Vijf redenen om dit jaar van FIFA naar PES over te stappen

  Elk jaar zijn er weer vurige discussies op het internet. Xbox vs Playstation, Apple vs Samsung, PC vs console en wie ook een plekje heeft veroverd in dit rijtje der rijtjes is FIFA vs PES. Wij geven je vijf redenen om dit jaar van FIFA naar PES over te stappen.

  5. Langzamere gameplay

  Wil jij langzaam van achteruit opbouwen en à la FC Barcelona tiki taka de weg naar het doel vinden? Dan kan dat in PES! De gameplay is ‘langzaam’ te noemen, aangezien je de tijd krijgt om achterin rustig op te bouwen. De game voelt hierdoor super realistisch aan.

  In FIFA gaat het allemaal een stuk sneller. Ja, in FIFA kun je ook van achteruit opbouwen, maar wel iets anders. Je gaat mee in het tempo van de wedstrijd. Je zult sneller een directe pass hanteren in plaats van het tiki taka voetbal. In Pro Evolution Soccer is dit dus anders. Het is maar wat jij de voorkeur geeft!

  PlayStation Store

  4. Sfeer op het veld

  De sfeer op het veld wordt met het jaar beter. Zoals ook in onze review van PES 2018 staat: overal op het veld gebeurt er iets. De emoties van de spelers blijven niet onopgemerkt. Voetbal is emotie, en in Pro Evolution Soccer komt deze emotie op het veld tot leven.

  Echter is de sfeer buiten het veld een stuk minder. Ondanks dat je bijvoorbeeld de spandoeken van je team op de tribune kunt aanpassen is de sfeer een beetje bedrukt. Het is een afweging die je moet maken. Is de sfeer op of buiten het veld belangrijker?

  PlayStation Store

  3. Random Selection

  Random Selection is een spelmodus die op veler verzoek van de fans een terugkeer maakt in de game. In Random Selection kiezen jij en je tegenstander allebei uit vier categorieën: clubteams, landen, competities of regio’s. Wil jij vier clubs kiezen? Dan kan dat!

  Op basis van jouw keuzes maakt het spel dan een willekeurige teamselectie. Dus misschien zit jij wel met de creme de la creme van de voetbalwereld in je team. Zit je dat niet? Dan heb je altijd nog de kans om in de ruilronde een aantal spelers te ruilen met je tegenstander. Mits het je lukt, want je tegenstander mag in de ruilronde een speler blokkeren voor de ruil. Een tactisch steekspel dus ook, maar wel een hele leuke!

  Random Selection is een spelmodus die zeker een hoop los gaat maken bij de fans en nieuwkomers. Samen met je vrienden kun je hier ongelooflijk veel plezier aan beleven.

  PlayStation Store

  2. Champions League

  The Champioooooons! Ja, PES weet al sinds jaar en dag de rechten voor de Champions League te behouden en dat is voor het komende jaar ook weer het geval. Een licentie die echt iets toevoegt aan de game. Het is namelijk het grootste toernooi in de wereld binnen het voetbal, iets wat je dus heel graag na wilt spelen op je scherm.

  Ondanks de rechten van de Champions League zit er toch een kanttekening aan het geheel. De licenties die FIFA in bezit heeft zijn veel uitgebreider, waardoor het gevoel van de Champions League een beetje wegebt als je straks in de finale een potje speelt als FC Barcelona tegen Man Blue. Maar als je de cup met de grote oren uiteindelijk pakt, dan voel je je net als Zinedine Zidane!

  1. Een gelijkwaardige PC-versie

  Als PC-gamer laat Konami je niet meer links liggen. Vorig jaar voelde de game voor veel PC-gamers op z’n zachtst gezegd matig aan. Een beetje alsof je bij gebrek aan beter je spits maar tussen de palen zet. Niet goed dus. Konami heeft dit jaar echter gezegd dat ze de PC-versie op gelijke hoogte zullen brengen als de console versie, goed nieuws dus!

  EA brengt al jaren op de PC een game uit die is te vergelijken met de console, maar na Konami’s uitglijder van vorig jaar zal dit dus niet meer gebeuren. Voor de PC-gamers dus zeker een reden om weer een paar heerlijke doelpunten te maken achter hun monitor!

  Overstappen van FIFA naar PES - Wat doe jij?

  Dus, staat bij jou in de kast binnenkort FIFA 18 of PES 2018? Het is maar net waar je de voorkeur aan geeft. Hou jij van een wat langzamere realistischere manier van spelen, dan is PES 2018 absoluut wat voor jou. Hou je van iets snellere gameplay en zijn licenties echt belangrijk voor je? Dan is FIFA 18 wat meer voor jou. Maar zonder meer zijn het allebei twee uitstekende games waar je zeker heel veel plezier aan gaat beleven.

  Pro Evolution Soccer 2018

  Verkijgbaar vanaf 14 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.