De vijf beste laptops om productief op te werken tijdens de coronacrisis

  Nu bijna iedereen thuis moet werken, is een laptop waar je productief aan de slag mee kan gaan zeker geen overbodige luxe. Wij hebben daarom de beste laptops om op te werken uit alle prijsklassen op een rijtje gezet.

  ASUS

  ASUS Zenbook 14

  We beginnen onze lijst met de beste productieve laptops met de compacte ASUS Zenbook 14. Zoals de naam aangeeft is de laptop maar 14” groot en is hij dus makkelijk om overal naartoe te nemen. Toch biedt de Zenbook veel opties en kracht voor zo’n kleine form factor. Zo hoef je ten eerste niet veel in te leveren op het scherm, want met enorm dunne bezels, een IPS-paneel en resolutie van 1080p ziet alles er strak en kleurrijk uit.

  Je werkzaamheden zullen gedraaid worden door een Intel I7-10710U processor die draait op 1.8Ghz en 16GB aan DDR4 RAM. Het meest opvallende aan de ASUS Zenbook 14 is alleen de ScreenPad 2.0. Je kan het scherm gebruiken als normale touchpad, maar met een externe muis kan het scherm gebruikt worden voor veel meer mogelijkheden. Van shortcuts naar applicaties, een overzicht van handige macros of simpelweg een rekenmachine. De ScreenPad 2.0 maakt de laptop zeer multifunctioneel.

  Acer

  Acer Aspire 3

  Al die flitsende opties van de ASUS Zenbook 14 zijn leuk en aardig, maar niet iedereen heeft ze nodig. Misschien ben je gewoon op zoek naar een laptop met goede specificaties en heb je helemaal geen gimmicks nodig.

  In dat geval is de Acer Aspire 3 een uitstekende kandidaat. Met zijn 15,6 inch Full HD IPS-scherm is de laptop een mooie middenweg qua grootte en kan je hem nog steeds makkelijk meenemen in een rugtas. Met 8GB aan DDR4 RAM en een Intel i5-10210U processor kan je de meeste programma’s bovendien lekker soepel draaien. Tel daar de genereuze 512GB SSD en voldoende aansluitingen bij op en het gros van de gebruikers heeft niets meer dan de Acer Aspire 3 nodig.

  Lenovo

  Lenovo Chromebook S340

  Laptops met sterke specificaties zijn zeer handig als je veel gebruikmaakt van intensieve programma’s, zoals bij het bewerken van foto’s en video’s. Veel thuiswerkers hebben alleen niet meer nodig dan een laptop waar ze documenten en Excel-bestanden op kunnen openen en mails kunnen versturen.

  Je kan daarmee prima uit de voeten met Windows 10, maar een aantrekkelijkere optie is daarbij een Chromebook. Die laptops draaien allemaal op Chrome OS, het besturingssysteem van Google. Je kan daarmee alleen applicaties gebruiken die geïntegreerd zijn in Google Chrome of te downloaden zijn in de Play Store. De laptops draaien daardoor ook lekker soepel en zijn relatief zeer goedkoop.

  Zo zijn de specificaties van de Lenovo Chromebook S340 niet heel spectaculair met een Intel Celeron N4000 en 4GB aan RAM, maar dat is meer dan voldoende om office werk op uit te voeren. Na een lange dag werken kan je vervolgens de laptop omklappen en genieten van een film op het scherpe 14 inch, Full HD IPS-scherm.

  Microsoft

  Microsoft Surface Laptop 3

  Het concept van de Microsoft Surface Laptop 3 is door overal te kunnen werken met de beste specificaties. Dat wordt al meteen duidelijk wanneer je naar de afmetingen en gewicht van de laptop kijkt. Met een zeer dun ontwerp, een grootte van 15 inch en een totaalgewicht van 1,5 kilogram is het kinderspel om de laptop overal mee naartoe te nemen.

  Wanneer je de laptop openklapt is het bovendien genieten. Het scherm met dunne randen heeft een resolutie van 2496x1664 pixels en weergeeft prachtige kleuren. Wanneer je aan het werk gaat zal de kracht van de AMD Ryzen 5 3580U processor waarschijnlijk ook snel opvallen, gepaard met 8GB aan DDR4 RAM. Met de 11,5 uur aan accuduur kan je overal aan de slag met deze slanke krachtpatser.

  Acer

  Acer Swift 3

  Waar de Acer Aspire 3 een mooie laptop is om thuis mee te werken, gaat de Acer Swift 3 voor een iets lichter en smaller ontwerp. Zo ruilt het een 15,6 inch scherm in voor een 14 inch, Full HD IPS-scherm en is het een flink stuk platter. Op die manier kan je de laptop eenvoudig meenemen in een rugzak of schoudertas.

  De Acer Swift 3 levert alleen niet in op prestaties. Net zoals de Aspire 3 huisvest het een Intel i5-10210U processor, maar wordt de hoeveelheid DDR4 RAM verhoogd naar 8GB. Je krijg bovendien alle ruimte om bestanden, foto’s en video’s op te slaan, want de Swift 3 heeft een SSD van maar liefst 1TB. Je betaalt natuurlijk wel iets meer dan de Aspire 3, maar je krijgt er dan ook zeker wat voor terug.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.