Vijf tips om als laatste overeind te blijven in Red Dead Online Gun Rush

  Het Battle Royale-genre wordt steeds populairder en ook Red Dead Online heeft haar eigen variant: Gun Rush. Het is alleen niet makkelijk om als laatste over te blijven van de 32 spelers, daarom hebben we wat tips opgesteld om jouw kans om te winnen te vergroten.

  Meteen naar het midden

  In populaire Battle Royale-games als Player Unknown’s Battlegrounds en Fortnite worden spelers door middel van een vliegtuig boven een eiland gedropt. In het Wilde Westen is dat natuurlijk niet mogelijk, dus worden spelers losgelaten aan de rand van het speelveld.

  Het is verleidelijk om meteen naar links of rechts te rennen en één van je tegenstanders om te leggen met twee vuisten. We raden je alleen aan om die eerste impuls te weerstaan en in plaats daarvan gelijk naar het midden te rennen. Hoe dichterbij het hart van het speelveld, des te meer wapens je kan vinden. Pak dus meteen een dodelijk schietijzer en zoek vervolgens een goede locatie uit om je staande te houden.

  Gebruik een koptelefoon

  Je zal in Gun Rush goed je ogen open moeten houden om te overleven, maar je oren zijn misschien nog wel belangrijker. Daarmee kan je al een tegenstander aan horen komen, voordat je die überhaupt kan zien. Een koptelefoon is dan ook een zeer handig middel om de precieze locatie van je tegenstander te pinpointen.

  Als het aankomt op je koptelefoon wil je ook zo minder mogelijk afleiding hebben. Een handige tip is daarom om de communicatie van de andere spelers uit te schakelen. Het is ieder voor zich in Gun Rush, dus je zal alleen maar worden afgeleid door je concurrentie. Het Jaws-deuntje dat in je oren wordt geneuried is leuk voor even, maar niet wanneer je plotseling door dezelfde speler wordt besprongen van achteren.

  Laat je paard in de stal staan

  Paarden en cowboys zijn onlosmakelijk van elkaar verbonden. Je trouwe ros is dan ook een welkom vervoersmiddel in de open wereld van Red Dead Online. Het lijkt misschien ook een handige manier om je tegenstanders te snel af te zijn in Gun Rush, maar dat is niet helemaal het geval.

  Wanneer je op je paard stap in de Battle Royale-modus, dan zal je al snel er levenloos vanaf vallen. Je bent namelijk extra goed zichtbaar en daarmee voer voor sluipschutters. Bovendien kunnen andere spelers je makkelijk op de korrel nemen dankzij auto aim, waarbij de snelheid van je paard niks uitmaakt. Laat je paard daarom gewoon in de stal staan en gebruik alleen de benenwagen in Gun Rush.

  Kies het juiste wapen uit

  In de Battle Royale-modus van Red Dead Online zal je niet elke keer terechtkomen op dezelfde map. Voor de game modus zal er namelijk willekeurig één van de gebieden uit de open wereld worden uitgekozen, waar de spelers het vervolgens in mogen uitvechten.

  Wanneer je aankomt bij de kisten vol met wapens, zorg ervoor dat je de juiste keuze maakt op basis van de omgeving van het potje. In de beboste gebieden van Grizzly Hills is het aan te raden om te gaan voor een rifle en tegenstanders uit te schakelen vanaf een flinke afstand. Ben je daarentegen geplaatst in een luxe villa, dan is je beste kans om één van de shotguns op te rapen. Als er weinig keuze is, pas dan je strategie aan op basis van het schietijzer in je handen. Koppig op een dak blijven campen met een shotgun is geen verstandig besluit.

  Leer de omgeving kennen

  Naast weten welke wapens je het beste kan gebruiken in de verschillende gebieden van Gun Rush, is het ook belangrijk om te weten waar de meest tactische plekken zijn om te overleven. Een sterk wapen zal je niet gaan redden wanneer je van alle kanten beschoten kan worden. Ben je te laat om op een specifieke plek te komen, dan kan je er ook de klok op gelijk zetten dat die al bezet wordt gehouden door een tegenstander. Het wordt dan behoorlijk lastig om levend uit dat vuurgevecht te komen.

  Het is mogelijk om de maps te leren op basis van de potjes Gun Rush die je speelt, maar er is ook een andere manier om die kennis op te doen. Aangezien alle gebieden rechtstreeks zijn gekopieerd van plekken in de open wereld, kan je zonder al teveel gevaar de meeste gebieden verkennen door ze te bezoeken buiten Gun Rush om. Je moet alleen wel weten waar alle maps op gebaseerd zijn natuurlijk.

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.