De top 5 Disney+ series om in 2020 naar uit te kijken!

  We zijn in 2019 een streamingdienst rijker geworden. Disney lanceerde een eigen platform en had met The Mandalorian meteen succes. Met deze Disney+ series moet dat succes in 2020 waargemaakt worden.

  Disney/Pixar

  5. Monsters at Work

  Wie houdt er niet van een goede Pixar film? Je kunt hier en daar in het Pixar-oeuvre wel iets vinden dat een beetje tegenviel, maar Monsters Inc. hoort daar zeker niet bij. Ook de prequel Monsters University mocht er zijn. Met die reputatie in het achterhoofd is het niet vreemd dat Mike en Sulley de eerste Pixar-personages zijn die een volwaardige tv-serie krijgen.

  Oké, Mike en Sulley zijn niet de hoofdpersonages, die eer gaat naar Tylor Tuskmon, een nieuw personage. Hoe het ook zij, we gaan de vertrouwde wereld van Monsters Inc. door nieuwe ogen zien en we hebben tot dusver geen reden om de serie af te schrijven. Helaas weten we nog niet wanneer we Monsters at Work kunnen verwachten, maar dat geldt eigenlijk voor alle Disney+ series van dit jaar.

  Marvel Studios

  4. WandaVision

  Het is inmiddels ruim 11 jaar geleden dat Iron Man het MCU aftrapte en het is eigenlijk bijna vreemd dat Marvel in al die tijd zo weinig met tv heeft gedaan. Er waren natuurlijk wel series, maar we weten inmiddels allemaal dat die niet zo belangrijk waren voor wat er op het witte doek gebeurde. Daar lijkt Marvel met Disney+ series een einde aan te willen maken.

  Eén van de projecten die dit jaar nog uit moet komen is WandaVision, een serie over… Het staat eigenlijk gewoon in de titel. De serie speelt zich af na Endgame en schijnt qua stijl nogal wat inspiratie op te doen uit sitcoms uit de jaren 50. Wij weten ook niet hoe dat gaat werken in het MCU, maar we zijn benieuwd. Overigens zal WandaVision banden hebben met de volgende Doctor Strange film, dus dat is nog een reden om te kijken.

  20th Century Fox

  3. Love, Simon

  De meeste Disney+ series die dit jaar uitkomen zijn enigszins fantasievol. Dat kun je zien aan de series die hierboven genoemd staan én aan de series hieronder. Maar als je liever iets kijkt dat een beetje down to earth is, kun je ook bij Disney+ terecht. De dramaserie Love, Simon, gebaseerd op de gelijknamige film, komt namelijk exclusief naar het streamingplatform.

  Als je de originele film hebt gezien weet je dat hij over de homoseksuele highschooler Simon gaat. De serie gaat over een nieuwe highschooler, Victor, die ook worstelt met zijn geaardheid en daarom hulp vraagt van Simon. Misschien heb je totaal geen interesse in dat verhaal. Maar voor wie de originele film mooi vond is het misschien de moeite waard om in de loop van 2020 even op Disney+ te koekeloeren.

  Marvel Studios

  2. The Falcon & The Winter Soldier

  Behalve WandaVision komt er in 2020 nog een MCU serie naar Disney+: The Falcon & The Winter Soldier. Deze serie volgt… Laten we zeggen dat de namen van de MCU series niet heel ingewikkeld zijn. Sam en Bucky zijn natuurlijk twee van de beste (levende) vrienden van de originele Captain America. Behalve die twee gaan we ook Zemo en Sharon Carter terugzien.

  Ook deze serie speelt zich af na Endgame, wat betekent dat Sam niet alleen The Falcon is, maar ook de rol van Captain America moet vervullen. Hoe hem dat afgaat zal ongetwijfeld een drijfveer zijn voor zijn persoonlijke verhaal. In tegenstelling tot de vorige Disney+ series weten we al iets beter wanneer we deze kunnen verwachten, namelijk in de laatste helft van 2020. (Volgens Deadline rond augustus.)

  Disney+

  1. The Mandalorian seizoen 2

  Als je de afgelopen maanden af en toe wakker bent geweest zal je niet ontgaan zijn dat The Mandalorian een enorm succes is. Disney laat er dan ook geen gras over groeien: het tweede seizoen was zelfs al in productie voordat het eerste uitgezonden was. Inmiddels weten we dat we eind 2020 weer kunnen kijken naar de avonturen van Din Djarin en zijn kleine groene compagnon.

  Als het einde van de laatste aflevering van het eerste seizoen enige indicatie is gaan we misschien wel meer in de geschiedenis van Mandalore duiken. Het is nog lang wachten, maar als je alvast iets over Mandalore wil weten kun je in de tussentijd Star Wars: The Clone Wars kijken. Daarin is bijvoorbeeld het wapen waarmee Moff Gideon uit zijn TIE-fighter ontsnapte te zien. Ook zal Mandalore een rol spelen in het afrondende seizoen dat binnenkort exclusief op Disney+ te zien zal zijn.

  Ga jij alle Disney+ series kijken?

  Disney+ wordt weliswaar nog niet overspoeld met series, maar wat er komt is veelbelovend. Gaan jullie alles kijken, of bijvoorbeeld alleen de MCU series? Of is juist The Mandalorian the Way? Laat in de reacties weten welke Disney+ series jouw aandacht hebben.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.