Vijf redenen om dit jaar van PES naar FIFA over te stappen

  Elk jaar zijn er weer vurige discussies op het internet. Xbox vs Playstation, Apple vs Samsung, PC vs console en wie ook een plekje heeft verovert in dit rijtje der rijtjes is FIFA vs PES. Wij geven je vijf redenen om dit jaar van PES naar FIFA over te stappen.

  Geen zorgen! Binnenkort zal ook het lijstje online komen van vijf redenen om dit jaar over te stappen van FIFA naar PES. Daarna kun je zelf de balans opmaken en kiezen welke game jij naar binnenschuift in je console of PC.

  5. Licenties

  Misschien een beetje flauwe reden om over te stappen, maar wel een hele belangrijke voor velen. PES 2018 verliest elk jaar weer de concurrentiestrijd met FIFA als het gaat om licenties. Ook dit jaar zal je er even aan moeten wennen dat je een potje tussen Man Red en Man Blue moet spelen, in plaats van een potje tussen Manchester United en Manchester City.

  Ondanks dat Konami in vergelijking met EA weinig licenties heeft, hebben ze wel één hele belangrijke: De Champions League. Al jaren schreeuwen de hordes fans van FIFA tegen EA dat ze de rechten van het kampioenenbal binnen moet halen, maar voorlopig blijft dat pareltje in het bezit van Konami.

  4. Balans

  In FIFA 18 kun je weer als vanouds met een rainbow flick je tegenstander voorbij spelen. Niet super realistisch (tenzij je naam Neymar is), maar wel leuk! Echter weet EA al jaren een goede balans te vinden in het spel. Van schitterende passeerbewegingen en goals vanuit onmogelijke hoeken tot een keurig opgebouwde aanval, het kan beiden!

  Zoals bij elke nieuwe editie van FIFA is het ook dit jaar weer even wennen. In de demo versie van FIFA 18 ligt het tempo weer net iets anders en dat is even inkomen. Het voelt namelijk vrij langzaam aan, maar vergeleken met PES vliegen de spelers razendsnel voorbij!

  3. The Journey

  The Journey is één van de goudhaantjes van EA. De populaire verhalende spelmodus laat fans reikhalzend uitkijken naar de nieuwe FIFA en is zeker een reden om FIFA 18 te kopen. In The Journey speel je als wonderkind Alex Hunter die nog maar aan het begin van zijn carrière staat, maar al ongelooflijk veel heeft meegemaakt. Met uitgebreide cutscenes en wendingen in het verhaal is The Journey één van de vetste dingen die EA het afgelopen jaar heeft toegevoegd aan de voetbalgame.

  Waar je in FIFA 17 met Alex Hunter alleen je ogen uit mocht kijken in de Engelse Premier League, mag je nu verder kijken dan je neus lang is. Of niet? De keuze is namelijk helemaal aan jou! Neem jij de spits mee op avontuur in het buitenland of blijf je schitteren in de Premier League?

  2. Dat alles in één gevoel

  FIFA en PES kregen jarenlang kritiek op hoe de fans zich manifesteerden op de tribune en is bij EA het belletje gaan rinkelen bij de overstap naar de next-gen consoles. In FIFA 15 kreeg het publiek een grote make-over, maar echt fantastisch was het nog steeds niet.

  Dit jaar ging het publiek weer op de schop. De sfeer in het stadion is zodanig verbeterd, dat het een stuk echter aanvoelt. De supporters lijken ditmaal een goede groep te vormen en voelen niet meer aan als verdwaalde individuen zonder emotie die het liefst niet gecreëerd wilden worden. Als kers op de taart is er ook nog eens interactie tussen de spelers en het publiek mogelijk. Zo kunnen de supporters hun idolen achter de boarding doodknuffelen.

  1. Carrière

  Fans van de carrièremodus in FIFA werden jaar op jaar teleurgesteld door EA. De ontwikkelaar liet de modus elke keer links liggen en investeerde het meeste van hun tijd in wat het bedrijf het grote geld opleverde: FIFA Ultimate Team.

  Dit jaar is er door EA dan eindelijk geluisterd. De fans hebben gekregen wat ze willen, een verse carrière met allerlei verbeteringen. Zo is het transfersysteem op de schop gegaan en zullen er cutscenes aanwezig zijn bij allerlei belangrijke momenten in jouw carriere, op weg naar werelddominantie op de virtuele voetbalvelden.

  Overstappen van FIFA naar PES - Wat doe jij?

  Dus, staat bij jou in de kast binnenkort FIFA 18 of PES 2018? Het is maar net waar je de voorkeur aan geeft. Hou jij van een wat langzamere realistischere manier van spelen, dan is PES 2018 absoluut wat voor jou. Hou je van iets snellere gameplay en zijn licenties echt belangrijk voor je? Dan is FIFA 18 wat meer voor jou. Maar zonder meer zijn het allebei twee uitstekende games waar je zeker heel veel plezier aan gaat beleven.

  Pro Evolution Soccer 2018

  Verkijgbaar vanaf 14 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.