Z wordt de Senzu Bean ongeveer tussen de 28 en 32 keer gebruikt.

  De helden in de serie waren misschien iets meer van de bonen afhankelijk dan gedacht. Het hoogtepunt van het bonengebruik is in de Android tot en met Cell Games Sagas. In dit gedeelte van Dragon Ball Z zouden ongeveer 16 Senzu Beans zijn gebruikt. Waarschijnlijk vonden onze helden ze gewoon lekker smaken!

  8. Verslagen vijanden

  Dragon Ball Z bevat een aantal iconische slechteriken zoals Vegeta, Frieza, Cell en de verschillende versies van Majin Buu. Ook de films introduceren grote namen als Broly en Cooler. In onze lijst van Dragon Ball facts is dit een aparte, want welke vijand is nou door alle series heen het meest verslagen? Het antwoord wist te verbazen.

  Nee, het is niet Broly, die in drie verschillende films is verslagen. De meest verslagen Dragon Ball slechterik is misschien ook wel de meest iconische, namelijk Frieza. In totaal is de bekende slechterik minstens vier keer verslagen. En dan hebben we de meest recente film, Resurrection of F, niet meegerekend!

  Frieza is de eerste keer verslagen door Goku op Planet Namek, maar keerde als cyborg terug naar Aarde, waar hij in stukjes werd gesneden door Future Trunks. In het hiernamaals wist Pikkon de slechterik een lesje te leren en in Dragon Ball GT vocht een kleine Goku tegen zowel Frieza als Cell. In de meest recente film wordt Frieza ook verslagen door Goku, wat al uitkomt op vijf. Misschien is het beter als Frieza de uitdaging niet meer met onze helden aangaat.

  7. Overleven

  Dat personages overlijden in het Dragon Ball universum is niet onbekend. Met behulp van de magische Dragon Balls kun je wensen doen en personages zijn meerdere malen opnieuw tot leven gebracht op deze manier. In onze lijst van Dragon Ball facts kwamen we erachter dat er maar één personage is dat in heel Dragon Ball Z nog nooit is overleden.

  De grote winnaar van Dragon Ball Z is daarom: Hercule! Hoe heeft hij heel Dragon Ball Z overleefd? De meeste helden zijn minstens een keer overleden, zoals Goku, Vegeta, Piccolo, Gohan en ga zo maar door. Ook de jonge strijders, zoals Trunks en Goten zijn overleden toen Kid Buu de aarde had opgeblazen.

  Wanneer de aarde werd opgeblazen door Kid Buu wist Hercule samen met Goku en Vegeta naar de wereld van Supreme Kai te ontsnappen. Hierdoor was Hercule één van de enige personages (samen met Goku en Vegeta) die niet werd opgeblazen op Aarde. Wanneer Dragon Ball Z tot zijn eind komt is Hercule het enige personage dat nog nooit is overleden. Gefeliciteerd!

  6. Gevechten

  Binnen onze lijst van Dragon Ball facts gaan we het hebben over de gevechten. Misschien wel het bekendste aspect uit de franchise, de epische gevechten tussen helden en vijanden. Maar hoeveel gevechten kent de serie nou precies?

  Vanaf het begin van de originele Dragon Ball serie tot het eind van Dragon Ball Z komen er ongeveer 185 gevechten voorbij. Wel moet hierbij gezegd worden dat elk gevecht hierin wordt meegerekend, hoe klein dan ook. Wat inhoudt dat ook kleine gevechten als Vegeta vs Cui aan dit lijstje zijn toegevoegd.

  Dit is niet alles, aangezien Dragon Ball Z nog een record bevat voor de franchise. Het gevecht tussen Goku en Frieza is namelijk het langste gevecht uit de gehele serie en wist ongeveer negentien afleveringen te duren. Om er nog een schepje bovenop te doen, het gevecht tussen Goku en Frieza is het langste gevecht in een animeserie ooit. Alles bij elkaar opgeteld zouden de twee ongeveer drieënhalf uur met elkaar op de vuist zijn gegaan. In één woord: episch!

  5. Geen canon?

  We zijn beland in de top vijf van onze Dragon Ball facts en we liggen de focus op het woordje canon. Dit houdt simpelweg in wat in een bepaalde franchise wordt meegerekend in het verhaallijn. Als iets geen canon is dan wordt het niet meegerekend in het officiële verhaal.

  Ook de wereld van Dragon Ball heeft te maken met het woordje canon, want niet alles wat betreft de franchise hoort bij het officiële verhaal. De bedenker van Dragon Ball, Akira Toriyama, had namelijk niks te maken met het vervolg op Dragon Ball Z, genaamd Dragon Ball GT. In deze serie zien we onder andere Goku veranderen in een Super Saiyan 4.

  Alle gebeurtenissen uit Dragon Ball GT behoren niet tot de officiële canon. Maker Akira Toriyama is namelijk verantwoordelijk voor de huidige serie, Dragon Ball Super. Dit is zijn 'echte' versie van het vervolg op Dragon Ball Z. Waardoor alle gebeurtenissen in GT (waaronder de Super Saiyan 4 transformatie) dus niet meer in de verhaallijnen worden meegerekend.

  Naast Dragon Ball GT zijn ook alle films geen canon verklaard. Fan-favoriet personage Broly en andere personages als Cooler en Gogeta bestaan dus allemaal niet in het officiële verhaal. Een gedurfde keus.

  4. Verzonnen

  Oorspronkelijk bevat Dragon Ball Z 291 afleveringen. Onwijs veel afleveringen voor een serie die is gebaseerd op de laatste zesentwintig manga's van Dragon Ball. Toch is dit makkelijk verklaarbaar, aangezien er ook een aantal elementen zijn die de serie heeft verzonnen.

  De grote gebeurtenissen uit Dragon Ball Z kunnen uiteraard teruggezien worden in de manga. Alle grote vijanden als Vegeta, Frieza, Cell en Majin Buu zijn in de manga aanwezig, maar een aantal kleine saga's uit de serie zijn verzonnen om het verhaal uit te rekken. Zo belanden Krillin en Gohan op een Planeet Namek die niet echt is, waar ook de inwoners zich voordoen als Namekians.

  Hiernaast zijn de Garlic Jr Saga en de Afterlife Tournament Saga (waar Goku het tegen Pikkon opneemt) allebei verzonnen voor extra gevechten en situaties. Op deze manier wist Dragon Ball Z wel aan 291 afleveringen te komen, maar wijkt het verhaal soms af van de oorspronkelijke manga. Dit is een mooi bruggetje naar de top drie Dragon Ball facts.

  3. Trouwer aan de manga

  Zoals gezegd trappen we deze top drie Dragon Ball facts af met het kopje trouwer aan de manga. Waarnaar Dragon Ball Z veel aspecten erbij heeft verzonnen is er nu ook een manier om een versie van de serie te kijken die trouwer is aan de oorspronkelijke manga. De serie Dragon Ball Z Kai bevat een veel strakker verhaal dat alle overbodige stukken van Dragon Ball Z achterwege laat.

  Dragon Ball Z Kai is verder dezelfde serie als het origineel, op een paar nieuwe stemmen na. Zo zijn de stemmen van bijvoorbeeld Gohan en Frieza vervangen. Deze nieuwe stemmen zijn vanaf 2010 ook te horen in alle Dragon Ball games.

  Zoals eerder benoemd heeft Dragon Ball Z dankzij alle verzonnen aspecten in totaal 291 afleveringen. Dragon Ball Z Kai heeft hier het belangrijkste uitgehaald en kwam in totaal uit op 167 afleveringen. Dragon Ball Z kan in het geheel bekeken worden met de originele stemmen, maar het is een leuke toevoeging dat er nu ook een versie bestaat die meer trouw is aan de manga. Welke versie je ook kiest, kijk en geniet!

  2. Aanvallen

  Denk je aan de wereld van Dragon Ball, dan denk je ook aan de epische gevechten en alle unieke aanvallen die hierbij horen. De meest bekende aanval van het hele Dragon Ball universum is de Kamehameha aanval die het meest door Goku wordt gebruikt, maar hoeveel keer heeft Goku deze aanval afgevuurd?

  Master Roshi heeft de Kamehameha techniek verzonnen en het is de eerste aanval die gebruik wordt in de originele Dragon Ball serie. Na het zien van deze aanval weet Goku meteen voor de eerste keer de aanval succesvol na te doen. Vanaf het begin van Dragon Ball tot aan het eind van Dragon Ball Z gebruikt Goku zijn Kamehameha aanval ongeveer 97 keer!

  Alle zevenennegentig keer wordt moeilijk herinneren, maar één van de meest bekende keren wanneer Goku de aanval gebruikt is in het gevecht met Vegeta. Samen met de kracht van Kao-Ken wordt zijn Kamehameha aanval nog sterker en weet hij Vegeta te raken. Wat is jouw favoriete Kamehameha moment uit de serie?

  1. Gohan de held

  We sluiten onze lijst van Dragon Ball facts af met het personage van Gohan. We hebben het specifiek over een jonge Gohan en zijn gevecht tegen Cell. In dit gevecht wordt Gohan tot het uiterste gedreven en is hij de eerste persoon die een hoger level dan een Super Saiyan weet te bereiken, namelijk Super Saiyan 2.

  Tijdens dit gevecht behaalt hij als enige de Super Saiyan 2 transformatie en is hij het krachtigste personage uit de hele serie. Dit lag in de lijn der verwachting, aangezien Gohan altijd een ongekende verborgen kracht had die alleen door sterke emotie wist los te komen. Het is daarom jammer dat de makers het verhaal van Gohan compleet hebben veranderd!

  Dragon Ball Z gaat namelijk verder na de gebeurtenissen van Cell en zoals velen weten is Gohan volwassen geworden, maar heeft hij zijn training aan de kant gelegd. Gohan verandert voor een lange tijd in een achtergrondpersonage en de focus gaat wederom naar zijn vader Goku, maar dit was niet altijd het geval.

  Oorspronkelijk moest Goku het stokje overdragen aan Gohan. Dit is ook de reden waarom Gohan zo krachtig werd tijdens de Cell Saga en waarom Goku uiteindelijk is overleden. Gohan moest het nieuwe gezicht van de Dragon Ball Z serie worden, maar na kritiek van fans is dit teruggedraaid. Goku werd uiteindelijk weer tot leven geroepen en keerde terug als hoofdpersonage. Wie had liever Gohan als de nieuwe held van Dragon Ball Z willen zien?

  Weten jullie nog interessante Dragon Ball facts?

  Dit was onze lijst met tien Dragon Ball facts. Wij zijn benieuwd hoeveel je er wist en welke je nieuw hebt geleerd. Zijn er nog een aantal Dragon Ball facts die jij weet en die onze lijst niet heeft gehaald? Laat het ons weten in de reacties!

  Dragon Ball FighterZ

  Verkijgbaar vanaf 26 january 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.