Top 5 beste Utomik Games - Probeer ze op de 'Netflix' voor gamers

  Met Utomik kun je zelf een heleboel computerspellen spelen zonder ze echt in je bezit te hebben. Het wordt ook wel eens vergeleken met de Netflix voor games. Maar welke Utomik games moet je nu echt uitproberen? Je leest het hier!

  5. Darksiders

  Ben je een fan van hack and slash-games, dan is het misschien een idee om eens te kijken naar Darksiders. In deze titel zul je vaak de strijd aangaan met verschillende engelen en monsters uit de hel en hemel. En anders zullen ze onderling wel met elkaar vechten!

  Hel en hemel voeren een eeuwige strijd waar maar geen einde aan lijkt te komen. De twee machten lijken even sterk in alle opzichten en daarom kom jij daar als het personage War tussen te staan. Je speelt als één van de vier horsemen, die gewekt zouden worden als het tijdpek voor de eindsstrijd aan zou breken. Gek genoeg ben je daarentegen de enige die is gewekt, en word je beschuldigd te stoken tussen hemel en aarde.

  Krijg je niet voldoende van Darksiders, dan is het ook mogelijk om het vervolg te spelen. Darksiders II staat niet op Utomik, maar is wel voor verschillende platforms uitgegeven.

  4. The Cave

  Nog een erg toffe Utomik game is The Cave. Dit is een echte puzzel platformer waarbij je verschillende personages gebruikt om de geheimen van een grot te ontdekken. Het gaat hier niet zomaar om een grot, maar een magische pratende grot met een heel labyrint aan tunnels. Aan jou de taak om je hier een weg door te banen.

  In het totaal heb je de keuze uit maar liefst zeven verschillende personages. Tijdens het avontuur leer je meer over de personages, of zoals de grot zegt: 'ze leren meer over zichzelf en wie zij kunnen worden.' Je speelt als verschillende stereotype personages. Voorbeelden hiervan zijn een griezelge tweeling, een ridder en een wetenschapper.

  Ben jij er klaar voor om de grot te ontdekken?

  3. Tengami

  Zin in een puzzel-adventure game, dan kunnen we je Tengami aanraden. Deze game is aan de vrij korte kant, maar is een mooi voorbeeld van how je op een creatieve wijze toch een mooi verhaal kunt vertellen.

  Het spel speelt als een Japans pop-up book. Een boek klapt open en uitgevouwen stukken papier vormen de spelomgevingen. In deze papierwereld, die dikwijls aangekleed is met tempels en vlaktes, los je verschillende puzzels op en kom je achter een hoop verschillende geheimen.

  Speel met de bladzijden van het boek om puzzels op te lossen en verder te komen in een mysterieus verhaal, dat zich afspeelt in Japan. Tengami is één van de kortere, maar zeker leuke Utomik games, die je voornamelijk zal boeien doordat het concept erg uniek is.

  2. Borderlands

  Borderlands is voornamelijk interessant voor liefhebbers van first-person shooters. De game zet je neer in Pandora, een wereld die grafisch wordt vormgegeven aan de hand van een cartoony artstijl. De stijl is misschien wel één van de interessantere dingen aan deze game.

  Pandora is een planeet met een een heleboel geheimen. Een mythe zegt dat er een kluis is vol met rijkdommen en de planeet wordt dan ook al snel het middelpunt van een machtstrijd om geld, militairen en huursoldaten. De mythe trekt ook gespecialiseerde Vault Hunters aan, die alleen trouw zijn aan zichzelf.

  Mocht je het universum leuk vinden, dan is er ook een vervolg. Telltale maakte verder ook een interactive drama gebasseert op de reeks, namelijk Tales from the Borderlands.

  Lees ook ons artikel over de 10 grappige Borderlands gameplayelementen.

  1. The Walking Dead

  De volgende titel van deze lijst is een visual drama dat je meeneemt naar de wereld van de levende doden. The Walking Dead Season 1 is zeker een erg toffe Utomik game!

  Iedereen die wel eens een Telltale game heeft gespeeld, weet dat ze meesters zijn in het vertellen van verhalen. Vaak weten ze je keuzes voor te leggen waar je echt het gevoel hebt dat ze er toe doen. Het beste voorbeeld hiervan is nog wel The Walking Dead Season 1. Des te dichter bij je bij het einde van het spel komt, des te harder je keuzes een beroep zullen doen op je emoties.

  In The Walking Dead Season 1 volgen we het verhaal van Lee, nadat de wereld is overspoeld door Walkers. We zien in vijf verschillende afleveringen hoe hij Clementine onmoet, en hoe de wereld steeds harder wordt overspoeld door de mensbijtende monsters.

  Tengami

  Verkijgbaar vanaf 13 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.