Vijf tips om je vakantiegeld aan uit te geven

Article
zaterdag, 30 mei 2020 om 14:00
samsung qledf1582127450
Veel werknemers hebben nu hun vakantiegeld binnen gekregen. Je kan nu alleen niet echt lekker op vakantie gaan met het coronavirus. Gelukkig zijn er nog genoeg andere dingen waar je je vakantiegeld aan kan uitgeven. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

Investeren in een 4K TV

Waar 4K een paar jaar geleden nog een verre toekomstdroom was, is het in korte tijd een standaard geworden voor veel media. Op streamingdiensten kan je je favoriete series bekijken in 4K kwaliteit met HDR, er worden speciale 4K Blu-rays verkocht en de aankomende next-gen consoles zijn ook gemaakt met 4K als standaard.
Als je het nog niet gedaan hebt, dan is nu het ideale moment om te gaan investeren in een goede 4K televisie. De keuze is vandaag de dag enorm en door het aanbod is de gemiddelde prijs gelukkig ook drastisch gedaald. Je hoeft niet meer een nier te verkopen om een mooie 4K TV in je huiskamer neer te zetten, zoals deze aantrekkelijke opties hieronder.
xbox series xf1637772091

Pre-order een PS5 of Xbox Series X

We hebben het al even vermeld, maar het grootste nieuws op gamegebied zijn natuurlijk de next-gen consoles die aan het einde van dit jaar uitkomen: de Xbox Series X en de PlayStation 5. Beide consoles beloven een flinke revolutie te gaan worden als het aankomt op het beleven van games.
De prijs van beide consoles is vooralsnog niet bekendgemaakt. Er gaan zelfs geruchten dat Microsoft wacht op de bekendmaking van Sony’s adviesprijs, zodat het Amerikaanse bedrijf er met honderd euro onder kan duiken. Wel is het alvast mogelijk om een PS5 of Xbox Series X in de pre-order te zetten, zodat je gegarandeerd een exemplaar in huis hebt op de dag van lancering. Natuurlijk moet je wel even je vakantiegeld opzij zetten, zodat je genoeg op je rekening hebt staan wanneer je de betaling moet voltooien.
screenshot 2020 05 19 at 115844f1589882369

Ontspannen op een gaming laptop of ultrabook

Doordat veel mensen thuis moeten werken is het in sommige huishoudens een ware puzzel geworden. Op één PC gaat het niet lukken als meerdere mensen thuis moeten werken of voor school aan de slag moeten. Een laptop is daarbij een perfecte oplossing. Niet alleen nu, maar ook voor in de nabije toekomst.
Met een ultrabook of gaming laptop kan je overal je werkzaamheden en hobby's uitvoeren. Van het in elkaar zetten van een Excel-bestand of het monteren van een video tot aan games spelen in de hoogste kwaliteit of films kijken op een prachtig en kleurrijk scherm. De keuze is hierbij ook enorm, maar gelukkig hebben we een overzicht voor je gemaakt met de beste gaming laptops en de beste laptops om op te werken.
screenshot 2020 05 27 at 130820f1590577738

Genieten van audio met soundbar of speakers

Het beeldscherm is een belangrijk element bij films, series en games. Of je nu kijkt op een smartphone, tablet, monitor of televisie. Het is daarom ook geen raadsel waarom fabrikanten zoveel investeren om het mooiste scherm te leveren aan haar gebruikers.
Maar wat misschien nog wel even belangrijk is, is de audio. Met slecht geluid kan een film of game compleet verpest worden en je er helemaal uit halen. Probeer maar eens een film te kijken door slechte boxjes of een game te spelen zonder achtergrondmuziek. Sony is daarom ook druk bezig om de audio van de PlayStation 5 zo indrukwekkend mogelijk te maken. Om daar optimaal van te kunnen genieten is het een goed idee om met je vakantiegeld een mooie soundbar of setje speakers te kopen. Op die manier kan je optimaal genieten van al je media.
screenshot 2020 05 27 at 131056f1590577901

Upgrade je PC met gloednieuwe onderdelen

Een andere goede tip om dit jaar je vakantiegeld te besteden is door je PC een flinke upgrade te geven. Daarmee kan je meteen door voor je komende jaren. Met een zelfgebouwde PC zijn er bovendien genoeg onderdelen die je kan vervangen om je ervaring een stuk beter te maken.
De usual suspect is natuurlijk de videokaart. Over het algemeen het duurste onderdeel van een gaming PC, maar het is gelukkig een eitje om te vervangen. Ook is een nieuwe razendsnelle SSD een slimme manier om alle processen te versnellen. Laadtijden waren nog nooit zo kort. Wil je alleen je processor of RAM vervangen, dan moet je misschien ook kijken naar je moederbord. Het is soms een hele operatie, maar wanneer je alles hebt vervangen kan je niet alleen een hele tijd vooruit, maar mag je ook trots op jezelf zijn. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Populair Nieuws

Laatste Reacties