Vijf redenen om te gaan chatten via WhatsApp Web!

Article
zaterdag, 18 januari 2020 om 9:30
woman using silver laptop 2265488f1578657448
De SMS is bijna uitgestorven, want de meeste mensen communiceren tegenwoordig met elkaar via WhatsApp. Het is bovendien ook mogelijk om de applicatie te gebruiken op een PC of laptop. Dit zijn vijf redenen waarom je WhatsApp Web moet gaan gebruiken.

Makkelijker en sneller typen

Vaak zijn berichtjes op WhatsApp vrij kort, maar soms heb je van die momenten dat je wat langer van stof bent. In een verhitte discussie wil je bijvoorbeeld niet over je eigen vingers struikelen op het digitale toetsenbord van je smartphone.
WhatsApp Web is daarbij de ideale oplossing. Door je smartphone te verbinden met je PC of laptop kan je je berichten typen met een normaal toetsenbord, waardoor je in rap tempo je argumenten kan delen in die discussie of een lang verhaal kan vertellen aan je vrienden.

Een spiegel tussen je smartphone en PC

Het fijne aspect van een smartphone is dat je heel veel zaken op hetzelfde apparaat kan regelen. Alle applicaties en bestanden staan immers erop en je hoeft dus geen moeite te doen om iets te vinden.
Gelukkig is dat geen probleem voor WhatsApp Web, want je smartphone wordt als het ware gespiegeld op je PC. Dat houdt dus in dat alle gesprekken die je al hebt gevoerd gewoon terug te vinden zijn, evenals bijvoorbeeld foto’s die zijn verstuurd in een gesprek.
apple applications apps cell phone 607812f1623766884

Bestanden versturen

Die verbondenheid tussen WhatsApp op je smartphone en WhatsApp Web is bovendien een handige manier om bestanden met elkaar te delen. Ondanks dat we veel gebruikmaken van onze smartphone in het dagelijks leven gebruiken we het apparaat niet voor alle taken. Wil je bijvoorbeeld een document tikken, dan zal je dat waarschijnlijk niet doen op je telefoon.
Met WhatsApp Web kan je die bestanden daarentegen wel makkelijk delen en op je smartphone krijgen. Zo hoef je bijvoorbeeld een bestand niet eerst naar jezelf te mailen, voordat je dat vervolgens kan downloaden op je smartphone en in een groepsgesprek kan gooien. Start simpelweg WhatsApp Web op je hebt een directe lijn tussen je contacten en de bestanden die op je PC staan. Tenminste, de bestanden die je wil delen natuurlijk.

Minder afleiding met WhatsApp Web

Hoe geweldig een smartphone ook is, het kan ook een grote bron van afleiding zijn voor velen. Eerst check je even een berichtje op WhatsApp en voor je het weet ben je de vakantiefoto’s van je vrienden aan het checken op Instagram of scroll je door de laatste posts op Reddit. Ondertussen blijft het werk op je wachten.
Met WhatsApp Web kan je die verleiding snel tot een einde brengen. Krijg je een berichtje van iemand, dan kan je daar via je PC of laptop op reageren en daarna meteen weer verder met je werkzaamheden. Geen ongeplande pauzes meer dankzij het gemak van WhatsApp Web!
screenshot 2020 01 10 at 130855f1578658171

Een veilige verbinding

We weten ondertussen allemaal hoe gevaarlijk het internet kan zijn. De technologie heeft ons toegang gegeven tot de wereld, maar helaas heeft de wereld soms ook toegang tot onze gegevens. Je wil natuurlijk niet gehackt worden op WhatsApp of op andere applicaties.
Gelukkig biedt WhatsApp Web een veilige manier om contacten te onderhouden met je vrienden, familie en collega’s. De gesprekken op WhatsApp zijn ten eerste namelijk al versleuteld, waardoor niet ineens je persoonlijke informatie op straat ligt. Daarnaast maak je verbinding tussen je smartphone en WhatsApp Web door middel van een random generated QR-code, waardoor je ook niet ineens gehackt kan worden via je PC. Op die manier kan je met een gerust hart vertellen aan je vrienden wanneer je dat reisje naar de zon hebt geboekt.
Blijf alleen wel verstandig met het openen en downloaden van bestanden, want cybercriminelen zullen altijd achter jouw rug om informatie proberen te ontfutselen. Vertrouw je iets niet, open het dan ook niet! Voor meer veilige tips kan je onze tips over veilig WhatsAppen lezen.